Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Dgx-305 Vs Yamaha Np-30


exodus

Recommended Posts

Здравейте,

 

Бързам да отбележа, че не съм професионален музикант и свиря просто за удоволствие. Вкъщи. Отпускам нерви.

 

Преди 4 години и половина си купих Yamaha DGX-305. Факт е, че от този инструмент не ползвам кой-знае какво. Рядко свиря на voice различен от пиано и орган, ползвам метроном. А тези дни ми се очертава възможност да я продам за нещо от порядъка на ~600 лв. и се чудя дали да не го направя, като вместо това се сдобия с Yamaha NP-30 и с някой-друг лев отгоре да си изнамеря читава USB звукова карта, с която да сваля латенцията, която имам покрай вградената в лаптопа (говорим за MIDI входа). Това, кеото ме привлича в Yamaha NP-30, е като че ли по-доброто звучене на пианото и по-малките размери. Мисля, че единственото, което би ми липсвало, е транспонирането.

 

Ще ми се да разбера дали по ваше мнение съм в правилна насока и, ако е така, да ми препоръчате от къде най-изгодно да се сдобия с въпросната Yamaha (предполагам Про-техника не е най-добрият избор), както и предложение за читава звукова карта. Ще ви бъда страшно признателен! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото виждам, този модел не е с тежка (или полутежка) клавиатура, т.е. няма хамър-механика, която да го приближава до пианистичната клавиатура и съответно да се чувства като пиано във физическия смисъл на думата. Мислил ли си за варианта да си вземеш MIDI клавиатура, която да ползваш с виртуален инструмент и семпли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.