Jump to content
Българският форум за музиканти

Уроци по барабани - търся


Recommended Posts

А, бе... на моя вокалист му се е прилопало на тъпани, та ме кара да му търся някой да го понаучи! :think: Представяте ли си?! :wall:

Та така... ако някой дава уроци (или знаете за такива) в Студентски град или Дианабад - свиркайте! По принцип става въпрос за по-метълско лопане... нали знаете с две каси и т.н. :cheers: Върви му обяснявай на моя човек, че в началото няма да може да държи палките, ама той си държи на двете каси! :stop:

П.П. Кажете и за някви цени за уроците, пък току-виж моя човек се е отказал! :happy: Бъзикам се, бе... за сега уж е много навит! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твоя човек знае ли какво е кардан? Не знам просто вокал ли е, или свири и на друг инструмент, но обясни ли му че с каквото и да се захване трябва да се упражнява? Преди всичко му трябва да има каде да се упражнява - уроци само не стига..... а и + това за барабанист се иска поне малко ритмичност, а не позьорство и просто практика. Малко нито ръкава нито клина нацелих, но тея неща са важни за какъвто и да е инструмент. За барабаните суха математика не е достатъчна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

шо бе,мое да си има 2 каси с 2 педала,за кво му е кардан:):greenangel:

 

а иначе не си съвсем прав.нека походи пича месец-два на уроци да види за него ли е тая работа или не и тогава чак да мисли за собствени барабани

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, бе... алтернативата с кардана е ясна! Говорех принципно за двете каси. :) А и не мисля, че моят човек действително ще става барабанист... просто иска да се пробва да полопа някъде тъпани, а и ако понаучи нещо от цялата работа - ще му е от полза! В крайна сметка си помислих, че ако някой тук се навие да изкара малко пари от уроци по барабани - всички ще са доволни! :metalist:

П.П. Е... ако има навити или такива, които знаят къде се дават уроци - да се обаждат! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, бе... алтернативата с кардана е ясна! Говорех принципно за двете каси. :P А и не мисля, че моят човек действително ще става барабанист... просто иска да се пробва да полопа някъде тъпани, а и ако понаучи нещо от цялата работа - ще му е от полза! В крайна сметка си помислих, че ако някой тук се навие да изкара малко пари от уроци по барабани - всички ще са доволни! :godbless:

П.П. Е... ако има навити или такива, които знаят къде се дават уроци - да се обаждат! :godbless:

на четвъртата пряка сечяща Стамболийски в посока

Арена погледнато от опълченска.След като влезе в пряката трябва да влезе в

метална врата до аптека "Сана".РАЗБРА ЛИ ? Не знам за даскали на територията на Ст.град или дианабад,но ако твоя човек наистина има желание

да се занимава с музика би трябвало да е готов да отиде и до село Маимундере да лопа на тъпана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а, дали ще пее докато свири. защото това ми изглежда доста трудно. :cheers:

как бе :( нашия барабанист може да свири и да се :

- лигави

- пее

- говори

- пуши

- пие бира

 

и това без да бърка и да клати ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе и аз по едно време правех соло с една ръка ,а с другата говорех по телефона :godbless:

А ма това беше като се запалих по Денис Чембърс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е, може и да лъска бастуна. това едва ли има голямо значение въобще за по-доброто свирене...

 

мисълта ми беше, че да си като Дон Хенли от Eagles не е лесно. поне в моите очи. аз не съм вокален и музикален теоретик и специалист. просто знам, че ми е много по-лесно да си говоря и да ти тананикам или мърморя докато правя упражненията си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехе... благодаря на всички "изходили се" по темата! :bravo:

специални благодарности на UFSA за полезната информация! Да го видим сега тоз моя вокал дали ще почне и да лопа! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

icho7ryches,

 

аз пък предлагам на твоя вокалист първо да му се обясни за какво служат барабаните. вярно е, че изглеждат атрактивно, сложно и някак разбойнически, ама от барабаниста ЗАВИСИ дали ще свири добре ЦЯЛАТА група.

За пример ще ти дам съфорумците от Distorment (не се сърдете момчета, ама барабаниста ви е за пример, като се имам предвид годините му).

 

Ta, icho7ryches, кажи на вокалиста си, че ако иска само да се научи на барабани, за кеф, няма смисъл. По-добре да наблегне на вокалите...

Иначе ако е решил барабанист да става, пък било то и заедно с вакалстването, ще му е необходим първо един словестен урок за това какво го очаква.

Но мисля, ,че е нанй-добре ако така или иначе е решил за ташак да си лопа, да каже какво иска да свири... щото стилове има много. Ако ее за екссртемното свирене на барабани, виж там има много джангър!

 

Аз съм в Студентски град сега и можее някоя неделя да се видим да обсъдим. НИКАКВИ ПАРИ НЕ ИСКАМ. Но и не давам уроци НА барабани, виж по барабани мога да кажа една две приказки, макар да си ги разбирам по мой си начин нещата с терминологията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееееехехехе вие сте ме изкарали баси олигуфрена ....(поне имате чуство за хумор) Скоро ще качим ,някоя наша трясня тук и ще можете да ми се смеете на барабаните,колкото си искате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.