Jump to content
Българският форум за музиканти

Вашето мнение за 2 книги

Recommended Posts

Какво мислите за книгите Китара и Рок китара for Dummies? Днес ги видях и исках да ви попитам дали мислите че са добри. Моля кажете си мнението дали да ги взема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах ги и двете, сега само "Рок китара" е в мен. Ами за да се запалиш може и да ти свършат работа. По приницип в подобни издания човек може да намери много интересни готови съвети, но ако се е лутал години в по-задълбочената материя. Нещо от типа, ако гаджето ти е омръзнало и някой приятел ти каже - "Ти луд ли си, я виж какви очи има" и ти тогава да започнеш да пишеш поезия за нея, осъзнал че това ти е липсвало десет години в отношенията ви.

Сега по-практично, ако отидеш на учител по китара и платиш 15 кинта, във встъпителният му урок може би ще научиш съдържащото се от книгата, въпреки че в нея има, над 20 акорда бонус. Т.е. ако искаш сам да си набавиш информацията че металните струни при вибрацията си над адаптърите произвеждат звук, и че Джими Хендрикс и Ерик Клептън са доста добри китаристи, и че трябва да научиш поне пет акорда и да свириш ритмично с тях, плюс информацията за няколко легендарни марки китари и усилватели, допълнени от ефектите, познати на всички тук....купи си я.

И сега, по-обнадеждаващо, ако не си свирил - ще забиеш няколко парчета благодарение на тях.

Редактирано от jrahnev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих на уроци няколко месеца, но лятото нямаше и сега не знам дали ще мога до нова година. Книгите ме интересуваха като допълнително четиво. Благодаря за отговора :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам ги и двете. Полезни са , наистина , могат да те вдъхновят , да те информират за някакви неща. Добре ще направиш ако си я купиш. Между другото, виждал съм и Блус Китара for dummies.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не вършат особена работа,наистина напреданах чако когато тръгнах при учител,но това не значи,че аз съм критерий за това,дали са полезни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блус китара for dummies и нея видях, но другите две по ме интересуват. Аз сега ще продължавам с уроците, но ги видях и се замислих дали ще са ми полезни като допълнителна информация, а и да науча нещо ново. Благодаря за отговорите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове