Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за соло барабанче и начинаещ барабанист(ка)?


Recommended Posts

драсти

 

имам няколко въпроса, като преди да ги задам в нова тема се поразтърсих из раздела, но все пак някои неща си останаха неизяснени

 

историята...

приятелката ми страшно много иска да се научи да свири на барабани, но всичко си стои само на думи и реших аз да предприема нещо, което да и даде поне малък тласък :cheers2: единственото, което мога да си позволя обаче, е да дам до 50 лева максимум(неработещ студент първи курс, какво да се прави :girl_cray2: ) за едно соло барабанче(доколкото разбрах от прочетеното в раздела - в най-лошия случай се почва поне с това)

 

въпросите ми:

 

достатъчно ли е едно такова барабанче, един комплект тояги :hysterical: и няколко гигабайта уроци за да постигне нещо сама(говоря разбира се за някакви съвсем базисни умения и познания), без учител, защото такъв 100% не може да си позволи да посещава(неработещ студент първи курс, какво да се прави :topicsux: )

 

при условие че да:

 

какво ще ме посъветвате за барабанчето - има ли значение какво е, или щом ще е в този ценови интервал, просто да отида, да пробвам и да взема?

а ново ли е по-добре да взема или да си потърся втора ръка?

и при двата варианта - за какво да гледам(и слушам), когато купувам?

 

има ли значение какви палки ще купя, при условие че са за някого, който е сядал зад барабани веднъж през живота си?

 

бях намислил и куп други глупости, които да попитам, но само това ми остана в главата :)

ако някой може да ме посъветва за нещо, което съм пропуснал - моля :)

 

поздрави

 

\/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виж сега, без уроци не мисля че може да се постигне много-много. Винаги е добре да има учител който да ти покаже неща които не би намерил да се шляят някъде в гугъл.

Колкото до барабанчето ... аз лично си нямам сет и ходя единствено на уроци където съм на едни тренировъчни барабани. Вкъщи за да се упражнявам използвам няколко хилки за тенис на маса с леко по-дебела гума (не от онези най-тънките евтините хилки от магазина за левче) и наистина наподобява барабанче - отскача си и всичко подобно, освен звука разбира се. Един-два стола/кофи също биха били от полза. ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек може да постигне много сам, но определено трябва да мисли в правилната насока за тази цел. Щом тя започва от нулата, нещата може да и се сторят малко объркани и по-скоро да загуби много време в лутане. При всички положения бих и препоръчал учител... най-малкото, за да не се нарани. Въпросното "нараняване" става, когато имаме лоша постановка и най-често се стягаме, което довеждад то това, енергията генерирана от ударите ни, да отива в ръцете ни. Ако все пак е твърдо решена да не ходи при учител, бих и препоръчал ДВД-то на Jojo Mayer "Secret Weapons For The Modern Drummer", в което са обяснени и демонстрирани всички видове техники на свирене за ръце. Като за начало, бих и препоръчал да си купи (или направи) един "пад". Пад общо взето е гума върху парче дърво, които в магазините вървят между 30-50лв. Препоръчвам й пад, защото на него може да слуша как резонират палките (защото е тих), което ти казва дали имаш стегната или отпусната постановка. За палки, препоръчвам й марките Vic Firth или Pro Mark, защото са най-качествени (и скъпи) и чифтовете им са най-добре подбрани по тежест. Като за момиче, което започва, може да потърси размер 5А (независимо от марката). Палките на въпросните марки вървят около 15-18лв.

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега,оптималния вариант е такъв(ако мацката е готина)!Пращаш я,а аз я научавам на това онова :rolleyes: ,не съм сигурен от кое от наученото ще си по-доволен B) !

 

Сега погледни на горните ми простотии със смях и да не се вържеш че...., ей :D !!!Бъзик да става ;) !

 

Че има желание ОК.А хал хабер от музика има ли?Ако не,за кви видео уроци говорим?Повечето видео уроци(поне тези които съм гледал),са за хора със зададена основа!

Барабанче!!!Абе тя иска да свири на барабани,не на барабанче(нека барабанчетата останат за нас,капутите които години свирихме само на тях щото рабираш ли се почва с класика)тя иска да дрънчи за кеф,не да става Давида Ломбардия(това е женския вариант на Дейв Ломбардо ;) )!Да държи прав ритъм и толкова(поне аз така мисля,ако не съм разбрал правилно моля за извинение)!

Сега като и вземеш барабанче,ти ще си 50 кинта назад,а тя ще се чуди тва за кво си и го домъкнал!Изтърва супер оферта от преди месец,един пич разпродаваше всичко по 10 кинта,за 50-60 можеше да се зглоби сетче(барабанче,каса,фус и райд)които едновременно щяха да и носят радост и прекрасно главоболие на комшиите :hooray: !

Моят съвет е като се събирате с групата,взимаш я и нея хващаш тъпанджията за ушите и му казваш....УЧИ(със заповеднически тон)и изчезваш(но стой наоколо че барабанистите сме малко палави :rolleyes: ).Така хем ще научи основите,хем ще се види дали става нещо от нея,а ако не става поне ще си е начесала крастата!А ако става,повярвай че няма да я спре първата студентска година и ще има това което иска,но това ще се разбере след време!

От мен поздрави и се надявам да съм бил полезен!!!

