Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

Искам да сложа на една песен кратко соло с цигулка или друг струнен инструмент. Кои са популярните семплери в тая област? Не отказвам и съвети на ЛС как да си ги набавя :lol:

Отговорено

Имам го оркестъра на Нексус, не съм очарован.

Иначе семплите на Edirol orchestral много ме кефят, ма не мога да я "намеря"... :lol:

Отговорено

Най-доброто VST за цигулка, което съм чувал е на EWQL Gypsy обаче досега все още го търся ето

:P Малко след средата на видеото има демонстрация на звук на цигулка!
Отговорено (Редактирано)

О да, на East West Vstтата звучат потресаващо яко (имаше и някакъв бегъл опит за БГ гласове). Тях обаче ги "няма"... а иначе са доооста скъпи

Най-бруталния им според мен винаги е бил този -

Редактирано от Fenix
Отговорено

EastWest са сред най-качествените, но са много големи. Edirol пък е играчка. Garritan Personal Orchestra е по средата - това е, което аз ползвам, без да ми изяжда 30-гигабайтовия хард и без да съм недоволен.

Отговорено

Здравейте,...мнението ми на цигулар...

ако това се прави с изследователска цел си заслужава. НО..... повярвайте, не е възможно да се направи достатъчно точно семплиране на всички цигулкови "пинизи"....в пъти по-лесно е да повикате някой цигулар да го изсвири пред микрофона....

Успех!

• 1 month later...
Отговорено

За всякакви оркестрални звуци, мисля, че доста качествени са Miroslav Philharmonik на IK Muldimedia. Обаче гледай ако дърпаш, да си набавиш целия сет с всички звуци. Освен това програмката не е от най - леките, товари компа, така че, ако имаш слаб комп. едва ли ще ти свърши работа.