Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Какво мислите за книгите Китара и Рок китара for Dummies? Днес ги видях и исках да ви попитам дали мислите че са добри. Моля кажете си мнението дали да ги взема.

Отговорено (Редактирано)

Имах ги и двете, сега само "Рок китара" е в мен. Ами за да се запалиш може и да ти свършат работа. По приницип в подобни издания човек може да намери много интересни готови съвети, но ако се е лутал години в по-задълбочената материя. Нещо от типа, ако гаджето ти е омръзнало и някой приятел ти каже - "Ти луд ли си, я виж какви очи има" и ти тогава да започнеш да пишеш поезия за нея, осъзнал че това ти е липсвало десет години в отношенията ви.

Сега по-практично, ако отидеш на учител по китара и платиш 15 кинта, във встъпителният му урок може би ще научиш съдържащото се от книгата, въпреки че в нея има, над 20 акорда бонус. Т.е. ако искаш сам да си набавиш информацията че металните струни при вибрацията си над адаптърите произвеждат звук, и че Джими Хендрикс и Ерик Клептън са доста добри китаристи, и че трябва да научиш поне пет акорда и да свириш ритмично с тях, плюс информацията за няколко легендарни марки китари и усилватели, допълнени от ефектите, познати на всички тук....купи си я.

И сега, по-обнадеждаващо, ако не си свирил - ще забиеш няколко парчета благодарение на тях.

Редактирано от jrahnev
Отговорено

Ходих на уроци няколко месеца, но лятото нямаше и сега не знам дали ще мога до нова година. Книгите ме интересуваха като допълнително четиво. Благодаря за отговора :icon_shithappens:

Отговорено

Имам ги и двете. Полезни са , наистина , могат да те вдъхновят , да те информират за някакви неща. Добре ще направиш ако си я купиш. Между другото, виждал съм и Блус Китара for dummies.

Отговорено

Според мен не вършат особена работа,наистина напреданах чако когато тръгнах при учител,но това не значи,че аз съм критерий за това,дали са полезни.

Отговорено

Блус китара for dummies и нея видях, но другите две по ме интересуват. Аз сега ще продължавам с уроците, но ги видях и се замислих дали ще са ми полезни като допълнителна информация, а и да науча нещо ново. Благодаря за отговорите!