chalgasucks Публикувано Декември 13, 2009 Публикувано Декември 13, 2009 в момента свиря с 25.5 скала , от която не мога да кажа , че съм довеолен тъй като свиря бемолно и струните ми не се оптягат достатъчно ,та искам да питам 27 . Някой има ли китара със подобна скала 7 струнна и каква е разликата най- общо казано. Пробвал съм 26.5 хареса ми , макар 25.5 да ми е доста по удобна за свирене (както искайте го разбирайте, във всяко едно отношение ) Основното ми опасение е дали при такава скала 27 разликите в грифа дължината му, съответно разтоянието между праговете ще са толкова големи , че с моята малка ръка ще изпитвам затруднения със свиренето един вид колкото и глупово да звучи , със 26.5 свиканх доста ми я приятна на усещане та си мисля за 27 същото поздрави Цитирай
Valserp Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 (Редактирано) Аз лично минах от 6-струнна с 24,75" мензура на 7-мак с 27" Не ми беше особено голям проблем - свикнах за седмица - но имам сравнително дълги пръсти. Всъщност сега дори ми е по-удобно. Едното нещо, което ми беше проблем, е че струните станаха страшно твърди. Минах на 9-46+56, за да имам по-меки соло струни, но басовите да си останат по-твърди. По мое мнение, 7-струнната талпа може само да спечели от по-дългата мензура, защото иначе 7-мата струна звучи малко заглъхнало. Баритоновата мензура добавя много обертонове и китарата има звук, леееееко наподобяващ пиано. Гърлените среди се изчистват и акордите звучат кристално ясно. От друга страна това е чара на 25.5 инчовата скала - този среднист, гърлен звук. Затова обичам да имам и от двата вида Редактирано Декември 13, 2009 от Valserp Цитирай
рахата Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 (Редактирано) Пробвай!Виж някой колега с 27" и я тествай!Много зависи от това дали ще ти е удобна-какво свириш и какъв размер ти е ръката.Ако нямаш дълги пръсти,ръката не ти е много голяма и страдаш от "шредохолизъм" - 27" ще ти дойде малко дълга,особено ако свириш арпежи и широки хватки ала Шон Лейн/Ръсти Куули,но ако ти е само за "тресни" можеш и 30" да си вземеш. Освен това потърси някакви по-дебели струни и пробвай с тях,щом сега тази ти е мека.Моя (вече бивш) Шектър беше със струни 10-59 и бях го настроил с 2 тона надолу.Вярно - беше мекичък,но на мен си ми харесваше,а и с по-лекия натиск компенсирах умората от разтягането на пръстите донякъде.Трябваха ми няколко дни за да свикна с 26,5",а ръката ми е "нормален" (средностатистически) размер - "42" или "М".Откакто обаче се върнах на 25,5" се родих!След тренинга с дългата скала сега направо... Моята концепция се избистри и вече е - следващата 7-струнна ще е 25,5" (за да мога да си шредкам),а осмака ще е с голяма мензура и ще е за Мишуга извращения и ниски настройки. Поздрави, Рахата Редактирано Декември 13, 2009 от рахата Цитирай
chalgasucks Отговорено Декември 14, 2009 Автор Отговорено Декември 14, 2009 ами да пръстите ми са късички , на 25.5 скалта да не ми е проблем да свиря арпежи и да летя по грифа , но като пробвах 26.5 на Шектер малко по трдно ми е , а и грифа на Шектера е доста по масивен и дебел от моето RG но като посвирх и свикнах с грифа нямах проблем да си свиря всичко . Май като се замисля скалта няма да е толкова голям проблем колкото грифа да ли ще е "сап", защото каквото и да си говорим Шектер са сапец (но съм им фен усеща се мн яко ) . Пуснах темата защото си харесах AGILE 7 със 27 скала и се опасявам дали грифа ще е сап или не , ако примерно е с дебелина като RG то ми или като на Prestige ще е лудница , но ако не е ще ми доста тъпо , и ще трябва да харесам друга марка Цитирай
рахата Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 (Редактирано) Имат Интерсептори и с 25,5" Иначе за грифа пишат по форумите,че не е като на рг,а малко по-дебел(но малко) и доста по-тънък от шектърските. Редактирано Декември 14, 2009 от рахата Цитирай
Valserp Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 (Редактирано) Грифът на Interceptor е между Ibanez и Schecter като дебелина. Усеща се като масивен, но не бих казал, че е сап. Чувал съм, че на Septor е малко по-тънък, но не мога да потвърдя. Редактирано Декември 14, 2009 от Valserp Цитирай
chalgasucks Отговорено Декември 14, 2009 Автор Отговорено Декември 14, 2009 (Редактирано) е то така или иначе преди да реша да купувам ще пробвам , дано само не се разочеровам иначе тези Agile ми правят доста добро впечатление , вие какво ще кажете Редактирано Декември 14, 2009 от chalgasucks Цитирай
Valserp Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 ^ За парите си са престъпно яки. Проблема е, че ако поръчваш от Rondo - всички такси, ДДС-та, мита ще ти докарат китарата на почти $1000 Цитирай
рахата Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 Или обърнато в бгн-към 1350 (с куфара),а за толкова може да си намериш интересни инструменти в ибей,но си е оферта де Цитирай
chalgasucks Отговорено Декември 14, 2009 Автор Отговорено Декември 14, 2009 мм за такива пари мисля ,че е даже супер , EMG 707 ,флойд , нек-тру , кейс за 1400 лв , аз по добра оферта от тази не съм виждал през живота си Цитирай
Recommended Posts