Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

ish_korg - Днес просвирих въпросния ПА 1000, около час! Първо за клавиатурата - в сравнение с тази на Х серията просто няма НИЩО общо, дали е с тежести или не аз поне не ги усещам доста мека и лека е като на 600, 900, 700 /за уточнение клавишите на Х серията са по-дълги с по 1см/! Като саунд е добре, все пак е клавир от последно поколение, вградените колони изкарват хубав звук! Специално аз не бих заменил моят ПА2х Про с ПА 1000, а само с ПА3х или ПА4х 76 клавиша! По въпроса за сета - като се зарежда целият този, който е в клавира се изтрива, така че направи си бекъп на клавира и го запази на компютъра! Това е предният ми клавир ПА 50/ на дисплея не е махнато защитното фолио затова е така/! Поздрави :);)  

Снимка0165.jpg

Редактирано от Lorimar
Отговорено
Преди 19 часа, Lorimar написа:

ish_korg - Днес просвирих въпросния ПА 1000, около час! Първо за клавиатурата - в сравнение с тази на Х серията просто няма НИЩО общо, дали е с тежести или не аз поне не ги усещам доста мека и лека е като на 600, 900, 700 /за уточнение клавишите на Х серията са по-дълги с по 1см/! Като саунд е добре, все пак е клавир от последно поколение, вградените колони изкарват хубав звук! Специално аз не бих заменил моят ПА2х Про с ПА 1000, а само с ПА3х или ПА4х 76 клавиша! По въпроса за сета - като се зарежда целият този, който е в клавира се изтрива, така че направи си бекъп на клавира и го запази на компютъра! Това е предният ми клавир ПА 50/ на дисплея не е махнато защитното фолио затова е така/! Поздрави :);)  

Снимка0165.jpg

Здравей , колега! Не съм казал ,че клавиатурата на ПА 1000 е като на Х серията.Пробвах на ПА 4 х...по - тежка е и си личи , че е по-качествена , по здрава и по надеждна...но и доста по-скъп е клавира.Това , което казах е ,че има разлика в клавиатурите на ПА 1000 и Па 700...До колкото си спомням ти свириш пианистично и може би затова не усещаш тежестите на ПА 1000 , но ги има залепени са отдолу на клавишите...на ПА 700 няма проверих лично.Не е правилно да се слагат под един знаменател ПА 1000 , 900 ,700,600,300.ПА 1000и ПА 900 са по -качествена изработка с по- добри клавиатури с тежести...и доста по - скъпи съответно. Благодаря ,че ми каза за сета като вкарвам нов да не си изтрия този , но засега съм с него не е лош.Педесятката не си ли я продал още :) , моята я продадох на добра цена беше като чисто нова като твоята...само че моята беше с СД слот.

Поздрави!

Отговорено
На 5.12.2018 г. at 12:54, Lorimar написа:

Привет! Много добри отзиви даваш за ПА 1000 може би трябва да се пробва... вече има магазин на Икономов и във Варна ще отида да го тествам на място имаше го изложен като демонстративен клавир, видях и ПА 700, но той е слаба работа пробвал съм го! Моето лично мнение е за Х серията там всичко е пипнато здраво и надеждно! Предния ми клавир беше ПА 50 сега съм с ПА2х Про и той вече остаря, но като изработка и саунд все още много го бива/уточнявам заредил съм доста стилове от ПА 900, ПА3х, ПА3х Музикант, от ПА 600 само Bailando Dancе естествено след конвертиране/ Поздрави! :)

Снимка0191.jpg

Отговорено

Здравей отново! ПА 50-то отдавна е продаден,  февруари 2016, ... Не е правилно да се слагат под един знаменател ПА 1000 , 900 ,700,600,300.. аз ги слагам под един знаменател - пробвал сам ПА 900 много е зле, ПА 700 също, ПА 600 и ПА 300 не, но съдейки по 900 пределно ми е ясно какво ще усетя и чуя! За мен разлика в клавиатурите на ПА700 и ПА1000 НЯМА! Колегите които ползуват тези модели да не се обиждат - въпрос на лично предпочитание и усещане, а който е пипнал Х-серията за друго не ще и да чуе! :);):rolleyes:

Отговорено
Здравей отново! ПА 50-то отдавна е продаден,  февруари 2016, ... Не е правилно да се слагат под един знаменател ПА 1000 , 900 ,700,600,300.. аз ги слагам под един знаменател - пробвал сам ПА 900 много е зле, ПА 700 също, ПА 600 и ПА 300 не, но съдейки по 900 пределно ми е ясно какво ще усетя и чуя! За мен разлика в клавиатурите на ПА700 и ПА1000 НЯМА! Колегите които ползуват тези модели да не се обиждат - въпрос на лично предпочитание и усещане, а който е пипнал Х-серията за друго не ще и да чуе! [emoji4][emoji6]default_rolleyes.gif

Абсолютно-съсласен с Lorimar !!!

