sw1tched Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Смятам да презапиша доста неща.1вото ще е акустичната китара! Дайте съвете с един конденз мик КАД, как да постигна ултимат саунд? За снера, въпрост на вкус. Поздрави и благодаря! Митко Предполагам че си наясно с част от нещата, които ще кажа, а може би с всички, но ще се опитам да помогна. Зависи от китарата, микрофона и стаята. Бих препоръчал да започнеш от стаята. Не зная доколко е третирана и с какво, но ако не е добре третирана и влиза много "стая" в звука или естеството на звука на стаята е неприятен бих ти препоръчал да експериментираш с подръчни средства. Преди време ми се наложи да записвам акустична китара в стая от апартамент и опънах дебели одеала около китариста с помощта на микрофонни стойки. Изглежда ghetto, но върши работа. Струните естествено са много важни при запис, и като качество и като възраст. За местоположението на микрофона добра отправна точка е между 12-то прагче и дупката на китарата, отдалечена на около педя. След това пробваш наляво, надясно, назад напред и според изводите си ще можеш да намериш най-подходящата точка. Snare-а наистина е въпрос на вкус в повечето случаи. На мен този ми харесва. Успех! Цитирай
inqubus Отговорено Октомври 3, 2009 Отговорено Октомври 3, 2009 Да споделиш нещо за "напомпването" на трака? Цитирай
audiofreak Отговорено Октомври 6, 2009 Отговорено Октомври 6, 2009 (Редактирано) Митак, в началото на темата на солото (с подложка от акустичните, чисти китарки) подочувам изключително тънки гайдарски пинизи в свиренето ти на китара. Изключително добра артикулация, направо се пренасяш в Родипите и без да има гайда в самото парче... както някои хора биха сложили само щото така се прави етно. Ето за такова фолклорно намекване говорих преди. Развивай го този стил, изключителен почерк имаш в него! Редактирано Октомври 6, 2009 от audiofreak Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 6, 2009 Автор Отговорено Октомври 6, 2009 Да споделиш нещо за "напомпването" на трака? в дясно се вижда мастер чейна Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 6, 2009 Автор Отговорено Октомври 6, 2009 (Редактирано) audiofreak , благодаря! Мисля да го развия в тази насока...а гайдарските украшения са доста трудни... Нашия съфорумец Ачо, ги владее ... Редактирано Октомври 6, 2009 от Black Bird Цитирай
Recommended Posts