mehandjiiskiy Отговорено Ноември 14, 2009 Автор Отговорено Ноември 14, 2009 А всички жици, които свързват адаптери и потенциометри трябва ли да се сменят? Цитирай
dandilov Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 Ако са здрави и достатъчно дълги за новата интервенция - не е необходимо. Но кабелчетата не са особен проблем (финансов) дори и да ги смениш, ако искаш. Действай по въпроса с китарката. Имаш пълната ми подкрепа! Цитирай
mehandjiiskiy Отговорено Ноември 14, 2009 Автор Отговорено Ноември 14, 2009 Мерси на всички за съветите и подкрепата! Големи сте пичове! Цитирай
MARK B Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 (Редактирано) Преди време ми попадна същият модел "Орфей" (не е "Кремона"). Съгласен съм с мнението на "dandilov" по техническите въпроси,само не с модела.Китарата е "Кремона"-произведена в Казанлък в началото на 70-те.По-точно 73-74 година.Сигурен съм.Нашият китарист свиреше на такава.Кондензаторът е 47 нанофарада. Предполагам,че колегата е направил грешка при изписването на стойността .По онова време нямаше български кондензатор 0,47 микрофарада, който да може да се побере в канала.Атанас. Редактирано Ноември 14, 2009 от MARK B Цитирай
hristo9 Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 Много ме кефиш човече . Не си тръгнал да спестяваш за китара от рода на 500лв.Аз съм същия моята първа даже нямаше и електроника.С най-добри чевства ти пожелавам приятно свирене с тази кремонка , много творчески възходи и да си жив и здрав . П.П ОТНОСНО ГНЕВНОТО ЛС ОТ ЕДИН ОТ КОЛЕГИТЕ ОТНОСНО КОМЕНТЕРИТЕ МИ МНОГО МИ ДРЕМЕ Цитирай
bir4o Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Ако искаш да минеш тънко , адаптора към грифа - нек - не го сменяй . Спомням си на времето на времето съм го сравнявал с други български адаптори и вади доста баси . За бридж позиция си купуваш двоен релсов със същия размер / гледах , че продаваха преди време във форума / за да можеш да не дълбаеш дървото .... Цитирай
mehandjiiskiy Отговорено Ноември 15, 2009 Автор Отговорено Ноември 15, 2009 Хора имам много тъп въпрос. Къде е жака за кабела на усилвателя, защото не мога да го намеря. Цитирай
bir4o Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Хора имам много тъп въпрос. Къде е жака за кабела на усилвателя, защото не мога да го намеря. Ми трябва да си го купиш . Тоя дето е там е като на старите магнетофони и грамофони . Цитирай
mehandjiiskiy Отговорено Ноември 15, 2009 Автор Отговорено Ноември 15, 2009 Точно! А как да го свържа и на пикгарда как трябва да изрежа дупка за него или директно в тялото трябва да го монитрам? Цитирай
dandilov Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Ако ще го монтираш на пикгарда, трябва само да пробиеш отвор колкото за главата на жака (мисля, че беше 8 мм или 10мм - трябва да премериш). Ако пък ще го монтираш на тялото, тогава трябва да пробиеш по-широк отвор отстрани на задната част, така че да влезе целият жак вътре и в този случай трябва жака да го монтираш на монтажна плочка и нея за я завинтиш с винтчета за тялото на китарата, така че да покрие отвора за жака. Ето това са видове монтажни плочки за жак: http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_p...Jack_Plate.html http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_p...Jack_Plate.html А това е жак: http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_p...utput_Jack.html Цитирай
mehandjiiskiy Отговорено Ноември 15, 2009 Автор Отговорено Ноември 15, 2009 (Редактирано) Ако ще го монтираш на пикгарда, трябва само да пробиеш отвор колкото за главата на жака (мисля, че беше 8 мм или 10мм - трябва да премериш).Ако пък ще го монтираш на тялото, тогава трябва да пробиеш по-широк отвор отстрани на задната част, така че да влезе целият жак вътре и в този случай трябва жака да го монтираш на монтажна плочка и нея за я завинтиш с винтчета за тялото на китарата, така че да покрие отвора за жака. Ето това са видове монтажни плочки за жак: http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_p...Jack_Plate.html http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_p...Jack_Plate.html А това е жак: http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_p...utput_Jack.html От музикалните магазини или от магазини за електроника се купува такъв жак? Редактирано Ноември 15, 2009 от mehandjiiskiy Цитирай
dandilov Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Такъв жак имам във всеки магазин за електроника, има го дори и в "Практикер" и струва някъде около 1лв. С монтажната плочка е по-сложно. Може би е по-добре да си я направиш сам. Прояви малко творчество. Цитирай
mehandjiiskiy Отговорено Ноември 15, 2009 Автор Отговорено Ноември 15, 2009 (Редактирано) Такъв жак имам във всеки магазин за електроника, има го дори и в "Практикер" и струва някъде около 1лв. С монтажната плочка е по-сложно. Може би е по-добре да си я направиш сам. Прояви малко творчество. А случайно ако не успея ще мога ли да си я купя от някъде (само не от интернет)? P.S. жакът какъв се води? В смисъл има ли модел, нещо специално за да знам какъв да купя повтарям, че нищичко не разбирам. Редактирано Ноември 15, 2009 от mehandjiiskiy Цитирай
Dawnfall Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Би трябвало като кажеш 1/4 инч моно жак да те разберат. Цитирай
dandilov Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Преди време ми попадна същият модел "Орфей" (не е "Кремона"). Съгласен съм с мнението на "dandilov" по техническите въпроси,само не с модела.Китарата е "Кремона"-произведена в Казанлък в началото на 70-те.По-точно 73-74 година.Сигурен съм.Нашият китарист свиреше на такава.Кондензаторът е 47 нанофарада. Предполагам,че колегата е направил грешка при изписването на стойността .По онова време нямаше български кондензатор 0,47 микрофарада, който да може да се побере в канала.Атанас. Ами възможно е да е имало и такива Кремони, но аз имах същата китара и беше Орфей... както и да е... А относно кондензатора, да прав си! Трябва да е 47nF, а не както бях написал 470nF. Sorry за грешката! Цитирай
Recommended Posts