Jump to content
Българският форум за музиканти

Заслужава ли си да се поправя тази китара?


Recommended Posts

Здравейте, препоръчаха ми да се обърна тук за помощ. Тук съм сложил снимки на китарата:

http://bladedemon.hit.bg/index.html

Заслужава ли си да я дам на ремонт или да си търся 2ра ръка китара някъде, абсолютно начинаещ съм. Така като виждам май главния проблем е, че грифа се е разлепил и магаренцето е разместено, демек не е залепено. :) Също така ако някой може да ми препоръча майстор и да ме ориентира в цените ще съм му много благодарен. :) Благодаря!

П.С

Весела Коледа на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, в никакъв случай не я ремонтирай, за бога! Като я гледам ще трябва да изръсиш поне стотина лева по, нея, а доколкото мога да видя е от най- евтините Кремонки. Главният проблем при тези китари е че не са от дърво, а магаренцето им от долу не е поставено на точното място, и оттам фалшивят ужасно. Ако си ходил на солфеж и имаш музикален слух това не е фатално, но ако тепърва трябва да го развиваш, хвърли я таз китара през прозореца(внимавайки да не очистиш някой), събери си кинто и отиди с добър музикант в магазина да ти подбере читава и вярна китара(дори при новите китари има добри и лоши). Марката не е от особено значение, нито цената. Трябва ти вярна и добре звучаща китара, избери си такава, която ти звучи красиво на теб. Неща на които трябва да обръщаш внимание е да е вярна, струните и да са на ниско от грифа, по възможност грифа да не е прекалено широк, нито прекалено дебел, но да не е и много тесен(ма-а-алко по - широк от този на електрическите китари е екстра). Внимавай струните да не бият(в твоите ръце може и да бият, ако не си свикнал да свириш, та затова отиди с добър китарист да си избереш китара, накарай го да ти свири нещо хубаво, и пробвайте възможно най - много китари). Грифа не трябва да е крив. Предимство е и ако китарата е така оформена, че да можеш да достигнеш по - надолу по грифа до последните прагчета.

 

На колко си години?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.