hristo96 Публикувано Септември 20, 2009 Публикувано Септември 20, 2009 (Редактирано) Един ден,беше мрачно навън летяха прилепи, беше пълнолуние-извънземните наближаваха.Моят брат металист и аз също решихме да направим парче по случая. Взехме метлите(китарите)и почнахме обичнайното набит брутален дисторшън . Изведнъш китарата на брат ми спря да свири , отворихме я и се стреснахме - отвътре излезна гърга питич и се ухили злобно, беше пълна каша кабели ,потенциометри , адаптери въобще всичко беше смешано и понеже ние не разбираме от електроника молим вас да ни помогнете. Това което ни трябва е схема китара фендер с три адаптера опростена(няма нужна от 6 потенциометра) Редактирано Септември 20, 2009 от hristo96 Цитирай
badValue Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 вярвам питаш за това 3 Singles, 1 Volume, 2 Tones, 5 Way Цитирай
hristo96 Отговорено Септември 20, 2009 Автор Отговорено Септември 20, 2009 вярвам питаш за това 3 Singles, 1 Volume, 2 Tones, 5 Way БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА ТОВА ЛЕСНО Е НАПИСАНО НЕ Е С РАЗНИ СХЕМИ МЕРСИ А СЕГА ЩЕ ПОПИТАМ МОЖЕ ЛИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ДА СЕ НАПРАВИ ВГРАДЕ ДИСТОРЖЪН И АКО МОЖЕ ДАЙТЕ НЯКАКВА СХЕМА. Цитирай
hristo96 Отговорено Септември 20, 2009 Автор Отговорено Септември 20, 2009 Вграден в китарата ли? пак повтарям че имам нямам почти никанкви познания по електроника затова мога да плямпам разни глупости, но мисля че би могло да се свържат разни работи в китара и да си стане вграден Цитирай
inqubus Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 (Редактирано) Има такива китари, ето един пример: Това чудо на техниката има вграден амп, а онова кръглото на тялото е 4" говорител Редактирано Септември 20, 2009 от inqubus Цитирай
arebegai Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 Ако прагчетата светеха при натиск щеше да има "лунните пръсти на Еди ван Майкъл Джаксън".Иначе щом не ги правят масово китарите с вграден дисторшън,сигурно е по-удобно да е в отделно тяло...? Цитирай
badValue Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 ето ти вграден дист, но ще му трябва и батерия(9В) ... а колко е удобно и "евтино" ти сам ще си прецениш П.П. а има и светещи прагчета Цитирай
hristo96 Отговорено Септември 20, 2009 Автор Отговорено Септември 20, 2009 (Редактирано) аз имах пребвид точно за китарата на брат ми може ли да се промени нещо в свързването вътре за да се получи някакво изкривяване наподобяващо дист П.П какво е това светещи прагчета и как може да ги направя сам Редактирано Септември 20, 2009 от hristo96 Цитирай
spineless Отговорено Септември 26, 2009 Отговорено Септември 26, 2009 (Редактирано) Иначе щом не ги правят масово китарите с вграден дисторшън,сигурно е по-удобно да е в отделно тяло...? Dean FBD не са ли нещо такова? http://www.youtube.com/watch?v=nSGvsnOHCkM Редактирано Септември 26, 2009 от spineless Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 26, 2009 Отговорено Септември 26, 2009 hristo96, по моя скромен личен опит бих ти препоръчал да използваш стандартната схема на фендер дадена ти по-горе. Нищо друго не прави по китарата, за да не ти се налага непрекъснато да я отваряш и затваряш, Освен това за референс прегледай темата ми за екраниране на китара. Тя е пинната най-горе в този раздел. Имай предвид, че електрическата схема, или това къде отива всяка жица, не означава, че всеки може да направи добро окабеляване. Ако не ти се дават пари я направи сам, но ако държиш метлата да стане като хората е по-добре да я пипне някой дето знае какво прави. Цитирай
Recommended Posts