Сладкия Публикувано Декември 20, 2005 Публикувано Декември 20, 2005 Здравейте пичове, Реших да пробвам как компа ми щи се държи като ефект-процесор използвайки VSTi, в случая Guitar rig. Звука ми е Creative sb live 5.1 с оригиналните си драйвери. Така, изчетох де що има изписано по форума относно настройки на хостове плъгини и други подобни. Изтеглих си няколко версии на ASIO драйвери /ASIO4ALL 1.8, 2.0~, KX/ . Направих всичко както беше описал Налбантов в статията за live playing - когато включа Cubase пускам мониторинг добре, чувам китарата със голяма латенсия, отивам в настройките на Multitrack пускам ASIO драйвера и компа блокирва - безнадеждно. Пробвам с SONAR - там между другото човек по-лесно се ориентирва в настройките - пускам мониторинга и без да включвам асио докарвам латенсията на около 20 мс. Рига звучи супер, но леко закъснява нали се сещате . Инсталирам КХ драйверите и всичко познато си отива. Започвам да търся откъде да включа входа че да си чуя поне мониторинга. Еле десен бутон нещо като ефект настройки беше изкачат над десет плъзгача - първите два на мах и ок. обаче като превключа на асио в сонар звука изчезва и на входния индикатор се вижда само шум. Обърнах всичко и не става деинсталирам кх - разбира се всички драйвери отиват в канала вкл. и креативските. дай наново стандартните драйвери и след това сложих asio4all 1,8. Повтарям процедурата в сонара - всичко точно обаче сигнала пак изчезва с асио драйверите, този път поне се вижда добре сигнала на входа на картата и латенсията си пада на доста добро ниво, обаче не се чува на изхода. За проба включих звука от дъното /ерох 8rda3+pro/ AC'97. При него всичко тръгва както требе обаче входа шуми та се къса. Е от цялата работа излиза че звука влиза в компа минава през рига обаче не излизааа. Е ако има някой идея ще съм много благодарен да ми помогне, щото Налбантов беше казал че със всички карти става номера... Благодаря! Цитирай
yamahadrums Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 Здравей! Аз ползвам такава карта и успях да сваля латенцията на 2,9мс с драйвърите на КХ. В настройките на Cubase на картата има една допълнителна опция-control panel. Оттам задаваш латенцията. Цитирай
Сладкия Отговорено Декември 21, 2005 Автор Отговорено Декември 21, 2005 Аз латенцията я свалям, проблем няма, обаче не чувам нищо на изхода, уж всичко е наред, сигнала влиза, обработва се, обаче не излиза. Взех да си мисля дали firewall-a не ми прави някакви мизерии, ще го проверя Цитирай
Recommended Posts