KeRRANGKid Публикувано Септември 20, 2009 Публикувано Септември 20, 2009 (Редактирано) Squier-чето се повреди. Значи, струните ми са на един месец и нещо. 0.10 размер. Останалите са добре, но първа струна на 12-то прагче ми бяга с около 25 cents надолу, което си е трагедия. Приближих saddle-а на мостчето към грифа, както се прави в тия случаи, но ефект няма абсолютно никакъв. Махнах струната, върнах saddle-а в неутрално положение и сложих друга струна, разтегната и поизносена. Настроих китарата и - същата работа. Приближих saddle-а до грифа - не захапва, бако. Има ли как да разбера кое я събаря ? Проблеми с нъта, мостчето, truss rod-а ? Редактирано Септември 20, 2009 от KeRRANGKid Цитирай
Icarus Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 Купи нови струни и си настрой интонацията още при слагането им Когато остаряват, струните започват да фалшивеят. А месец и половина не е малко, особено лятото, когато всички се потим повече Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 20, 2009 Автор Отговорено Септември 20, 2009 По принцип винаги проверявам интонацията като ги сложа. Последния път нямаше нужда от сетване, обаче тия дни се усетих, че нещо лъже. Ако наистина е от струните, то за пръв път ми се случва. Цитирай
Icarus Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 Преди време интонирах един Стаг страт и имаше абсолютно същият проблем - въртях там, ама файда... Накрая ми писна и казах на собственичката му да купи едни струни и да ги сложи - на китарата бяха някакви турбо архивни. В общия случай когато се слагат нови струни, но същата марка, дебелина и модел, интонацията се донаглася съвсем леко (а понякога няма и нужда). Цитирай
81.slash Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 Пробва ли да повдигнеш седлото нагоре ? Възможно е като си пробвал да смъкнеш екшъна да си свалил седлото прекалено ниско... Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 20, 2009 Автор Отговорено Септември 20, 2009 Да. Никакво подобрение. Цитирай
bratmito Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 От струните е. Аз имам същия проблем и бяга с бая повече.Моите струни са от коледа. Криза,криза..... Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 20, 2009 Автор Отговорено Септември 20, 2009 Уан ту чек криза е-хее.. дано си прав. Цитирай
MR_STENCH Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 (Редактирано) +1 Падне ли им веднъж покритието и почернеят ли... край. При мен първа и втора D'Addario 12/54 заминават за има няма 10 часа сумарно свирене. Като се има предвид, че не ги ползвам изобщо само от потенето... Трябва да се сменят. Но като няма парички... Редактирано Септември 20, 2009 от MR_STENCH Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 20, 2009 Автор Отговорено Септември 20, 2009 Аха. Разбрах та Егати, аз като пубертетник не ги докарвах до такова състояние, сега ли баш Цитирай
noflip Отговорено Септември 21, 2009 Отговорено Септември 21, 2009 абе да използвам темата да попитам и аз нещо - значи забелязал съм, че когаго и да интонирам китарата, ако 6-та струна е 046-ца никога не мога да я интонирам напълно - в смисъл винаги е няколко цента нагоре, а седлото е затегнато докрай, чак пружинката ще се пръсне. това нормално ли е? Цитирай
Icarus Отговорено Септември 21, 2009 Отговорено Септември 21, 2009 Нормално е за по-евтини китари Поне аз не съм хващал китара от среден клас нагоре, която да има такъв проблем. noflip, селянията, която можеш да направиш е да сложиш пружинката от другата страна на седлото, сеш се? Не да опира седлото, а от другата страна на бриджа, да опира в главата на болтчето. Така даваш още малко мегдан за връткане. Цитирай
carnalsoul Отговорено Септември 21, 2009 Отговорено Септември 21, 2009 ^Или просто да отрежеш 1-2 от намотките на пружинката . Цитирай
Icarus Отговорено Септември 21, 2009 Отговорено Септември 21, 2009 ^И като болтчето е дълго да опре в струната и да почне да я къса ли Идеята с прехвърлянето е не само да се разкара, ами и да попречи на болтчето да стигне до струната. Цитирай
noflip Отговорено Септември 22, 2009 Отговорено Септември 22, 2009 хах между другото евала добра идея е това. иначе да позна китарата е squier bullet но като изключим това с нищо друго не мога да се оплача от този инструмент (е.. освен и от адски късия състейн точно на 12-то прагече на 1ва струна което за мен е необяснимо след като на 13то и 11то е с пъти по-дълготраен). извода май е че трябва да си купя малко по-хубава китарка без тремоло щото не го ползвам така или иначе и само ми разваля състейна. Цитирай
Recommended Posts