Казвам го като човек,който е пробвал,изследвал и прочел много и то само в чужди форуми до най-малкият детайл клавиатурите на всичките изброени модели.

Имах чисто-нов от Икономов Pa600 - тотално дърво ! - едва го изтърпях 1 година и половина и го продадох с кеф, през това време започна едно ходене при колеги с клавири модели от по-горе изброените в търсене на най-доброто като усещане и по-малко умора в пръстите и китката при по-продължително свирене на бързи неща най-вече(голям фен съм на сръбска и румънска музика и свиря за кеф предимно това).

Ще бъда честен - най-много ми допадат клавиатурите на Korg Pa1 (61) клавиша и на Korg Pa800 , може би една идея повече от тях ми харесва клавиатурата на Korg m3 и това е обяснимо с факта че е Made by MATSUSHITA Japan, а не от FATAR Italy.

На следващо място поставям клавиатурата на Korg Pa3x Pro - сходна с на Pa1x и Pa2x Pro.

За клавиатурата на Korg Pa4x 61 съм без коментар с отвратителното качество и усещане от нея - основната причина,поради която доста от хората които имат Pa4x да им сменят клавиатурите с такива от Pa1 и Pa800.

За останалите ниско-бюджетни Pa-модели на Korg,не искам да коментирам нищо,просто е безмисленно...

Оставям това на хората,които ги притежават по една или друга причина вече и това е факт да си ги обсъждат взаимно :)

Притежавам на този етап Korg Pa2x Pro, и съм безкрайно щастлив и доволен от всичко,което ми дава като клавиатура и звук.

В тоя ред на мисли имам за продаване 2 броя клавиатури 61 клавиша - едната е за Korg Pa4x , другата за Korg Pa3x.

Ползвани,в много-добро визуално и техническо състояние поради ъпгрейд на колеги ,с клавиатури от Korg Pa1 с плиткият ход и късите клавиши.

Поздрави и хубава вечер на всички.

Sent from my iPad using Tapatalk

Отговорено

Някои колеги твърдят и че няма разлика между 900 и 600.... ДА НЯМА! Пробвал съм ПА 900 - тотално разочарование, от там следва пък какъв ще е ПА 600..... ;) 

• 2 weeks later...
Отговорено

Колеги незнам дали му е тук мястото на въпроса.Инетересува ме,има ли програма,с която да пусна ритмите от PA серията на компютъра?И ако има що е то ?

Отговорено
8 minutes ago, Apple&VSTI said:

Колега, инсталираш си ORG 2019 на телефон или таблет с Android, бодваш му една midi-клавиатура, и получаваш един блед-образ емулация на аранжор с фейса на Korg Pa 4 - и както се казва - като за без пари, колкото-толкова...
Весели Празници emoji23.pngemoji23.pngemoji23.png

Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk

Хмм,интересно.А чете ли ритмите,мен ме интересуват ритмите от Pa800 най -вече.Ще го пробвам иначе,програмата да видя

• 4 months later...
Отговорено

здравейте, бих искал да споделя нещо. Синта ми Korg pa3x, който притежавам от известно време беше със оригиналната си клавиатура, която беше твърда и тежка със тежести отдолу, веднага я смених със чисто нова клавиатура за около 340лв. закупена от магазина на Нивелиян Гемижев, която пък уж е удобна за динамично свирене и евентуално по лека, но се оказа, че е същата реално погледнато (със оловни тежести отдолу) и съвсем малко по мека. Значи динамиката която упражнявам с лекота на стария ми синт Roland E70 за да я приложа същата върху тази новата клавиатура на моя Korg pa3x закупена от магазина на Нивелиян Гемижев всъщност виждам голям зор и бърза умора на ръката. Чувал съм че от Korg pa1x слагали клавиатури защото били уж такива меки но незная до колко е вярно, някой ако знае да сподели. Работата според мен е във натегнатоста на пружините, която кой знае защо не може да се регулира или настройва механично според индивидуалния избор за удобство и комфорт.

• 5 months later...
Отговорено

Здравейте,колеги!Начинаещ съм и искъм да ви питам кой от двата клавира бихте ми препоръчали.Както и да ми кажете какво единия е повече от другия.Та клавирите са корг па600 и па800.Благодаря!

• 2 weeks later...
Отговорено

Здравейте група, нов съм туки ми трябва съвет. Искам да си взема някаква свирка. В нета следя наи вече па 50 и па 500.какво ще ме посъветва те. И за какво да внимавам при покупка, какво трябва да проверя освен клавишите и тъча. Или ако някои продава нещо от тези  500 или 50 или па 300 нз и аз. Моля за съвети. Благодаря предварително. 

• 1 month later...
Отговорено

От скоро работя с ПА600. Някакви първоначални насоки за изработка на друм сет може ли да ми дадеш? Не мога да намеря нищо по тази тема а и много колеги не се занимават с това.