Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
:P Технолигията е в общи линии да виеш като вук срещу луна. ;) Карат ги да вият и да лаят,за да може да се поотпуснат чарковете в гърлището,но и да се научат да правят плавно глисандо,а оттам по-късно и да пеят тон по тон съответното глисандо.Има резултати,но не е панацея.
  • Отговори 72
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
гласа ми е гаден, не мога да пея, но искам да се науча. как става тоя номер?

Абе слушах преди време, че в Япония са разработили нова технология именно за да научат хората да пеят. Обаче на знам дали я има в България. Поразпитай тук-там, може някой да знае нащо по въпроса.

Това е което мога да ти кажа засега. ;) :guitar:

;););)

Така де... няма невъзможни неща, с изключение на това да прекараш стълба през въртяща се врата :P

така е казал дедо ви Мърфи (който междувременно е и поизмислил/открил няколко (десетки) закони - знаете за кво ;)

Отговорено

Има една истина-"Или го имаш,или го немаш" .Ако тембърът на гласа ти е лош и да имаш невероятен слух - певец от теб няма да стане(същото важи и ако размениш местата,a пък ако нямаш и двете-отпиши) :wall: :D:bravo: .

модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!

Отговорено
Е, това беше точно в стила на Мърфи: по-лошо няма!!! :)

B)

напротив. винаги може да стане още по зле

например да нямаш слух, да пееш фалшиво, гласът ти да е гаден и на всичкото отгоре да си мислиш, че си супер певец и никой не може да ти стъпи на малкия пръст :headbang: :killyou: :)

вервай ми гадно е (поне за околните) :green:

не ти пожелавам да бачкаш с такива хора, щото после :wall: :wall: :wall:

B)

Отговорено

А в какъв точно стил искаш да пееш? Ако е Hardcore или Grindcore няма да ти е толкова трудно, просто ще си ревеш на воля и това е :):)

Отговорено

А в какъв точно стил искаш да пееш? Ако е Hardcore или Grindcore няма да ти е толкова трудно, просто ще си ревеш на воля и това е :):)

:P

Ако извадиш гласа на Jamey Jasta или здравеняка от Biohazard ми звънни.

Отговорено

тъй като, по някви неизвестни причини, не мога да си едитвам мнението, ще напиша директно ново.

та, как е възможно из нета да е пълно с уроци, съвети и самоучители за куп неща и, специално, музикални инструменти, но никъде да няма някъв сайт за тва как да се науча да пея като хората? я предложете нещо...

Отговорено

Има и нещо друго...Докато,когато свириш на китара,да речем,се чуваш доста добре какво "вадиш",то когато пееш се получава смесване на звука,излязъл вече от теб в околното пространство и този,който чуваш в главата си,докато пееш,което предизвиква объркване и ако няма кой да те насочва няма да се справиш.Добър вариант е да се записваш какво точно пееш и да се прослушваш,но пак не работи на 100%.Имах един,който докато не се чу не повярва колко е зле милият,а после не се появи 2 седмици от срам...

А и...При всеки си трябва индивидуален подход.Няма почти нищо универсално.Така,че ако решиш-заповядай ми на гости поне малко от малко да ти дам основни напътствия и да пийнем по бира!!! :cheers:

Отговорено

Това,какво чуваш ти,докато пееш и това,което наистина се чува от околните e различно,поради простата причина,че освен чрез въздуха звуковите въллни за този,който пее се предават и чрез костоте на черепа(мисля,че го бях чел някъде)....Да имаш гласови данни за вокал си е в гоялма степен природна даденост,но тя може да се развива-това и правят хората в музикалните училища,но някои хора просто си нямат гласовите данни.Както спомена някой-нв можеш да си смениш гласните струни като тези на китарата.Все пак-с труд-всичко се постига(стига да имаш поне малко дадено от Бога).....e понякога не е достатъчно обаче :cheers:))))

модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!