Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Роланд Е-А7, те са отдавна зад КОРГ най-добрият уьркстейшън който извадиха си остава ROLAND G 70 https://www.roland.com/global/products/e-a7/

Редактирано от Lorimar
  • Отговори 830
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Имам въпрос за pa4x, но може би въпроса ми се отнася и за други модели от PA серията. Знае ли някой дали има някакъв брой ограничения за компресиране на един сет, имам предвид след компресия съм добавял нови неща в сета, в последствие компресирам отново и т.н.

Редактирано от YordanStefanov
Отговорено

Аз компресирам само новите семпли ,едно по едно незнам дали е правилно.Сигорно със всяко следващо компресиране на семплите се губи част от качеството им....

Както и да е инсталирах си новата о.с.2.00 и после 2.01 освен KAOS FX  виждам че е добавен още един USER.DK  демек са 2 по 16 страници: USER.DK 1 и USER.DK 2   Много се радвам на този втори узер защото обичам много разнообразни барабани.Със о.с-а също са вкарани нови саундове особенно се кефя на новите акордеони.

• 2 weeks later...
Отговорено

Здравейте колеги,интересува ме кой от следните модели е с най-големи технически възможности и кой бихте ми препоръчали-па900,па700 или па3х ле. За първи път ще се сблъскам с клавир от този тип и не са ми ясно много неща,но това с времето ще се изясни. Трябва ми да мога да си направя песен от - до,т.е сам да си направя ритъма,брейковете,баса и т.н.. Благодаря предварително.

Отговорено

Това може да го направиш и на по-стари модели като - ПА 500, 600, 800, 1Х,  2Х про и т.н. Иначе от тези, които си изброил ПА3Х ги бие всичките. В момента единственият по-добър от ПА3Х е само 4-ката. Само имам един въпрос към теб - защо от ПА3Х си се спрял на Ле модификацията /без тонколони/ ? По принцип съм чувал, че моделите без тонколони се чуват по-добре през уредба, но това са бабини дивотии според мен. Поздрави

Отговорено

Ама най-вече заради цената. Тук в Германия (по стечение на обстоятелствата от близо 4 години съм тук със семейството ми) па800 стига до 1300 евро втора употреба. В същото време па900 нов е 1300€. Па3х ле вече го няма по магазините, единствено втора употреба (около 1400€),но пък пуснаха па700(1300€ нов) и па1000(2000€ нов). И тук ми е объркването- модели от преди повече от десет години да са на цената на модел от 2017,а разлика между моделите със сигурност има. И за това се спрях тези модели които са от последните излезли и тук, макар и рядко изпадат (като изключим па700) екземпляри под 1000 €. Качеството на звука същото ми е важен.Аз в момента мога да инвестирам до 900€, или ако везните наклонят на па700 - на лизинг,което тук не е толкова лесно както в БГ-то. Поздрави

Отговорено (Редактирано)

Вземай Х серията, която е върха на сладоледа, ако ще и ПА2Х да е втора ръка ще си по-доволен от всички останали модели, които изброи откъм качество на звука /с изключение на ПА3Х/. Казвам ти го от личен опит, понеже имам втори междинен модел на корг - ПА600, преди него имах ПА500, но разликата между ПА600 и ПА800, който е по-старият е голяма. Лично аз заложих на по-новият откъм електроника и т.н. /между ПА600 и ПА800/ понеже съм фен на новата техника, но в последствие се оказа, че "дъртия„ е по-добра филия. А Х серията е много над тях. Поздрави

Редактирано от elfish
Отговорено

Привет! Аз също съм твърдо за Х серията, няма НИЩО общо с другите модели, направени са от дърво, метал, стабилен корпус - просто не са пластмасарки, сигналът на клавира/имам предвид OUTPUT L и R/ е доста силен - визирам това в сравнение с предния ми ПА 50, плъзгачите за Master volume, ACC/SEQ volume бяха на почти max, а с ПА2хПро с Master Volume едвам усилвам до 4..... Клавир без вградени колони е КЛАСЕН, много е важна и саунд картата която при Х серията е различна от другите! Всичко е направено здраво и надеждно - вече почти 2 год съм с ПА2х, железен, стабилен клавир с мек, повече аналогов звук, както беше споменал един колега! Ако може да си позволиш ПА3х /не ПА3x LE/ - не се колебай!   :yes:  :)

Отговорено

Аз имах 2 години Pa600, купувал съм го нов, но преди 3 месеца го смених с PA2X Pro, въобще няма база за сравнение между 2-та модела ,  като звук, а като усещане пък в клавиатурата да не говорим...

