ivcho92 Публикувано Ноември 17, 2009 Публикувано Ноември 17, 2009 Здравейте, донесоха ми днеска една бас китара Орфеус, всичко си има адаптерите работят, но няма струнник. Та помогнете и ми кажете какво да купя, че досега не съм свирил на бас, попринцип свиря на китара и не съм запознат, ето и снимки да видите кво представлява. Цитирай
Coprophagus Отговорено Ноември 17, 2009 Отговорено Ноември 17, 2009 Темата ти е за друг раздел. Научете се първо да четете и тогава да пишете. П.С. Това го казвам без лоши чувства просто ще спестите работа на модераторите ако поне мъничко внимавате. по темата сега... Оригиналния струнник е като на китарата на втората снимка. Не знам обаче от къде ще можеш да си купиш такъв. Имай предвид, че реставрацията ще ти излезе повече от един инструмент в най-ниския клас, а и не се знае дали няма и да звучи по-зле. Това ти го казвам разбира се предполагайки, че просто искаш да си имаш бас, но не ти се дават пари за нов. Ако те кефи да реставрираш стари инструменти или искаш по-винтидж звучене в изработка и ремонт ще те светнат кое как и защо... толкова от мен Цитирай
alxlz Отговорено Ноември 19, 2009 Отговорено Ноември 19, 2009 Здрасти, ей тука http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=68617&hl= видях че се продава струнник "Заден мост за бас " който ще стане за твоето басче мисля, само трябва да си намериш и тейлпийс - ламаринката която държи струните като на китарата на твоята снимка. Успех в реставрацията Сашо Цитирай
разбойник Отговорено Ноември 19, 2009 Отговорено Ноември 19, 2009 Доста от тези инструменти са с масивна горна и долна плоча, така че звукът може и да не е толкова лош, но аз бих сменил адаптерите с нещо по-сериозно. Тези са като правени в час по трудово. Цитирай
Recommended Posts