NitroBGA Публикувано Декември 8, 2005 Публикувано Декември 8, 2005 Здравейте. Предполагам, че има разлика в цените, материалите и най-вече в марките слайдове. Така, че преди да съм се разходил до Райзинг Форса (много ми е близко) ми кажете какво да търся. Благодаря. Цитирай
didopeshev Отговорено Декември 8, 2005 Отговорено Декември 8, 2005 Ми аз гледах някакъв в малкият ЦУМ беше 1 4 лева, но за материяла не мога да ти кажа, но ще върши идеална работа според мен . Аз да се похваля съм със слайд-а на Ерик Сардинас от концерта му Цитирай
vovcho Отговорено Декември 8, 2005 Отговорено Декември 8, 2005 Аз имам един на Ърнибол, не го ползвам, ако искаш да минеш по-евтино, пиши лс. Цитирай
RockoBG Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Аз режа "Пещерска" и свиря с Botleneck ама съвсем. М/у другото в РФ има една такава малка джиджавка (метална), която покрива само една фаланга (на пръстчето), мисля че би било удобно за комби хави, но не съм пробвал. Иначе много са скъпи ве. Резни един душ или шишенце и Гоу Джони. Не мога да дам 13 лв. за тръбичка (стъклена) или 9 за метална. В първата ми школа за слайд първа глава беше от к'во става слайд, как да отрежем шише и пр. И последно стъклото и метала звучат различно Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Истинският слайд е стъклен, именно той вади онзи типичен тон. Металните също стават. А това с тръбата от душ е класика; само внимавай като я режеш да загладиш после ръбчетата, за да няма късане на няколко струни едновременно Цитирай
RockoBG Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Истинският слайд е стъклен, именно той вади онзи типичен тон Хименно: Ботъл - шише, Нек - врат сиреч гърло на бутилка Цитирай
NitroBGA Отговорено Декември 9, 2005 Автор Отговорено Декември 9, 2005 Значи няма шанс металния да прецака струните ? Цитирай
RockoBG Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Много е важно КАК се свири със слайда, няма никаква опасност за струните, но има постоянна опасност за тона. Техниката за слайд си е трудничка... Цитирай
NitroBGA Отговорено Декември 9, 2005 Автор Отговорено Декември 9, 2005 нищо лесно няма, сега да намерим и 15 лв... Цитирай
Guest Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Аз свиря с едно метално дето вече му забравих марката, взех го от Динакорд в Бургас за 12 или 14 кинта *леко офтопик* А каква точно е разликата в звука със стъклен и метален слайд ? Цитирай
Icarus Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 А има ли различни размери слайдове? Аз като ходих да си търся имаше само един вид и кво да правя, взех си го. Обаче като си го сложа на кутрето е мъкааа.. В смисъл без абсолютно никакъв проблем си бутам кутретата и на двете ръце едновременно вътре. Буквално. Че и още място има. Не знам дали съм с чак толкова тънки пръсти ама ми се струва някакво ненормално. И такива хави като Ерик Сардинас са х'абсолютно невъзможни, освен ако не уплътня с нещо. И ако се науча да свиря де, но това е друга тема. Та.. ? П.С. А някой някакви пинизчета интересни знае ли? Отскоро свиря с това чудо и не съм опитен. Единственото, което съм се сетил да правя е нормална мелодия вместо с пръсти, съвсем бавен слайд нагоре/надолу, изродщини около адаптерите и долния мост и изкуствен флажолет + придърпване нагоре/надолу. Цитирай
Morello Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 (Редактирано) изродщини около адаптерите и долния мост и аз точно затова си взех @Icarus, не е нужно да си го уплътняваш слайда, освен ако не е homemade ,продават се в малкия цум за по 12 пари за кутре и 15 май са по-големите Редактирано Декември 9, 2005 от Morello Цитирай
Icarus Отговорено Декември 10, 2005 Отговорено Декември 10, 2005 Морело, аз съм малко на около 300 км на изток от малкия цум, но иначе ще имам впредвид офертата Цитирай
Recommended Posts