inqubus Публикувано Декември 10, 2009 Публикувано Декември 10, 2009 Здравейте! Време е и аз да се изложа в този раздел Напоследък миксирам пробно една група, та ми се иска да чуя и различни мнения по саундът, защото след седмия микс, мисля, че започвам да губя ясна представа какво трябва да се случи и не знам дали съм на прав път или съм взел завоя хаха. Ето линк с част от една песен: http://dl.dropbox.com/u/3061644/MIX%20NB_PART.mp3 Бих се радвал, както обикновено, на градивна критика, какво ви харесва, какво не ви харесва и т.н. Стей куул Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 10, 2009 Отговорено Декември 10, 2009 Прекалено семплирано звучат барабаните, касата е метълска, томовете са тихи. Вокалите избиват от време на време и са леко извън микса. Резни малко 2,5-3кхз на китарите. Има някаква дупка в ниските среди..може и от барабаните да е, но звучи леко thin. ps. карам по същество, с надеждата да помогна, да не помислиш че се изжиявам като критик Цитирай
inqubus Отговорено Декември 10, 2009 Автор Отговорено Декември 10, 2009 Всъщност, барабаните в по-голямата си част не са семпли...за китарите съм съгласен, а може би са и малко силни. Томовете са тихи, защото още не съм им намерил точния звук. За дупката в ниските не мога да разбера, конкретизирай Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 10, 2009 Отговорено Декември 10, 2009 Прекалено моно звучат отделните инструменти, вокал, китари, бас, даже барабаните. Няма я енергия за тоя стил. Не думка дето се вика. sw1tched е прав и наистина има някаква дупка в ниските среди, там дето трябва да ти е думкането. Касата и баса са ти виновни. Премискирай ги наново и избери друга каса по възможност като семпъл, тригерирай с готови някакви или твои, ако имаш, чрез drumagog например. Китарите ми се струват тесни като от радио говорителче почти, но първо промени касата и баса. На тая каса аз лично чувам поне два пъти по-мощни китари и бас! Оставям настрана цялостния звук на барабаните. Доста играчка имаш там. Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 10, 2009 Отговорено Декември 10, 2009 Бих те посъветвал да сравниш микса с някое парче, като например Америкън идиът на Гиин Дей - и после "открий разликите" Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 10, 2009 Отговорено Декември 10, 2009 За дупката в ниските не мога да разбера, конкретизирай Не ниските, а ниските среди, разбирай грубо 200-300-400хз. Нямам възможност сега да слушам, но по спомен касата и соло барабана звучаха като семпли, най-вече в началото, чинелите мисля, че бяха добре. Цитирай
inqubus Отговорено Декември 10, 2009 Автор Отговорено Декември 10, 2009 (Редактирано) Мерси и на двама ви, имам много каси, ще работя в друга насока За китарите едва ли бих могъл да направя много, записани са с прекалено малко гейн, "лайфлесс" дето се вика(вече съм сложил EQ, Tube Tape Warmer, C4, дублирах ги и на дублите солжих Overdrive). Принципно записвам quad, но не съм track-вал аз материалът. Вокалът ще го работя много сериозно тия дни. Ивелин, мерси за съвета, слушал съм Green Day милиони пъти. По-горе писах някой подробности, заради които, уви, не може да се постигне подобен саунд... Редактирано Декември 10, 2009 от inqubus Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 10, 2009 Отговорено Декември 10, 2009 (Редактирано) Според мен касата не е проблем да е отчетлива - може би е малко повече в момента, но има бързи каси, което изисква отчетливост. Китарита наистина вкарват леко среднист звук на микса. Редактирано Декември 10, 2009 от Ивелин Цитирай
inqubus Отговорено Декември 10, 2009 Автор Отговорено Декември 10, 2009 Може да пробвам да отнема 3-5dB от 1 - 1,5kHz, може да ги "стопли" малко. Ако някой има идеи, да сподели, как се справя с подобни проблеми? Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Ако имаш графичен аналайзер, разгледай китарите - сигурно ще изкочат около високите среди. Цитирай
Recommended Posts