Jump to content
Българският форум за музиканти

Странен проблем със струни


rinti

Recommended Posts

А искам да попитам тъй като другата седмица ще ми доставят 1-ва струна мога ли да пипам тръс рода с 3 струни и другата седмица като сложа 1-ва да не стане нещо? :hysterical:

Айде ако някой може да ми каже щото много ме притеснява иначе ей сега си тръгвам и към 8 че съм при баса така че ако някой каже нещо да е до тогава че после ще е късно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не, не става трябват ти всички струни даже като сменяш марките може да ти се налага да нагласяш наново тръст рода. И при всяко въртене на тръст рода трябва да се настроиваш не забравяй.

 

И не си взимай единична струна няма смисъл ще се различава драстично по тон по-добре си вземи един комплект Стагг за 20 лв може да са гадни струни ама е по добре от 1 струна която звучи различно от останалите.

 

Виж си все пак и бриджа някои модели правят проблеми може да ти се е променила височината на струните. В общи линии ако спазваш инструкциите в клипчетата дето съм пуснал няма да имаш проблеми с настройката (спазвай и последователността иначе става сложно)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ОК тогава стагга са 16лвл за сега няма ресурси за повече утре ще намеря някав шестограм да пробвам да не е от височината на струните да се надяваме че ще е от там ама ме съмнява.Все пак БЛОГОДАРЯ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

басиста на моята група и неговия бас е стагг и прави същия проблем.. решението е да хванеш шестограма и да поиграеш на болта на грифа ))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блогодаря на всички които се отзоваха :thx::thx::thx: Значи тъй като изникнаха непредвидени разходи реших да регулирам тръс-рода с 3 струни и вчера направих каквото направих и днес проблема го нямаше.Като си купя нов комплект струни пак ще го регулирам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.