smartpeter Отговорено Ноември 19, 2009 Отговорено Ноември 19, 2009 Приятелю, аз не съм "кръжочник" а професионалист! Същото важи и за други изказали се по темата! Аз мисля, че този тип изтъкване(не казвам, че казаното не е вярно) не стои добре в подобни спорове. Аргументите винаги са по-силен начин за доказване на твърдение. Иначе самоистъкването води до лични нападки и напрежение, от което и до нежелание за водене на културен диалог и стигане до заключение. Евтиме, да ме прощаваш , но определено смятам, че изказването ти по горе е за лично съобщение а не за публичното пространство на форума поради простата причина , че няма нищо общо с темата! Ако на теб думата "кръжочник" ти харесва при мен съвсем не е така! Човек който с лека ръка раздава определения за други без да познова самите тях, опита и работата им заслужава подобаващ отговор със съответните пояснения - не виждам никакво самоизтъкване в това! Много те моля за в бъдеще ако нямаш забележки или допълнения към изказванията ми по определена тема, а само към личното ми поведение или същото такова по отношение на друг член на форума прави го с ЛС- нямам нищо против! Колкото по малко офтопици по една тема, толкова по добре за последната а и за участниците в нея! Поздрави, Петър Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 19, 2009 Отговорено Ноември 19, 2009 (Редактирано) Нямам нищо против ЛС-тата, стига да спра да забелязвам явния елемент на нападки към съфорумците в мненията ти. Не, че в случая нямаше причина за това, но може би диалога можеше да тругне по-добре, въпреки нападките от съфорумника. Както вече казах, когато разумът побеждава над желанието да нападнем някой или дори да му върнем за острите думи, тогава се избягват такива офтопици. Форумът е място на писмено изразяване, където страстите могат лесно да бъдат избегнати. Когато някой напише глупост или обида, тя стои грозно и говори сама автора си, дори без да бъде коментирана, да не говорим, че ако не успее да обърне диалога, тя остава и незабелязана. Редактирано Ноември 19, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
gearhead Отговорено Ноември 20, 2009 Автор Отговорено Ноември 20, 2009 Концентрирайте се върху темата. Нека човека да каже какво точно иска да сложи в китарата. Какво съм направил до момента : Поставих пиезото върху главата на баса , като ръба му се опира в горното мостче.В последствие установих че ако не ляга с цялата си повърхност в/у главата а се подпре на нещо твърдо изходящия сигнал е по-силен.За това го подпрях на едно парче от неръждаем заваръчен електрод Ф=2.5мм ,ето така: В момента пиезото опира плътно в горното мостче , но тъй като е с форма на окръжност , значи опира само в една точка.За това реших (но не съм го направил още) да резна малко от стоманената пластинка на елемента и да увелича контактната повърхност ето така : След малко ще го резна и довечера ще пробвам има ли промяна в звученето и силата на сигнала. Ако всичко е наред следващата стъпка ще е поставяне на буфер.Намерих няколко схеми на елементарни буфери , като този от предната страница с по един транзистор и още няколко елемента , за които твърдят ,че вършели работа.Лесно ще го направя (ако знам от къде да си купя компонентите във Варна ). След това слагам отделна моно букса на изхода и заедно със сигнала от магнитните адаптери ги пускам на отделни канали. От там ще мога да регулирам изходния сигнал на пиезото и магнитните адаптери по отделно за всеки канал.След това ще мисля как да ги слея , че да не се чуват по отделно на лявата и дясната колона Предполагам има софтуер за това. Ами това е за сега. Цитирай
Recommended Posts