Aquarelle Публикувано Септември 8, 2009 Публикувано Септември 8, 2009 Една идейка, която си свиря от известно време, и за която реших, че е удачен случай да си пробвам новата китара...и новия Logic Изборът на китарната бленда едва ли е най-удачния, но все пак това е просто демо Казва се I'm Still Here: цък Цитирай
Ивелин Отговорено Септември 8, 2009 Отговорено Септември 8, 2009 (Редактирано) Готино звучи! Липсва ми само фретлес Пьрви впечатления: - с тоя секстакорд в началото ме прати в The spirit carries on - а с бийта в Through her eyes (и двете парчета са от един албум - ПРЕслушала си го!) Редактирано Септември 8, 2009 от Ивелин Цитирай
Valserp Отговорено Септември 8, 2009 Отговорено Септември 8, 2009 ^ определено бях препратен към споменатия албум Иначе парчето е яко, но след като го преполових вече ми се искаше бийтът да се е посменил малко... Може и да е защото ме боли главата. Утре пак ще кажа Цитирай
Aquarelle Отговорено Септември 8, 2009 Автор Отговорено Септември 8, 2009 Хмммм...аз пък мислех, че съм крала от Journey... Цитирай
DREAMMIND Отговорено Септември 8, 2009 Отговорено Септември 8, 2009 Много,много,много ама много яко парче Цитирай
Ивелин Отговорено Септември 8, 2009 Отговорено Септември 8, 2009 А така сега - кой от кого крал... Цитирай
Aquarelle Отговорено Септември 8, 2009 Автор Отговорено Септември 8, 2009 Не е било нарочно... Просто като си го свирех и все ми звучеше познато... и накрая си пуснах и се оказа, че е почти същото... и ме хвана яд много, ама какво да се прави... Цитирай
Ивелин Отговорено Септември 8, 2009 Отговорено Септември 8, 2009 Абе карай бе, нали е неволно плагиатство. Ако някой каже, че си го откраднала, ще му кажеш: - НЕ! Просто сьм се повлияла... Цитирай
Black Bird Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 (Редактирано) яко И звука на китарата е убиец! Редактирано Септември 9, 2009 от Black Bird Цитирай
Aquarelle Отговорено Септември 9, 2009 Автор Отговорено Септември 9, 2009 Мерси, мерси Блендата на китарата е от Guitar Rig 3 - казва се Pink Numb Lead. Само намалих drive-a малко, че ми се стори вповечко за това парче. Бийта и баса са от библиотеката на Logic 9, а пианото е Akoustik Piano - Bosendorfer 290 Цитирай
Бицев Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 Едно е ясно: Напълно ти е изсъхнал лака - сух като барут! Едва изчаках да изляза от пандиза (бях наказан от модератори за.. не знам за какво) и, макар със закъснение, да ти изръкопляскам. Сега разбирам за какво ти е била тая китара (определено не за да се учиш на нея ) Щом това са още пробите на макбука и китарата, ще чакаме много от тебе в близко бъдеще. Докато си разглеждаш и пробваш Лоджик-а, можеш да опиташ с барабаните нещо от това дето обяснявам в тая тема. Купешкия бийт си е ОК, но отнякъде ми се струва, че си имала в главата си леко друг звук- като този, за който се говори там... Браво, още веднъж, и - давай Опус #2 за Китара и Лоджик ! Цитирай
Aquarelle Отговорено Септември 12, 2009 Автор Отговорено Септември 12, 2009 Благодаря Прегледах темата за барабаните и ще се поуча от писанията ти - много са полезни и изчерпателни Реално, това, което търсех като тип бийт е нещо ей такова, но май не ми се е получило А за китарата - аз се уча от доста дълго време ...просто до скоро все се налагаше да взимам назаем чужди китари, което ми омръзна и беше крайно време да се оборудвам Цитирай
Бицев Отговорено Септември 12, 2009 Отговорено Септември 12, 2009 Ммм - това е друго нещо, по-късен Тото (със Саймън Филипс, мисля). Те дори през 80-те, с Джеф (Поркаро) не бяха екстремални като Фил Колинз и куп други с "80-тарсикия звук", а тука си е съвсем сдържано, предимно амбиентно. И все пак, на припева си е гейт-нато, а на солото- дори повече. Но с много мярка и не избива като парен локомотив в 'оня' звук. Не знам как точно работи Лоджик-а, не съм го опитвал дори но не е зле, ако позволява да разделиш барабаните в собствени тракове и ако има по няколко 'виртуални микрофона' (като 'Room', 'Overhead' и пр) - та да си поиграеш с различен реверб, компресия и евентуално гейт. Ако пък дава само цели комплекти барабани, в имената на някои би трябвало да се подсказва епохата, която представляват... Успех все в този дух! П.с. Вземала си китара на заем? Ще си позволя един по топика 'китара на заем'. Преди няколко живота, когато учех класическа китара, вървеше следният мит за Сеговия (от 1-во лице, уж казано в интервю - пък може и да е вярно): "Бях на 16 години, когато се осмелих да изнеса първия си публичен концерт - но нямах хубава концертна китара. Реших да опитам да взема под наем, и отидох при сеньор Рамирес (най-известния майстор-лютиер). Казах му, че искам да взема един от неговите инструменти под наем за концерта си. Той се учуди: "Как така под наем? Какво искаш да кажеш?" "Ами, виждал съм например във вестника обяви 'Дава се пиано под наем'..." " Пиано може, млади момко но китара? Китарата е сложен и скъп инструмент!. .." (Тая фраза ни разбиваше, щото купувахме китарите от ЦУМ по 40 лева, а пианата мислехме за скъпи) Разказващият продължава: "Тогава му посвирих половин час, след което той ми подари най-хубавата, която имаше в ателието си." Останалото е история. = = = край на оф-топика = = = Та - може би е трябвало да пратиш едно демо до Ibanez или да посвириш малко на Икономов или който там ги внася Цитирай
Aquarelle Отговорено Септември 12, 2009 Автор Отговорено Септември 12, 2009 Хаха Хубава е тази история за Андреас Сеговиа (и аз съм свирила малко на класическа китара)...но все пак, нека не забравяме, че той е живял в епоха и на място, където и когато хората са общували повече и по-нормално от сега...за съжаление такова отношение вече все по-рядко може да се срещне. Сега почти всичко се измерва в пари и технически превъзходства, а човещината е отишла толкова на заден план (особено в БГ), че чак се ужасявам... Иначе по отношение на барабаните - аз никак не харесвам тези концепции с отделните обработки на барабанни тракове - губи се "живостта" и целостта на инструмента и започва да става изкуствен... Този бийт, който сложих на парчето, целеше просто да има някаква ритмическа основа в акомпанимента и в никакъв случай не съм се опитвала да наподобявам сет барабани. Иначе ползвам Addictive Drums, но все още нямам мое парче, в което да ги употребя по предназначение. А Тото са ми сред любимите групи Цитирай
Бицев Отговорено Септември 12, 2009 Отговорено Септември 12, 2009 > "...Иначе по отношение на барабаните - аз никак не харесвам тези концепции с отделните обработки на барабанни тракове - губи се "живостта" и целостта на инструмента и започва да става изкуствен..." Губи се ако човек не знае какво прави (мнозина не знаят - дори на комерсиални албуми в големи компании). Иначе това е един от начините да се постигне живост и цялост, инструментът да стане естествен... Но за това, ако има интерес, ще отворим отделна тема където трябва (питайте, ние отговаряме - - - - more off topic - - - - - Toto rules! Цитирай
Recommended Posts