Jump to content
Българският форум за музиканти

Искам да свържа адаптерите по друг начин


Recommended Posts

Приятелю, аз не съм "кръжочник" а професионалист! Същото важи и за други изказали се по темата!

 

Аз мисля, че този тип изтъкване(не казвам, че казаното не е вярно) не стои добре в подобни спорове. Аргументите винаги са по-силен начин за доказване на твърдение. Иначе самоистъкването води до лични нападки и напрежение, от което и до нежелание за водене на културен диалог и стигане до заключение.

 

Евтиме, да ме прощаваш , но определено смятам, че изказването ти по горе е за лично съобщение а не за публичното пространство на форума поради простата причина , че няма нищо общо с темата! Ако на теб думата "кръжочник" ти харесва при мен съвсем не е така! Човек който с лека ръка раздава определения за други без да познова самите тях, опита и работата им заслужава подобаващ отговор със съответните пояснения - не виждам никакво самоизтъкване в това! Много те моля за в бъдеще ако нямаш забележки или допълнения към изказванията ми по определена тема, а само към личното ми поведение или същото такова по отношение на друг член на форума прави го с ЛС- нямам нищо против! Колкото по малко офтопици по една тема, толкова по добре за последната а и за участниците в нея!

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам нищо против ЛС-тата, стига да спра да забелязвам явния елемент на нападки към съфорумците в мненията ти.

Не, че в случая нямаше причина за това, но може би диалога можеше да тругне по-добре, въпреки нападките от съфорумника.

Както вече казах, когато разумът побеждава над желанието да нападнем някой или дори да му върнем за острите думи, тогава се избягват такива офтопици. Форумът е място на писмено изразяване, където страстите могат лесно да бъдат избегнати. Когато някой напише глупост или обида, тя стои грозно и говори сама автора си, дори без да бъде коментирана, да не говорим, че ако не успее да обърне диалога, тя остава и незабелязана.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Концентрирайте се върху темата. Нека човека да каже какво точно иска да сложи в китарата.

 

 

Какво съм направил до момента :

 

Поставих пиезото върху главата на баса , като ръба му се опира в горното мостче.В последствие установих че ако не ляга с цялата си повърхност в/у главата а се подпре на нещо твърдо изходящия сигнал е по-силен.За това го подпрях на едно парче от неръждаем заваръчен електрод Ф=2.5мм ,ето така:

 

piezo_1_small.jpg

 

В момента пиезото опира плътно в горното мостче , но тъй като е с форма на окръжност , значи опира само в една точка.За това реших (но не съм го направил още) да резна малко от стоманената пластинка на елемента и да увелича контактната повърхност ето така :

piezo_2_small.jpg

 

След малко ще го резна и довечера ще пробвам има ли промяна в звученето и силата на сигнала.

 

Ако всичко е наред следващата стъпка ще е поставяне на буфер.Намерих няколко схеми на елементарни буфери , като този от предната страница с по един транзистор и още няколко елемента , за които твърдят ,че вършели работа.Лесно ще го направя (ако знам от къде да си купя компонентите във Варна :rockon::surprise: ).

 

 

След това слагам отделна моно букса на изхода и заедно със сигнала от магнитните адаптери ги пускам на отделни канали.

 

От там ще мога да регулирам изходния сигнал на пиезото и магнитните адаптери по отделно за всеки канал.След това ще мисля как да ги слея , че да не се чуват по отделно на лявата и дясната колона :recourse::) Предполагам има софтуер за това.

 

 

Ами това е за сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.