velit Публикувано Октомври 2, 2009 Публикувано Октомври 2, 2009 от лятото имам електрическа китара и мн искам да уча сола но ми е трудно може ли да ми кажете от кой сола да започна? знам Smoke on the water, Temple of the king, Burn-Deep Purple,Don't Cry мисля че са това може да има и още но не се сещам....горе доло съм на това ниво само искам да ми кажете с кой да продължа...благодаря Цитирай
ianev_94 Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Бих ти препоръчал AC/DC , защото не са много трудни за свирене ( например Back In Black ,If You Want Blood, You Shook Me All Night Long, Highway To Hell и т.н.) , виж на Black Sabbath - Paranoid, Iron Man, NIB, та дори и Heaven And Hell. След това , като се усъвършенстваш повече почвай да учиш всичко на Ричи Блекмор и Джими Пейдж( Лед Зепелин) . Успех. Цитирай
Dball Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 На АС ДС the jack e адски лесно.3 бенда 1 блус скала и толкоз пробвай го Цитирай
yotzzo Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Пичове, моля , стегнете се! You Shook Me - Zep. - лесно, да - като тонове и времена. параноид - също. Обаче! Има един друг важен, най-важен момент - тоноизвличане, характер, нюанс, фраза, акцент - хайде да не си мислим , че така стават нещата! Когато свирите обръщайте внимание на всичко, не само на верните тонове и времена. И казвайте нещо, да му се не знае! Изразявайте себе си. И един тон да изсвириш - вложи сърце и душа! Иначе нищо няма да се получи. Толкова от мен. Цитирай
Yves Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Абе човека свири солото на Бърн, а вие тука му препоръчвате Ац Дц Но както каза yotzzo, солата на Айоми са лесни като скорост и техника, обаче са много криви и не е толкова лесно да се постигне същото звучене. Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Бърн го свирехме с първата банда,като бях на 18,а и сега не мога да кажа ,че пипам като Ангъс.. Цитирай
yotzzo Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Предлагам пича, ако иска да засвири един ден - нека почне от едно просто рокче 3 акорда. Да го свири ритмично и с кеф. Трябва да се изгради някаква основа. После всичко ще започне да си идва естествено. Не си мисли, че като си научил акордите на едно парче и вече го свириш. Цитирай
Yves Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 (Редактирано) ^^Значи Бърн го пипаш като Ричи, обаче тия на Ангъс не можеш? Аз поне това разбрах. Редактирано Октомври 2, 2009 от Yves Цитирай
cold Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 (Редактирано) Много неща на пръв поглед изглеждат лесни и си мислиш че ги свириш добре. Ето насока. ТЪрсиш в следните торенти: Линкове към торент сайтове не се разрешават тук. Акаунтът ви бе блокиран за 14 дни поради нарушението на това правило! Много има за учене - материали колкото искаш, не е е като едно време 1 касетка и голямо щтракане напред назад.. Smoke on the water izglejda lesno - много хора си мислят така...но виж и сам ще разбереш. Желание и време да има човек. Упсех ! Редактирано Октомври 3, 2009 от IgniteAll Цитирай
velit Отговорено Октомври 3, 2009 Автор Отговорено Октомври 3, 2009 ми да ви кажа честно свиря на класическа от 5 години солата не мога да ги направя едно към едно а ми е по лесно да ги импровизирам но не всеки път става Цитирай
velit Отговорено Октомври 3, 2009 Автор Отговорено Октомври 3, 2009 забравих да спомена, че знам и Higway star цялата песен и си я свиря без проблем Цитирай
ianev_94 Отговорено Октомври 3, 2009 Отговорено Октомври 3, 2009 Импровизацията е чудесно нещо!! Това, че импровизираш, означава че си креативен, че бързо можеш да измислиш нещо много яко. Аз лично на много песни също не свиря оригиналните сола, а ги импровизирам, защото искам да вложа моя си стил, въпреки че има песни със сола , които не можеш да промениш , сола които са специфични и е хубаво да ги научиш. На мен отначало импровизациите (естествено) не ми бяха добри , защото не знаех още много скали , а и не си бях изградил такова чувство за свирене , но след време започнах да навлизам много дълбоко в песните и обожавам да импровизирам. Така че импровизирай - това е нещо страхотно !!! Цитирай
Recommended Posts