Lombardo Публикувано Ноември 28, 2005 Публикувано Ноември 28, 2005 Интересно ми е някой дали е свирил на метални барабани, какво ви е мнението, откъде могат да се купят или да се пробват ако някой има, някой да може ли да направи такива, какви марки имат метални комплекти и всякакви мнения по темата. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 Питай YamahaDrums той ги разбира тия работи с металните барабани Цитирай
imperor Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 Навремето имаше няколко човека в София, които правеха метални барабани. Зора беше да си намериш рингове и машинки. Сядал съм два пъти на такива комплекти (правени, не оригинални). Звучаха съвсем нормално, но доста по-силно от дървени. Звука е доста "изцъклен", понапомпан и богат на обертонове. Доколкото знам, без да твърдя със 100% убеденост, навремето "Людвик" и "Греч" май правеха такива комплекти. Но след като не са навлезли масово в практиката, значи не са по-добри от класическите. Имаше опити и за пластмасови (плексигласови) комплекти някога, но и това остана без стабилно продължение. Класиката си е класика... Цитирай
tupoto kopele Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 Чувал съм, че Стунджи едно време първите барабани си ги направил от улуци. А тези пластмасовите всъщност се наричат Акилни. Много бих искал един такъв сет...яко Джон Бонам Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 29, 2005 Отговорено Ноември 29, 2005 @Lombardo,кви са тия екзотични идеи от тебе бе човек?нали немаше да смениш Аматито доживот?иначе освен барабанчета ,латино тимпани/тимбалитоси/секви такива гъзарии не съм виждал метални барабани,звучи ми налудничаво честно казано,все пак съдейки по това което съм виждал,би трябвало и да намериш такива да са отворени отдолу че иначе си представям кво мазало става от обертонове и гадни кънтежидали някой е правил изцяло брас комплект ме интересува...и колко ли би струвал? Цитирай
Lombardo Отговорено Ноември 29, 2005 Автор Отговорено Ноември 29, 2005 Да бе и аз все се чудя защо металното барабанче винаги ме е кефело повече от дървеното? А за АМАТИТО - с малко ъпгрейд си е екстра! Цитирай
Fortissimo Отговорено Ноември 29, 2005 Отговорено Ноември 29, 2005 На Paiste металните барабани: http://www.paiste.com/products/paiste_ocheltree_drums/ обаче са мноогооо скъпи,гледам съм цените им: Егати паура Цитирай
Guest Portnoy Отговорено Ноември 29, 2005 Отговорено Ноември 29, 2005 Хе хей, връщате ме в 5-ти клас . Аз имам правени метални барабани (черни ) ) хахаха. От Пуцинкована ламарина са и касата е 24" . Преди редовно взривявах ме с брат ми блока , разбира се бяха 100 пъти по - добре от двете пионерски барабанчета ) които ми бяха спътници в началото ... ох! ще се просълзя . А такива "пластмасови", един приятел от Варна имеше такива - Тама мисля, че бяха, но не съм сигурен. Цитирай
yamahadrums Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 Мдааа... Преди няколко години си измайсторих сам барабани от поцинкована ламарина. А за по-голям фасон бяха прахово боядисани в черно. Каса 18", томове 12,13 и 16" , а барабанчето си остана New Sound. Използвах машинките от комплекта New Sound, който един ден нарязах с триона с опознавателна цел. Направих опит да намаля рамерите им, като огъвах дървото в гореща вода с дни. Е нищо не стана и не остана, освен железарията. А беше оня сет, дето стоеше в Мегамюзик срещу ЦУМ. Та барабаните се получиха доста прилични, дори ги продадох на един бичв състудент, който ми пусна запис с тях от студио Акустична версия и звучаха съвсем прилично, не можеш да ги различиш от обикновени барабани. Та така. Сега след този опит мога да направя още по-добри барабани. Мисля да отворя и фирма в някое малко градче, да се задомя, да си имам 3-4 деца, ферма, трактор, нива и добитък, да дъвча тютюн и да пия малцово уиски. Цитирай
Lombardo Отговорено Декември 2, 2005 Автор Отговорено Декември 2, 2005 Преди 10-тина години свирех на такъв LUDWIG и звукът си беше убийствен. Цитирай
Lombardo Отговорено Декември 2, 2005 Автор Отговорено Декември 2, 2005 На Paiste металните барабани:http://www.paiste.com/products/paiste_ocheltree_drums/ обаче са мноогооо скъпи,гледам съм цените им: Егати паура Не тва просто трябва да се покаже! Цитирай
tupoto kopele Отговорено Декември 2, 2005 Отговорено Декември 2, 2005 и като ръждясат и айде на боклука Цитирай
Lombardo Отговорено Декември 2, 2005 Автор Отговорено Декември 2, 2005 и като ръждясат и айде на боклука Айде дървоядите тогава ги пускам на паша! Пък аз ще си го лъскам !!! Цитирай
Lombardo Отговорено Декември 5, 2005 Автор Отговорено Декември 5, 2005 Ето още един сет от архива LUDWIG 1978 Цитирай
Recommended Posts