Клавиатурата на PA2X Pro  е с  по-дълги клавиши, а усещането при свирене е неописуемо-удоволствие, само как се натискат клавишите-ама...

Контраста е огромен между двете клавиатури, на 600 беше пълно-дърво клавиатурата, може би само на PA300 и PA500 са по-зле да не казвам същите..

Още се кефя и не мога да се нарадвам от избора си да сменя чисто-нов, но дървен PA600 , с  уникалния инструмент PA2X Pro , та макар и доста използван преди мен,  аз лично си го профилактирах,отсраних всичко повредено с времето като 1 несветещ син-светодиод на бутона 3-та вариация,тъч-скрийна смених с нов, старият работеше,но беше понадраскан и матиран малко,профилактика на всички потенциометри ,бутони,дървените страници с нов лак орех,освежаване на някой детайли със сив металик, и последно за да се изкефя още повече си барнах и RGB-Led осветление под клавиатурата с IR- дистанционно  :)

Инструмента е отлично-качество, просто железен - да ти е кеф с часове да свириш и седиш пред него.

Препоръчвам го пред всички нови пластмасови евтини китайски-боклуци.

Иначе бих го сменил само с PA3X Pro - лично мнение...

Отговорено

Аз имах 2 години Pa600, купувал съм го нов, но преди 3 месеца го смених с PA2X Pro, въобще няма база за сравнение между 2-та модела ,  като звук, а като усещане пък в клавиатурата да не говорим...

Клавиатурата на PA2X Pro  е с  по-дълги клавиши, а усещането при свирене е неописуемо-удоволствие, само как се натискат клавишите-ама...

Контраста е огромен между двете клавиатури, на 600 беше пълно-дърво клавиатурата, може би само на PA300 и PA500 са по-зле да не казвам същите..

Още се кефя и не мога да се нарадвам от избора си да сменя чисто-нов, но дървен PA600 , с  уникалния инструмент PA2X Pro , та макар и доста използван преди мен,  аз лично си го профилактирах,отсраних всичко повредено с времето като 1 несветещ син-светодиод на бутона 3-та вариация,тъч-скрийна смених с нов, старият работеше,но беше понадраскан и матиран малко,профилактика на всички потенциометри ,бутони,дървените страници с нов лак орех,освежаване на някой детайли със сив металик, и последно за да се изкефя още повече си барнах и RGB-Led осветление под клавиатурата с IR- дистанционно  :)

Инструмента е отлично-качество, просто железен - да ти е кеф с часове да свириш и седиш пред него.

Препоръчвам го пред всички нови пластмасови евтини китайски-боклуци.

Иначе бих го сменил само с PA3X Pro - лично мнение...

Напълно съгласен с колегата! Клавиатурата наистина е супер! Ако реша един ден да го сменям ще бъде само с ПА3х 76 клавиша!  :yes:  :thumbs_up:

Отговорено (Редактирано)

Може, разбира се нали затова всички сме тук, за да си помагаме :)

Лентата е RGB и е с лепенка на 3M на долната страна за залепване, режи се през няколко сантиметра, без проблем според необходимата дължина, захранва се с 12v/2A, през димер-контролер с програми за димиране,смяна на цветовете около 16 цвята мисля бяха с дистанционно управление, IR-сензора на дистанционното съм го монтирал също под клавиатурата без да дупча и режа никъде нищо.

Захранването е екраниран индивидуален модул изглеждащ по същия начин като на клавира, захранен е директно от 220V, след ключа за пускане на клавира(при PA2X Pro е така, но при 300/600/900/3x не е така, защото пускането там не е с механичен ключ, а е нисковолтово решение по електронен път, но това не е проблем защото от дистанционното има on/off и можете да пускате лед-осветлението,когато си пожелаете, дори и не на включен клавир) 12V/2A с клеми за 220V и 12V, направил съм го така за да не се получават спадове в 12-те волта на системното захранване на свирката и за да не се променя по никакъв начин работата и като стабилност.

Като цяло това е, нещо много-елементарно , но предава страхотна визия и усещане когато свириш, както е и доста-така атрактивно за слушащите и наблюдаващи отстрани, вечер на затъмнено много-добре се виждат и очертават клавишите, идеално за свирене :)

Всеки с основни електрически и електронни познания би могъл да се справи и сам в домашни условия, ако не в сервиз за електроника с лекота биха го свършили.

Надявам се макар и накратко да съм бил полезен, за хората на които им представлява интерес моето решение за Keyboard RGB LED-Light.

:)

Редактирано от Apple&VSTI
Отговорено

Привет и благодарност на всички за препоръките ви относно избора за клавир. Непременно ще търся да взема от Х серията т.е.ще чакам търпеливо нещо на изгодна цена. Поздрави.