Jump to content
Българският форум за музиканти

Smoke On The Water


velit

Recommended Posts

преди доста време бях направил кавър на тази песен но не беше добър зашото бях още начинаещ и не беше добро дано сега ви хареса :D

 

 

ето това е

keep rocking :hooray:

 

 

И да питам звука гаден ли е щото аз като свиря с него всеки ден и съм му свикнал?!

Редактирано от velit
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яко се е получило.Ама да те питам каква ти е апаратурата освен Squier-а ?(кубе,ефектит, етц)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направи си твоя версия, тоест бас барабани и ти запиши китарите, само по добре бендвай рифа, ако ще го свириш като Стив Морс ( на това парче флажолети не му отиват ) и изглади неточтостите :rockband:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само да питам как да си направя своя версия?...и още нещо не искам да го свиря кат Морс просто ми харесват флажолетите :whistle: и освен това има ли оше нещо :rockband:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смъкни си мидито отнякъде,сложи го в някой хост като кубейс или рипър.Изкарай си оттам барабаните и баса с подходящи вст-та.Другото/вокала и китарите като гледам се оправяш вече.Записа ще стане доста по-добър.На този звука е откровено гаден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Smoke On The Water..тая песен трябва да се забрани със закон!Ае фанете нещо друго на Пърпъл ,като са всенародни любимци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Нещо малко ми убягва ритъма на места :) Ако се навият утре групата да го пробваме докато свирим, може да запишем нещо :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Сори. Пак ще го правиш. Издиша ритмично, за бендовете да не говорим.

Заслушай се в записа - на солото ритъмът на барабаните е друг и оттам ритъмът на китарата също се променя. Опитай се да го изпееш и да го схванеш, а после го изсвири.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направи си твоя версия, тоест бас барабани и ти запиши китарите, само по добре бендвай рифа, ако ще го свириш като Стив Морс ( на това парче флажолети не му отиват ) и изглади неточтостите :greenball:

 

Ако ще го свири като Морс ама точно флажулети трябва да праска...

Към автора - ти все още си начинаещ. Работи върху ритмичността и правилното тоноизвличане. И още един приятелски съвет - НЕ ИЗПОЛЗВАЙ ТАБЛАТУРИ :) Само в краен, ама много краен случай, когато след 1 година опити не си успял да извадиш определен пасаж. Всичко друго възпитава слуха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е нали все от някъде трябва да се почне? Той хубаво ще си развива слуха като се опитва да вади сам песните, обаче освен да чуе, нали трябва да го изсвири? Като е начинаещ и не знае кое къде е по грифа мъката става необяснима.

 

Това е все едно да искаш да научиш някой да чете и пише, ама без да чете книги, а само да слуша хората и да им стенографира разговорите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не оставам с впечатление, че авторът не знае къде се намират тоновете по грифа. По-скоро му липсва точното удряне на струната, навременното и точно бендване, подходящото отзвучаване. Щях и за суинг да ви говоря, но мога да остана неразбран.

Та с две думи парчето трябва да ти звучи в главата, трябва да си го чул и разбрал. Ако ти е останала само обвивката "яки жици, баце!" китарата ти няма да последва музиката и става нещо, дето само звучи като друго нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.