 

П.С.А за палките,некви 5А!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мацката е страхотна, сама на уроци при барабанист няма да я пращам, защото веднага ще започне да я учи на стегната и отпусната постановка на ръцете по други методи... :hooray:

 

отвреме навреме свири на пиано и пее, така че поне някаква представа от музика си има

честно казано и аз ако искам да свиря на китара и някой ми донесе такава с една струна няма да съм особено зарадван, но първо, както казах, само толкова мога да си позволя, и второ - тя е доста ентусиазирана, защото знае за тази моя идея :rolleyes:

отскоро съм в софия и група тук - йок, така че и този вариант засега отпада...

конкретни уроци нямам предвид, но предполагам, че както има такива за китаристи, които никога не са пипвали китара, така има и за барабанисти(които никога не са пипвали китара :D)...или греша?

а за пада - може би от гледна точка на това какво ще може да научи на него е по-добре, но 100% тогава изобщо няма да се зарадва :rolleyes:

 

ех, къде е тоя със сетовете по 50-60 кинта... B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма сетове за 50 кинта.

 

Барабаните, даже и най-"смотаните" са скъпо удоволствие. Ако си го решил сериозно, търси парички...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ех, къде е тоя със сетовете по 50-60 кинта... :D

 

Повярвай, че ще е много по-очарована от ПАД, от колкото от сет барабани за 50лв.! :huh:

 

Няма сетове за 50 кинта.

 

Барабаните, даже и най-"смотаните" са скъпо удоволствие. Ако си го решил сериозно, търси парички...

 

шегата ми явно не е била много успешна - добре, но вместо да наблягате на това, не можахте ли да прочетете въпросите в темата, преди да пишете?

правете го занапред

благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми запиши я на уроци друг вариант е сабирай пари за сет и тя да сабира и готово :huh: един сет е най-лошия 300-400 лв ако и двамата икономисвате,макар че ако учиш в софия това е трудно,ще стане работата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това се опитахме и да ти намекнем с въпросните "наблягания", но може би трябваше в прав текст... просто трябва да се позамислиш преди да го обръщаш срещу нас? Нещо, което и ти да правиш за напред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така......,хванали сте се за сета за 50-60(имаше такава обява,на room101,дори аз взех едната каса за 10-15 кинта).Не става въпрос за неква убийствена ТАМА,а барабанче,каса,фус и райд(тактон,амати,тва онва),цялата хава 50-60 аре 100кинта!Стига съм обяснявал глупости!

 

Извинявай за песимистичното ми мнение,но с някакво желание,никви кинти,без сет и никви кинти,без даскал и никви кинти и без да възнамерява да си купи барабани,и пак с никви кинти,но пък със барабанче или пад,е НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛУЧИ!

На нейната възраст може да се получи ако си живее в къщи,купува си едно сетче(400-500,или 4000-5000лв,според възможностите)след даскало посяда за някой и друг час,като остане някой лев взима и някой урок и така!И накрая пак няма да свири кой знае как!Така мисля АЗ!Дано съм лош пророк!

Абе общо взето"С ПРЪДНЯ БОЯ НЕ СТАВА!!!"!В смисъл че стоя бюджет,трудно,не че мацката е пръдня,да не ме разбереш неправилно!

Не бързайте,може да дойде момент в който наистина да се научи да свири(или да и мине мерака,РЯЗКО)

 

Даваме ти тука съвети как още повече да спечелиш сърцето на любимата,а после плодовете на любовта си ги ядеш сам.Поне обелките от плодовете да ги връзваш в края и да ги хвърляш в кошчето че знаеш кво е гадно да се хлъзнеш на такова!

Аре поздрави,и ако мацката наистина е сериозна,ще се радвам да стане една от НАС!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това се опитахме и да ти намекнем с въпросните "наблягания", но може би трябваше в прав текст... просто трябва да се позамислиш преди да го обръщаш срещу нас? Нещо, което и ти да правиш за напред.

.....................................................................

в прав текст аз ти казах, че не ти искам мнението, ако преди това не си ми прочел въпросите

 

занапред пиши "занапред" слято и ако може - другаде

благодаря

 

 

мерси на останалите за отговорите, няма нужда да ми се извинявате за "песимистични мнения", аз точно заради това съм питал - за да знам какво да е и моето отношение към цялата работа

надявам се обаче, че никой не мисли, че искам да я направя барабанистка с едно барабанче

както казах - просто искам да и дам някакво начало, а оттам вече тя да решава какво ще прави

 

\/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За начало (и за студентски бюджет) - чифт палки и една хилка (или две). Този 'комплект' целият може да се вземе и без пари от някой познат, но за да я зарадваш (което май ти е по-важната цел) и купи чисто нови палки - по мярка и качествени, както препоръчаха по-горе.

 

Ако с тези пордъчни материали започне да се занимава редовно (като чете из нета и гледа видео-уроци), ще заслужи следващия подарък. (Защото те обичат да получават и за имен ден, и за Коледа, и за рожден ден, и за 8-ми март, и без повод..). И следващият може да е барабанче или хубав пад (зависи от съседите), но ако питаш мен - ако премине 'теста' и докаже желание, ще вървите към комплект май. Поне касичка с педал, че краката не бива да се оставят да бездействат (или да си 'тактуват' - грешно)...

 

Но това по-нататък. IMHO сега почнете с най-простото. (А към палките няма да сбъркаш една розичка да сложиш :) )

 

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

доста разумно и близко до акъла, съответно далеч от мен - благодаря! :lol:

ако започне да се занимава само с тези неща - супер, наистина има желание, ако не - чифт здрави дървени палки никога не са излишни в една връзка :)

 

мерси на всички, които помогнаха

 

ако някой може още нещо да добави - моля

 

\/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.