Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Psr-s550 или Korg X50


SOLO

Recommended Posts

Здравейте!

Не вярвах, че ще тръгна да питам за такива неща, но все пак... мина време. Моята е колкото смешна и абсурдна, толкова и сериозна. Накратко:

Аматьор съм. Едва се оправям с нотното писмо. Имам 6 години свирене с групи по гаражи и евтини заведения и до там. После влезнах в казарма и погребах всичко. Днес, 20 години по- късно, жена ми, научава че някога съм свирел на синтезатор. Изрови един смешен плакат от време оно. И оня ден, изпразнила някаква карта ми тика в ръцете 1500 лв. Иди каза и си купи свирка, това от мен за рождения ти ден. И се смях и се подпичквах и на сериозно и ги връщах и ей ме на днес. Прегледах една камара сайтове, за да разбера че съм тотален капут в днешния свят на музиката. Абсолютно ми е невъзможно да се оправя с днешните клавири. Навремето, когато стържех на едно дървено Casio и се вълнувах от Пърпъл и Депеш Мод, знам че имаше едно "светило" Yamaha DX7, за което бях готов и лявата си ръка да откъсна, а сега разбирам че е демоде и отживяла. Тогава нямаша и компютри. Ревяхме в съседни стай на "студия" и се записвахме на руски смесителни пултове с визията на Т 34. Рових и за скромните 1500 намерих ей тия на заглавието горе. Признавам си, когато ви пиша това, сякаш се опитвам пак да бъда на 16. :hysterical: За 48 часа нещо в мен успя да се преобърне и да си спомни. Ще си купя свирка и искам пак да свиря. Не професионално, разбира се, не съм за там. Любителски, в къщи. Имам развита фантазия и много искам да мога да си композирам мелодий и да ги аранжирам, както опитвах навремето. Абе остана ми тръпка, май не всичко е угаснало. Казаха ми, че тези клавирчета горе имат богат набор от звуци и добри секвенсери за тая работа. Дори можело да се добавят допълнително звуци, според едно младо момче( сигурно звуча като махленски кифладжия)

Та прохождам. Първи крачки в това, което оставих да буреняса. Вие какво ще ме посъветвате, кое ще е по- добро? Няма да опитвам никакви изяви, просто искам да се забвалявам в къщи, но и да си правя музика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм близки срещи с Корга и останах с прекрасни впечатления - звукът му е трепач !

Редактирано от Slav
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм близки срещи с Корга и останах с прекрасни впечатления - звукът му е трепач !

Добре, щом казваш, че е трепач KORG да е! Гледам, че си от Варна. Смятах там да потърся. Аз съм от Разград. Ще ми препоръчаш ли някой магазин от който да си купя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много странно! Разписах се от два дни до разни търговци и музиканти. Почти всички ме съветват, ако ще се целя в тоя клас, да пропусна точно това стъпало и да съм погледнел към свирки като KORG PA 500 ili KORG M50 - тези двете определено съвпадаха в повечето препоръки. А сега де... Това не е вестник, не е пакетче солети. Аматьори като мен си го купуват венъж. :blink: Карат ме да развържа още малко кесията, след време съм щял да разбера защо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SOLO въпроса е имаш ли достатъчно в кесията, че като я отвържеш да стигнат :offtopic-001:

Със сигурност след време, тези пари в повече няма да струват нищо, но със сигурнсот ще си купил нещо по-добро.

Така че, ако имаш възможност купувай по хубавото, бъди щастлив и се радвай на живота, музиката и свиренето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.