Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, препоръчаха ми да се обърна тук за помощ. Тук съм сложил снимки на китарата:

http://bladedemon.hit.bg/index.html

Заслужава ли си да я дам на ремонт или да си търся 2ра ръка китара някъде, абсолютно начинаещ съм. Така като виждам май главния проблем е, че грифа се е разлепил и магаренцето е разместено, демек не е залепено. :) Също така ако някой може да ми препоръча майстор и да ме ориентира в цените ще съм му много благодарен. :) Благодаря!

П.С

Весела Коледа на всички!

Отговорено (Редактирано)

Не, в никакъв случай не я ремонтирай, за бога! Като я гледам ще трябва да изръсиш поне стотина лева по, нея, а доколкото мога да видя е от най- евтините Кремонки. Главният проблем при тези китари е че не са от дърво, а магаренцето им от долу не е поставено на точното място, и оттам фалшивят ужасно. Ако си ходил на солфеж и имаш музикален слух това не е фатално, но ако тепърва трябва да го развиваш, хвърли я таз китара през прозореца(внимавайки да не очистиш някой), събери си кинто и отиди с добър музикант в магазина да ти подбере читава и вярна китара(дори при новите китари има добри и лоши). Марката не е от особено значение, нито цената. Трябва ти вярна и добре звучаща китара, избери си такава, която ти звучи красиво на теб. Неща на които трябва да обръщаш внимание е да е вярна, струните и да са на ниско от грифа, по възможност грифа да не е прекалено широк, нито прекалено дебел, но да не е и много тесен(ма-а-алко по - широк от този на електрическите китари е екстра). Внимавай струните да не бият(в твоите ръце може и да бият, ако не си свикнал да свириш, та затова отиди с добър китарист да си избереш китара, накарай го да ти свири нещо хубаво, и пробвайте възможно най - много китари). Грифа не трябва да е крив. Предимство е и ако китарата е така оформена, че да можеш да достигнеш по - надолу по грифа до последните прагчета.

На колко си години?

Редактирано от Evtim Djerekarov
  • 3 weeks later...