Jump to content
Българският форум за музиканти

Ако някой може да ми помогне


Guest Portnoy

Recommended Posts

Обърнах всички теми до Май тази година в темата "Звукозапис". Нищо! Как си правите домашните записи на барабаните, но без Миди, рапани и други такива разводнени. Искам чисто и просто да си запиша барабаните в нашия гараж, по най-старомодния начин :violin: . Най - вече ме интерсува касата и малкото барабанче. Знаете ли някакви техники с микрофоните? :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 . подходящо място, с добра акустика (желателно)

2. добри барабани, добре настоени

3. добри микрофони, колкото повече толковап овече, може да сложиш и микрофони в краищата на стаята или под барабанчето ако са ти излишни :D

4. добър пулт с поовечко канала или поне толкова колкото са ти микрофоните, ако може някой еквалайзер да има вграден, но не е задължително

5. да знаеш какъв звук търсиш , а това как ще си го направиш си е лично твоя преценка и вкус

6. техника на свирене и звукоизвличане. при озвучаване най си проличават грешките и неправилната техника , поне според мен :D

 

на мен лично ми харесва плътна каса с повечко ниски, барабанче с изрязани ниски и дълбоки томове. да няма кънтежи. не съм специалист,записвала съм едва няколко пъти и то все с помоща на хора които не ми обясняват много много що за животно е това запис на ударни. по добре питай кацко, той е спецът в областа тука при барабанистите. успех :)

Редактирано от AccesS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко това го имам, а и такъв звук търся. Дори имам един приятел който му купихме звукова карта с модолче с 6 канала и програма към него която записва по траково всеки един от входовете с което мисля, че мога да си направя доста добро балансиране и да си сложа хубави еквалайзери. Но основният проблем ми е, че когато сложа много микрофони почват един друг да си пречат в настройките и в крайна сметка се получава така, че и с 2 и с 5 и 6 микрофона е все тая. :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на това с многото микрофони му се вика дефазиране...не съм много в час ама се избягва чрез променяне на местоположението на микрофоните(ъглите образувани между самите микрофони)иначе като искаш да четеш за запис на барабани пробвай Google има квото се сетиш :)

сущо тук

и тук :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дръж нещата максимално длеч едни от други,на границата на дискомфорта,фуса далеч от барабанчето,чинелите далеч от томовете,направи си стерео картина на чинелите щом ти стгат каналита с 2 овърхеда,така и не можах да разбера хората които слагат микрофон и отдолу на барабанчето,аз не съм фен а и нема особен ефект според мен,микрофони из стаята са напълно излишни освен ако не искаш по най-лесната процедура ама май не такова качество търсиш:lol:добре е ако микрофоните ти за томове имат тясна насоченост и не хващат всичко около тях,ма тука вече съвет не моем ти дадем кое е добро.за озвучаване на каса си има тема,потърси я...но тва с чинелите и фуса май е най-голям проблен,абе общо взето номера е като записваш едно нещо от сета да се чува то а не с фин от чинели и съседни барабани:lol:

 

хммм,олях се май...честно казано "домашни" записи правя с компютърен микрофон или не правя.стига ми за да разбера ритмически кво съм изсвирил,а междинното положение така или иначе е компромис.тъй че добре си го забелязал тва че е почти все едно вкъщи кво правиш.ако ше си записваш за себе си,да не ти дреме,ако искаш добър запис,отиваш във студио:lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте ! :hello: След няколко дена записи на китари и моткане днес седнах да пробвам и с барабаните. Нещото което никога до сега не съм успявал е да докарам сносен звук на барабанчето. Докато при други мои опити томове и чинели са ми звучели прилично. Сега нещата са малко обратно. Трябва ми "Истинско" баранче а не това тактонското за да направя нещата така както трябва. До тук работя с 4 микрофона и не се получава голямо умешване от което съм доволен :P . Благодаря Ви за линковете :P които ми предложихте. За сега всичко което съм приложил ми върши добра работа. Много ми е мъчно, че работя с моето карданче а не с новичката ми Yamaha която кой знае къде се мотка още по складовете :D

Сега ще почета още малко и утре провължавам с опитите :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за соло ползвам компресор/лимитер и става. Може да си поиграеш доста с такав инструмент докато го намериш звука койти искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес доста си поиграх и мисля, че понаправих това което исках: прилчно барабанче и каса, останолото се чува почти отчетливо. Това за компресора не бях се сещал ... Но още утре !!! :)

За сега смятам така да ги карам нещата а като си взема кардана и онова ЕСС модулче, ще направя втори опит. Смятам, че за барабани без и със кожи от кол и въже и микрофони за по 100-тина лева не може да се очаква нещо повече. А може би и за това хората прахосват СУМИ по звукозаписни студия :):curse: . Ще оставя звука да ми "отлежи" една вечер и утре като седна ако не се разпсувам бясно значи съм готов наистина :twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Приятелски съвет-принекачествени компоненти като инструмент по-добре опитай да озвучиш с отделни микрофони само касата и снера, а останалата част от сета с 2 овърхед-а поставвени под ъгъл от 90 градуса. Опитай как ще ти звукнат най-добре, дали над томовете и чинелите или пред сета. За снера ползвай задълже микрофон който е с кардиоидна насоченост или още по-добре хиперкардиойд. Вярно е че ще имаш доста кънтеж от помещението, но при домашни условия е така. По-добре не еквализирай нищо на вход, остави си това удоволствие за после, т.е. върху готовия запис, ако разбира се записваш на няколко трака, ако ли не действай както намериш за добре.

Успех !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами сега съм си отремонтирал касата и като цяло смятам на ново да направя всичко. Пак има неща които не ми харесват :wall: но при всеки опит става все по - добре. Просто тука покрай новата година нали знаеш как е ... и всичко замря. Но скоро пак ще се видя на звукозаписото поле :lol:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.