Лелдорин Публикувано Декември 14, 2005 Публикувано Декември 14, 2005 (Редактирано) някой знае ли нещо за тази китара?как е флойда,качествен ли е звука и тн?има го в малкия цум за 420 лева. Редактирано Декември 14, 2005 от Лелдорин Цитирай
kirk-hammett Отговорено Декември 14, 2005 Отговорено Декември 14, 2005 ам за флойда не знам , но грифовете на Стаг са много сшит . Ще си блъскаш главата некъде където намериш много са шит :wall: Цитирай
Лелдорин Отговорено Декември 14, 2005 Автор Отговорено Декември 14, 2005 в какъв смисъл са шит?какво не им е добре?на мойта класическата си е супер.много удобен. Цитирай
npace Отговорено Декември 14, 2005 Отговорено Декември 14, 2005 за стаг специално знам, че кухарките им са добри, ама при електрическите си е до отделната бройка - пробвай там колко е бърз грифа, свири прав, например ако китарата ти идва по-ниско когато си прав, поръчкай флойда нагоре-надолу и виж дали ще се разстрои китарата. и в крайна сметка може и да е пълна с дефекти китарата ама да се окаже ТВОЯТА китара - взимай ако те изкефи и е удобна :hello: Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 14, 2005 Отговорено Декември 14, 2005 не мога да ви разбера каква е тази мания за китари с флойд роуз преди когато въобще не можех да свиря (сега само не мога, без бъобще отпред ) си купих китара с флойд. е какво? седиш я гледаш и се кефиш и само се изнервяш че е боклук и идва момент в който откачаш. вземи си нещо с твърдо окачване като за начало и ще си спестиш безброй мъки и нерви. повярвай ми когато започнеш да свириш така, че да чувстваш че имаш силна нужда от някоя глезотия вече - тогава се хвърли на нещо по-така специално тия стаг електрическите - на една такава само съм сририл и беше...ужас Цитирай
Лелдорин Отговорено Декември 14, 2005 Автор Отговорено Декември 14, 2005 (Редактирано) мерси за съвета.какви са мъките при флойда? Редактирано Декември 14, 2005 от Лелдорин Цитирай
Denis_S Отговорено Декември 14, 2005 Отговорено Декември 14, 2005 седиш я гледаш и се кефиш и само се изнервяш че е боклук и идва момент в който откачаш. вземи си нещо с твърдо окачване като за начало и ще си спестиш безброй мъки и нерви. Ами лично моята първа електрическа си е с флойд и нямам проблеми с него (освен в началото, когато не знаех, че трябва да заключа китарата ) . Така че, Лелдорин, не е проблем първата ти китарка да е с флойд. Ама ти си решаваш все пак, пробвай го Стагг-а и ако ти хареса го взимай, въпреки че за тия кинти можеш да си вземеш и нещо друго от типа на Скуайър примерно. :guitar: Цитирай
black_waltz Отговорено Декември 15, 2005 Отговорено Декември 15, 2005 мерси за съвета.какви са мъките при флойда? настройването е голяма мъка, друг е въпроса че повечето флойдове на китарите от ниския клас са некачествени т.е. опънеш ли и не връща на същия тон и аз като колегата стратокастър бих ти препоръчал нещо с фиксирано мостче, щом това ще ти е първата ел китара... Цитирай
Лелдорин Отговорено Декември 15, 2005 Автор Отговорено Декември 15, 2005 ясно мерси.какви цени са джаксъните с 24 прага без флойд?тука в младост гледах един warrior за 565 лева мисля че в магазина за музикални инструменти,ама оттук нищо няма да си взема ако ще и да е последния музикален магазин.а иначе ме интересуват JS серийте.в xxxx имаше ако не се лъжа. Цитирай
wessy Отговорено Декември 15, 2005 Отговорено Декември 15, 2005 (Редактирано) съглсаен съм с Лайхо и Страта вие ще свирите или ще се гъзарите че имате флойд и можете да си разтройвате китарата по качествено земете си спортно окачване някакъв фиксиран мост би бил много добро решение и двете ми китари са със фиксирани мостове кат ги настройш и заспиват отиваш ф xxxx там има много различни китари от нисък клас (има и от висок де) разгледай ги без предубеждения за марката и пробвай наред не марката прай 1 китара хубава а и да добавя за тази китара за която питаш 1. гаден гриф 2. гадни адаптери (ф тюб амп звучеше гадно повече кфо да си говорим) 3. гадно подобие на флойд даже май не е лицензиран 4. не че нешо ама .... СТАГ Редактирано Декември 15, 2005 от wessy Цитирай
Zlatanov Отговорено Декември 15, 2005 Отговорено Декември 15, 2005 (Редактирано) и аз съм съгласен с колегите ... СТаг не са добри ел. китари свирил съм на такъф като този дето питаш ... грифа е ужас а за флойда не знам ... що не си вземеш като мойта китара ... колегата Стратокастър каза че е ментак , но според мен си е убиец щото свиря вече 6-7 години и съм свирил на СКуайер, Стаг, Джаксън и разни такива от по-ниския и средния клас но като моя Ибанец не бях пипал до сега ... има и с флойд (специално с моя нямам никакви проблеми) и без и цената е горе долу същата като споменатите по-горе (без флойд е 443 лв. с флойд е 566 лв.) само дето качесвото е едно ниво по-високо ... грифа е супер П.С. има и друго де може просто да съм случил на китара ... и следващата такава да има проблеми ... ся като се замисля Редактирано Декември 15, 2005 от Petrucci Цитирай
Лелдорин Отговорено Декември 15, 2005 Автор Отговорено Декември 15, 2005 (Редактирано) а откъде си я взел твойта?а джаксън js30 king v ли беше китарата дето са я спряли от производство? Редактирано Декември 15, 2005 от Лелдорин Цитирай
Zlatanov Отговорено Декември 15, 2005 Отговорено Декември 15, 2005 мойта ми я докараха в Стара Загора в един магазин от Музикален център "Икономов" Благоевград за 5 лв. пробвах я и я взех иначе само в Благоевград има Ибанец а за Джаксън не знам кой модел са спрели Цитирай
Лелдорин Отговорено Декември 15, 2005 Автор Отговорено Декември 15, 2005 да моя учител ще ходи в събота в благоевград и ще разгледа за електрически.въпреки че съм по навит на джаксън като марка по ми харесват.чувал съм и звука им хич не е лош :guitar: Цитирай
maringtr Отговорено Декември 15, 2005 Отговорено Декември 15, 2005 (Редактирано) иначе само в Благоевград има Ибанец Има и в София, в магазин Хриси зад НДК и може да се поръчват по каталог. Иначе по темата - аз започнах с китара с Флойд, но знаех какво искам и защо си взимам такова нещо... Има много трикове с Флойда, които исках да вкарам във свиренето си още от самото начало, затова си взех именно такава китара... Освен това научаваш много нови неща за Флойда, усвояваш как се настройва по-лесно и бързо и т.н. Има обаче и друго нещо - как ще разбереш какво се прави с него, като никога не си пипал такъв? Затова ти си прецени - да, hard tail-а се настройва много лесно, но и Флойда се настройва лесно, след като свикнеш как се прави... А и според моето лично мнение Флойда ти дава доста предимства и разнообразява свиренето ти... Редактирано Декември 15, 2005 от dark Цитирай
Recommended Posts