exodus Публикувано Декември 2, 2009 Share Публикувано Декември 2, 2009 Здравейте, Бързам да отбележа, че не съм професионален музикант и свиря просто за удоволствие. Вкъщи. Отпускам нерви. Преди 4 години и половина си купих Yamaha DGX-305. Факт е, че от този инструмент не ползвам кой-знае какво. Рядко свиря на voice различен от пиано и орган, ползвам метроном. А тези дни ми се очертава възможност да я продам за нещо от порядъка на ~600 лв. и се чудя дали да не го направя, като вместо това се сдобия с Yamaha NP-30 и с някой-друг лев отгоре да си изнамеря читава USB звукова карта, с която да сваля латенцията, която имам покрай вградената в лаптопа (говорим за MIDI входа). Това, кеото ме привлича в Yamaha NP-30, е като че ли по-доброто звучене на пианото и по-малките размери. Мисля, че единственото, което би ми липсвало, е транспонирането. Ще ми се да разбера дали по ваше мнение съм в правилна насока и, ако е така, да ми препоръчате от къде най-изгодно да се сдобия с въпросната Yamaha (предполагам Про-техника не е най-добрият избор), както и предложение за читава звукова карта. Ще ви бъда страшно признателен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Декември 5, 2009 Share Отговорено Декември 5, 2009 Доколкото виждам, този модел не е с тежка (или полутежка) клавиатура, т.е. няма хамър-механика, която да го приближава до пианистичната клавиатура и съответно да се чувства като пиано във физическия смисъл на думата. Мислил ли си за варианта да си вземеш MIDI клавиатура, която да ползваш с виртуален инструмент и семпли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts