Jump to content
Българският форум за музиканти

Корейски Vs. японски китари/басове


Recommended Posts

Мда, напълни се пазара с "жълти" китарки/басове. Моето лично мнение, че ще стават все повече. Все пак, Ibanez например, макар и в Корея, си имат същата дървесина, технологичен процес, качествен контрол и всичко, което се изисква по стандарт. Следователно не би трябвало да има разлика в качеството. Вие какво мислите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами прав си, въпрос на качествен контрол е. Зависи от самите фирми, както и от желанието им за постигане на качество. Щото ако ще и в сингапур да ги правят, ако държат на качеството, няма да имат толкова ниска производствена цена.

 

До колкото знам преди няколко години ямаха преместиха почти всичките си заводи в китай. Несъм чул някой да се е оплакал от влошаване в качеството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших да постна този въпрос, тъй като по не-БГ форумите има доста такива люти спорове, рекох си - дай да видим нашенци как приемат цялото това "поевтиняване"...пък и мохабет да става :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега съм притежател на ибанец, произведен в кореа. свирил съм и на много такива, правени в япония - относно качество на изработка, звук и удобство - за посредствен китарист като мен няма разлика.

скоро вече цялото производство на ибанез ще се премести в кореа, така че....няма какво да говорим :)

 

лично съм бил свидетел как пред мен като отвориха китията на един ибанец японски - от престиж серията - току що пристигнал и грифа му беше ударен на едно място

 

за другите марки китари - ямаха примерно. оглям съм фен на тази марка - от днес съм горд собственик и на един аланогов процесор ямаха - японски

 

за кореиските ямахи - добри са, спор няма :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.