Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

я кажете.китарите с тремоло ако са без заключване лесно ли се разстройват.в смисъл каквото и да правиш,ако доста ползваш тремолото се разстройват,или в един момент колкото и да го ползваш си седят настроени?ако някой ме е разбрал да отговори плс ;)

Отговорено

ами китарите по 200-400 лв. дето са само с тремоло се разтройват ;)

тъй че ... не го ползвай дори да има ...

Отговорено (Редактирано)

някакъв начин за спасение от това разстройване на тези китари има ли?и тези със заключване също ли се разстройват постоянно?

Редактирано от Лелдорин
Отговорено

за спасение не знам (пробвай с ключове които се заключват всеки по отделно ;) ама те струват сигурно колкото цялата китара), аз лично не го ползвах ... а тези със заключването, не съм виждал да се разтройват ...

:virtuoz:

ако искаш китара с тремоло дето не се разтройва земи си някаква за 1000-2000 лв ;)

Отговорено

ясно.значи ако взема китара със флойд роуз със заключване и я настроя добре и я заключа и после няма да се разстройва.мерси много.така и така съм отворил темата,да не отварям нова а и не можах да намеря-има ли друг начин да се свири,освен да мушнеш китарата в компютъра и освен усилвател?

Отговорено (Редактирано)

последен въпрос.какъв вход трябва да има уредбата?и трябва да си имам дисторшън за да звучи метално нали?а и каква е разликата м/у кубе,амп,преамп и усилвател?не ги разбирам много тези жаргони.

едит:а и процесор със слушалки иска ли да се включи в контакта или може без?

Редактирано от Лелдорин
Отговорено (Редактирано)

Уредбата трябва да има някакъв вход. Всичко става - микрофон, cd-line in (aux), такива работи, трябва ти само подходящ преубразовател. Такива се продават навсякъде. Но във уредба колкото места съм пробвал просто си звучи кофти и не е вариант. Амп = усилвател, кубе са китарните комбота - дето си имат вграден усилвател + колона, драйв (евентуално), еквалайзер някакъв, и евентуално разни други хави като ривърб или разни дигитални ефекти (може и аналогови). Преамп е предусилвател просто (в смисъл стои във веригата преди усилвателя и изменя сигнала - дали със еквалайзер, или добавя драйв, или други ефекти; тук не съм много сигурен, поправете ме). А за процесора и слушалките - в контакта, ако имаш адаптерче за процесора. Или с батерии в самия процесор. А за дисторшъна и уредбата.. в какъв смисъл метално? Ако имаш предвид яко дист - трябва ти дисторжън, да :rolleyes:

п.с. Бях пребарал някаква китарка веднъж, hondo. Та тя беше страт копие, с обикневно тремоло и заключващо се устройство на горния мост, както при флойдовете. Беше от евтиния клас, пък не се разтройваше прекалено лесно.

Редактирано от Icarus