KAE Публикувано Декември 6, 2005 Публикувано Декември 6, 2005 Мда, напълни се пазара с "жълти" китарки/басове. Моето лично мнение, че ще стават все повече. Все пак, Ibanez например, макар и в Корея, си имат същата дървесина, технологичен процес, качествен контрол и всичко, което се изисква по стандарт. Следователно не би трябвало да има разлика в качеството. Вие какво мислите? Цитирай
Elmo Отговорено Декември 7, 2005 Отговорено Декември 7, 2005 Ами прав си, въпрос на качествен контрол е. Зависи от самите фирми, както и от желанието им за постигане на качество. Щото ако ще и в сингапур да ги правят, ако държат на качеството, няма да имат толкова ниска производствена цена. До колкото знам преди няколко години ямаха преместиха почти всичките си заводи в китай. Несъм чул някой да се е оплакал от влошаване в качеството. Цитирай
f1_sound Отговорено Декември 7, 2005 Отговорено Декември 7, 2005 Просто там работната ръка е по-ефтина Цитирай
KAE Отговорено Декември 7, 2005 Автор Отговорено Декември 7, 2005 Реших да постна този въпрос, тъй като по не-БГ форумите има доста такива люти спорове, рекох си - дай да видим нашенци как приемат цялото това "поевтиняване"...пък и мохабет да става Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 7, 2005 Отговорено Декември 7, 2005 сега съм притежател на ибанец, произведен в кореа. свирил съм и на много такива, правени в япония - относно качество на изработка, звук и удобство - за посредствен китарист като мен няма разлика. скоро вече цялото производство на ибанез ще се премести в кореа, така че....няма какво да говорим лично съм бил свидетел как пред мен като отвориха китията на един ибанец японски - от престиж серията - току що пристигнал и грифа му беше ударен на едно място за другите марки китари - ямаха примерно. оглям съм фен на тази марка - от днес съм горд собственик и на един аланогов процесор ямаха - японски за кореиските ямахи - добри са, спор няма Цитирай
wessy Отговорено Декември 23, 2005 Отговорено Декември 23, 2005 ами аз имах Индонезийска ямаха питайте VOSTOK има ли й нещо качествен контрол тфа е Цитирай
Recommended Posts