Trysth Публикувано Октомври 19, 2009 Публикувано Октомври 19, 2009 Сложих страплок на Марвел на БС-то си, но при навиване на задния страплок се изхаби кръста на винта и не мога да го донавия. Остават около 1мм м/у частта ба страпа, която се закрепя за тялото и самото тяло. Вариант е да махна винта и да сложа друг, но тук пак ми се налага да го въртя, а не мога, тъй като нямам резба отгоре. Отворен съм към идеи как да оправя ситуацията. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 19, 2009 Отговорено Октомври 19, 2009 Снимка! Смени отвертката! Цитирай
spineless Отговорено Октомври 19, 2009 Отговорено Октомври 19, 2009 Пробий много малка дупка в главата на винта и сложи по-малък винт, ако намериш с обратна резба, още по лесно ще го извадиш. Или направо дупчи во винта Цитирай
Trysth Отговорено Октомври 19, 2009 Автор Отговорено Октомври 19, 2009 @EAmechaniX, снимки по-нататък ще кача. Пробвах с по-голяма отвертка да навивам, но пак не успях да го навия целия. Нямам толкова сила. @spineless, как да дупча винта? Не загрявам нещо. Не знам дали съм се изразил добре, не е прецакана резбата на самия винт, а горе, където е съприкосновението с отвертката. Все едно шлица на нормалния винт. Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 19, 2009 Отговорено Октомври 19, 2009 Ако можеш го развий с някави тънки клещи,но май не можеш да бръкнеш като има още 1 мм..освен да му разпробиеш главата с бургия за да изпадне страплока и после -клещи Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 19, 2009 Отговорено Октомври 19, 2009 (Редактирано) Пробвах с по-голяма отвертка да навивам, Развивай... Ако не стане намери начин да премахнеш главата на винта...примерно със свредло, измъкни страпа и останалата част от тялото на вината със клещи или нещо подобно, с което да стиснеш тялото. Например с клещи тип ''трета ръка'' Редактирано Октомври 19, 2009 от EAmechaniX Цитирай
Trysth Отговорено Октомври 19, 2009 Автор Отговорено Октомври 19, 2009 Какво да захвана с клещите? Ако хвана страпа ще върти на празен ход, а няма как да се докопам до самия винт. Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 19, 2009 Отговорено Октомври 19, 2009 но май не можеш да бръкнеш като има още 1 мм..освен да му разпробиеш главата с бургия за да изпадне страплока и после -клещичети бре,и механика ти каза същото. Цитирай
spineless Отговорено Октомври 20, 2009 Отговорено Октомври 20, 2009 @spineless, как да дупча винта? Не загрявам нещо. Не знам дали съм се изразил добре, не е прецакана резбата на самия винт, а горе, където е съприкосновението с отвертката. Все едно шлица на нормалния винт. Главата на винта я дупчиш с боргийка. И да ако тогава падне страплока махаш винта с клещи както казаха съфорумниците. Цитирай
Recommended Posts