fLiSk Публикувано Декември 24, 2005 Публикувано Декември 24, 2005 Понеже в последните 3 месеца нямах възможността да свиря с колан и трябваше да се упражнявам само седнал, сега когато си свиря тук в България е малко странно и лесно ме заболява китката. Дайте препоръки, знам че постоновката трябва да си я оправя но нещо друго като цяло за свиренето с колан като ниво на което да си вдигна китарата и такива неща? А докато отговорите аз отивам да си изровя накитника че явно ще ми трябва. Цитирай
kazimbutt Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 Аз винаги съм свирил седнал, ама си мисля, че прав ще ми е по-удобно. Е, истина е, че като седиш ръката ти е по-отпусната, ама все пак... Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 По принцип мисля, че свиренето на електрическа китара с перце седнал е в известна степен вредно, защото се деформира постановката и на практика е много трудно да свириш с отпусната ръка. И понеже мен често ме мързи да свиря прав, затова си свиря с електричарката с класическа постановка, сиреч китарата на десния крак и по възможност със столче. Така се постига по-близка постановка до тази като се свири прав. Иначе за поправка на постановката за мен винаги е имало едно сигурно и изпитано средство - видео уроците на Paul Gilbert. Цитирай
Guest Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 Аз свиря седнал с колан, като колана е толкова дълъг че ако се изправя ще е същото както като свиря седнал. Така, че нямам проблеми Цитирай
Лелдорин Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 Аз свиря седнал с колан, като колана е толкова дълъг че ако се изправя ще е същото както като свиря седнал.Така, че нямам проблеми така можеш да лапнеш китарата Цитирай
Burton Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 Аз свиря седнал с колан, като колана е толкова дълъг че ако се изправя ще е същото както като свиря седнал.Така, че нямам проблеми това е принципа...за да се избегне максимално разликата между двете аз съм свикнал да свиря седнал, но все повече се убеждавам че трябва да преодолея мързела и да свиря повече прав Цитирай
Kia Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 Ми аз с колан не съм свирила мноо дълго, само един път опитах, ама ми беше много странно.Но като свириш седнал според мен е по удобно Цитирай
AwXy Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 Понеже в последните 3 месеца нямах възможността да свиря с колан и трябваше да се упражнявам само седнал, сега когато си свиря тук в България е малко странно и лесно ме заболява китката. Дайте препоръки, знам че постоновката трябва да си я оправя но нещо друго като цяло за свиренето с колан като ниво на което да си вдигна китарата и такива неща? А докато отговорите аз отивам да си изровя накитника че явно ще ми трябва. въпрос на нвик пич. аз имах същият проблем Цитирай
Icarus Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 Седнал определено ми е по-удобно и свиря предимно седнал, въпреки че доста случаи ставам прав и охевиметалявам. Като свиря китарата ми е доста ниско - тялото лежи на кръста ми. Почти ми е неудобно ама кво да правя.. не се кефя като ми е нависоко китарата ми, колкото и да е по-удобно. Гъзарията топлела, нали знаете.. Ако свиря неща, които са ми по-трудни тогава я повдигам, де, ама иначе не. офф: Киа, много здрава картинка имаш на подписа. Цитирай
motorbreath Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 ами свиря седнал по принцип ама и с колан е удобно стига да има такъв Цитирай
trendkiller Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 (Редактирано) Преди няколко години ми беше зор да свиря прав - вдигах си китарата до ушите. :green: След това си смених постановката на дясната ръка и вече ми е все тая дали съм прав или седнал, седнал ми е по-удобно, щото не ми тежи на рамото, иначе разлика няма. Редактирано Декември 24, 2005 от trendkiller Цитирай
killer Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 .... е аз май ще се отцепя от колектива ... На мен ми е адски удобно да свиря прав, според мен е въпрос на навик. И аз от време на време като колегата iBobz свиря седнал с класическа постановка ... пак въпрос на навик!!! :twisted: Марио :twisted: Цитирай
wolfgang Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 аз свиря както ми дойде и нямам грижи колана ми е умерено отпуснат - не лапам китарата, но и не я търся къде е виснала там долу :-) определено няма правило за това и всеки трябва да го прави както му е удобно. къс колан дава предпоставка за класическа постановка, но с това се изчерпва предимството му и обратно също и за перцето - еднакво ми е комфортно и с пръсти, но динамиката е различна особено ако се свири жица Цитирай
npace Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 ами и на мен ми е много по-удобно прав да свиря, а китарата е доста ниско. просто ми е по-удобно дясната ръка да е по-ниско, а лявата ако ме заболи е от грифа защото е... свински хаха Цитирай
Recommended Posts