Paldi Публикувано Декември 6, 2009 Публикувано Декември 6, 2009 Привет , можете ли да ми кажете как да вържа два хъмбъкера в схема с 2 усилвания и 1 тон . За всеки адаптер да е отделно волуме ,а тона да е общ . Слагам и една снимка да се види адаптерите какви са и каква жица излиза от тях . Понеже малко ме озадачи тъй като е 1 оплетка и едно жило ,а за хъмбер май са по 4 жиците . Ще съм благодарен ,ако ми дадете някоя схема ,щото търсих и ненамерих .Поздрави ! http://img694.imageshack.us/i/foto0043h.jpg/ :girl_witch: :girl_witch: Цитирай
noflip Отговорено Декември 6, 2009 Отговорено Декември 6, 2009 абе малко офтопик... никога не съм разбирал смисъла от схема с 2 volume-a. айде два тона - разбирам, ама каква е ползата от 2 volume-a? Цитирай
metalhammer Отговорено Декември 6, 2009 Отговорено Декември 6, 2009 Да задълбочим офтопика: Да кажем че свириш със стар маршал - нямаш канали имаш само драйв , да кажем , че всичко е само китара кабел амп. Намаляш примерно нека с неговия пот , а бриджа на макс , с превключвателя на китарата получаваш летс ринг бленда на нек и крънч на бриджа. Тва е само един от многото варианти... По темата: Някой хъмбъкери са фабрично свързани вътре в рях последователно противофазно (- най използваемия варант за хъмбъкер с 4 жички + маса) това е свързването с най голям аутпут и същевременно безшумно (защото паразитните шумове се самоунищожават). Просто свързваш активния кабел където трябва - (по схемата на механика) на крайното краче на волумите , а оплетката на маса. Имай в предвид , че някой потенциометри не се закалайдисват отзад на капачката както обичат да запояват повечето китари сток. Цитирай
Paldi Отговорено Декември 6, 2009 Автор Отговорено Декември 6, 2009 Мерси за съдействието ,но съм пропуснал да кажа ,че търся схема без превключвателя (switch) . А адаптерите единия го отворих и наистина отвътре са запоени останалите жици ,но пак ми се сториха по-малко ..както и да е ще пробвам! За такава схема се сетих от тия старите орфеи - те са с такава електроника - 2 волума и 1 тон за двете ..Благодарско! Наздраве! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 6, 2009 Отговорено Декември 6, 2009 (Редактирано) Добре е да имаш ключ, защото иначе няма как бързо да сменяш адаптера, който звучи в момента. А Орфей... остави ги Орфей. Те, както знаеш, не бяха много успешна марка . Редактирано Декември 6, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Paldi Отговорено Декември 6, 2009 Автор Отговорено Декември 6, 2009 Еми аз ще използвам точно за тва 2 волума и не ми трябва ключ ,нямам и няма как да го сложа . А тази китарка същност е некъв орфей ама е куха отвътре ,а си е електричка ..и се чудех дали да не направя една метална кутия с която да оградя потовете отвътре и да сложа масите на нея .. Цитирай
musha Отговорено Декември 6, 2009 Отговорено Декември 6, 2009 аз имам такъв орфвй това не е ли Бас китара Цитирай
Recommended Posts