pepata Публикувано Октомври 20, 2009 Публикувано Октомври 20, 2009 (Редактирано) Здравейте, днес сложих новите струни и реших да наглася интонацията. Става въпрос за Vintage V100, китара с фиксиран бридж, но за съжаление нещо не се получава, независимо дали удължавам или скъсявам струната ефекта е минимален, говоря за доста голямо завъртане на винтчето, а както знаем понякога половин врътка може да укаже голямо влиание, по-лошото е, че на 4-та и 5-та (ре и ла) леглото на струната, поправете ме ако не се казва така, е стигнало до края и не може да мърда повече в тази посока, а струната все още не е интонирана добре. Реших да пробвам по-тънки струни от досегашните, които бяха Еlixir 9 на 46, и сложих Ernie Ball Extra Slinky Nickel Wound 8 на 38. Това е, ако някои може да помогне.... Редактирано Октомври 20, 2009 от pepata Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 21, 2009 Отговорено Октомври 21, 2009 (Редактирано) Снимка ако може на бриджа и нъта. Виждаш ли този бридж...на всичките ми китари, до сега винаги настройката е била такава и никога не ме е подвеждала тази форма.. никога, независимо с тремоло или флойд, или стоптейл стринг тру, или ТОМ е. Редактирано Октомври 21, 2009 от EAmechaniX Цитирай
Smokejack Отговорено Октомври 21, 2009 Отговорено Октомври 21, 2009 Не си спомням на Винтидж каква им беше мензурата,но изхождам от това,че като имитация на Лес Пол би трябвало да е по къса,както е при Гибсън.Ако е така пробвай с по дебели струни,по принцип при Гибсън е препоръчително да не се свири с по тънки струни от 10-46 именно заради по късата мензура. Цитирай
pepata Отговорено Октомври 21, 2009 Автор Отговорено Октомври 21, 2009 Виждаш ли този бридж...на всичките ми китари, до сега винаги настройката е била такава и никога не ме е подвеждала тази форма.. Ще пробвам, може тунера да лъже, но ушите никога Не си спомням на Винтидж каква им беше мензурата,но изхождам от това,че като имитация на Лес Пол би трябвало да е по къса,както е при Гибсън.Ако е така пробвай с по дебели струни. Това маи ще доиде да е решението, но винаги съм отбягвал дебелите струни, въпреки по-доброто им звучене, защото бендовете по-големи от тон и половина ми се виждат невъзможни. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 21, 2009 Отговорено Октомври 21, 2009 (Редактирано) Aко при голямо местене на октавите, разликата е минимална, тогава най-вероятно има проблем не в бриджа, а в нъта. Това би се потвърдило с още по-голяма сигурност ако китарата нафалшивява при свирене на акорди на първите прагчета. Ако искаш, можеш да ми я донесеш да я погледна. Ако си заинтересован: ЛС. Редактирано Октомври 21, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Александар Отговорено Октомври 21, 2009 Отговорено Октомври 21, 2009 Можеби треба да пробаш со винтот на truss rod-от, или ако ти не си сигурен во тоа да го однесеш на квалификувано лице. Имено, може проблемот да се наоѓа во вратот (грифот) на гитарата, т.е. да е крив. Цитирай
pepata Отговорено Октомври 30, 2009 Автор Отговорено Октомври 30, 2009 Да кажа, че беше от шибаните осмици, когато сложих десетките всичко се оправи, казвам го не за да спамя а за да си знаете, собствениците на такива китари, не на осмиците. Цитирай
cold Отговорено Октомври 30, 2009 Отговорено Октомври 30, 2009 Да кажа, че беше от шибаните осмици, когато сложих десетките всичко се оправи, казвам го не за да спамя а за да си знаете, собствениците на такива китари, не на осмиците. Вече ще знаеш че китарата като се сетъпва то това е за струни определен размер . Сетъпваш за 10 - свириш с 10ки. Цитирай
krismana Отговорено Октомври 31, 2009 Отговорено Октомври 31, 2009 Аз също имам подобен проблем, но при мен е по скоро в другата крайност. Струните са ми доста дебели и не ми стига мястото за движение на седлата а съм с ТОМ бридж. Някой да предложи нещо?? (освен че очевидно ми трябва бас...) Цитирай
Recommended Posts