Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 Хм... при мен се отваря. Пробвайте през прокси. Цитирай
Dawnfall Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 Цъкнете тук, за да видите схемата. Цитирай
hristo9 Отговорено Ноември 4, 2009 Автор Отговорено Ноември 4, 2009 закон на ОМ Големината на тока е правопропорционална на напражението и обратно пропорционална на съпротивлението на проводника. ток-насочено движение на свободни електрони ел.напрежение - мярка за енергията, която отдава всеки електрон на даден консуматор. съпротивление(резистор)подобно на въздуха ,който ни оказва съпротивление така и проводникът на елктроните .Съпротивлението се измера в омове и техните разновидности. Това е ,което знам .Научих го в училище по физика , но все пак още се уча и имам амбицията да науча повече. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 Добре, ако имаш 9 волта захранване и свържеш два резистора, единият 3.3К, другия 4.7К по следният начин последователно: +9V - 4K7 - 3K3 - земя какъв ще е падът на напрежение върху двата резистора, какво ще е нпрежението в средната точка между тях, какъв ток ще тече през резисторите и каква мощност ще бъде разсейвана в топлина общо в двата резистора? Цитирай
Ex74 Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 интересна тема! чакам голяма развръзка! после най-важното да се пинне отгоре в една тема за да може хората знаещи от средата на материяла да им се изяснят основите Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 Евтиме - ти разцепи мрака - в най-буквалния смисъл! Ти си за книгата на Гинес с тоя рекорд: Успя да вместиш (с първия си образователен пост) целите три тома "Основи на електротехниката и Електрониката" плюс двутомния "Практически Наръчник по Схемотехника" - в има-няма една А4 страница! Евала! П.с. Само с тоя 'пищов' някой (без техниукум, а само с проста гимназия) може да изкара почти до 3 курс на МЕИ (или както сега му викат) Цитирай
hristo9 Отговорено Ноември 5, 2009 Автор Отговорено Ноември 5, 2009 (Редактирано) Здравейте пак извинявам се за дългото отсъствие поради липса на нет.Така през тези два дена доста се узорих с правенето на монтажна платка за горепосочения дист.Нарисувах си аз пистите и понеже лазерен принтер нямах хукнах по чуждите .Преснимах я на гланцова хартия после сложих на медна плоча и утре ще ецвам. Отнасно задачата на моя гуру EВТИМ не можах да я реша (аз съм 8 клас ). Редактирано Ноември 5, 2009 от hristo9 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 5, 2009 Отговорено Ноември 5, 2009 (Редактирано) Щом не можеш да ми решиш задачата, значи знаеш дефиницията на закона на ом, тока, напрежението и съпротивлението само "на думи", наизустено от учебника. Точно този вид зубрене не помага в разбирането. Затова ти давам линк: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=55045&hl= Прочети ВНИМАТЕЛНО темата, която ти пращам, след което се пробвай отново да ми решиш задачата. Редактирано Ноември 5, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
hristo9 Отговорено Ноември 6, 2009 Автор Отговорено Ноември 6, 2009 (Редактирано) ЗДР ПАК. относно задачата. според мен напрежението върху първия резистор (4,7) е 9волта а върху втория 1.92. незнам дали съм прав и с риск пак да стана за смах ще пусна този коментар относно диста . днес купих елементите и ецвах евентуално в други ден ще е готов Редактирано Ноември 6, 2009 от hristo9 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 6, 2009 Отговорено Ноември 6, 2009 (Редактирано) Е, ако е така, както казваш, значи сумарния пад върху двата резистора е 9+1.2=10.2V, а както виждаш захранването не е 10.2, а само 9 волта. Не си мислил, нито си чел внимателно.... Редактирано Ноември 6, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 6, 2009 Отговорено Ноември 6, 2009 (Редактирано) Моето жалание е да ти помогна, а няма как да помогнеш на човек, който не иска да си помогне сам... Ако пък не искаш да разбираш от електроника, а само да си сглобяваш ефекти, можеш да действаш по дадените в неха платки и да питаш за проблемни неща, но колко и ефекта да сглобиш, това няма да ти помогне много с разбирането на процесите в тях. Редактирано Ноември 6, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
hristo9 Отговорено Ноември 6, 2009 Автор Отговорено Ноември 6, 2009 е така е но напоследък нямам време седна прочета нещо от теб след малко пак го забравя просто не ми остава време за всичко евентуално утре ще е по доре събота е ще седна ще помисля белким е реша тая задача наитинана правиш много за мен а дори и не ме познаваш искам да знаеш че наистина съм благодарен за това не мисли че не го чета просто нямам време ето и сега бързам за репетиция Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 6, 2009 Отговорено Ноември 6, 2009 Добре, когато се чувстваш готов да четеш и внимаваш, пробвай пак. Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 6, 2009 Отговорено Ноември 6, 2009 Евто, горд съм че съм ти приятел!Правиш много красиво нещо, не се отказвай от малкия Той ще се справи Де и хората, които пишеха учебници да убясняваха като теб! Цитирай
hristo9 Отговорено Ноември 7, 2009 Автор Отговорено Ноември 7, 2009 Добре, ако имаш 9 волта захранване и свържеш два резистора, единият 3.3К, другия 4.7К по следният начин последователно: +9V - 4K7 - 3K3 - земя какъв ще е падът на напрежение върху двата резистора, какво ще е нпрежението в средната точка между тях, какъв ток ще тече през резисторите и каква мощност ще бъде разсейвана в топлина общо в двата резистора? Токът е приблизително 1.1 мили А,напрежението върху 4,7кОм-5,17В, а върху 3,3кОма-3.63В Цитирай
Recommended Posts