lordivan Публикувано Септември 1, 2009 Публикувано Септември 1, 2009 Здравейте, Наскоро си взех двоянка и дудук, прекрасно свирещи. Там е проблема че аз не ги мога, не съм се занимавал с духови инструменти. Търся помощ, някакви школи, ноти, записи - искам да ги науча тези инструменти. Благодаря преварително. Цитирай
Ивелин Отговорено Септември 1, 2009 Отговорено Септември 1, 2009 За свирене на дудук преди всичко трябва упоритост. Аз имам такъв от РЕ и свири много вярно. Тоновете вървят подред, като най ниския се възпроизвежда със запушване на 7-те отвора и леко надуване. позицията на ръцете е такава, каквато е описана по-горе (лява ръка по-близо до устата [използват се: палец, показалец, среден и безимен], след нея дясна[използват се: показалец, среден, безимен]). Дудука е с две октави, като втората се възпроизвежда чрез така нареченото пренадуване. По-сложно е положението с полутоновете.Разполагам и със школа. Освен това за всички които се интересуват мога да доставя: кавали, гайди, двоянки, дудуци, Кавал-дудук. Пишете ми на e-mail:- jhon1n2@abv.bg. Успех! Цитирай
...OFF MY DESERT! Отговорено Септември 1, 2009 Отговорено Септември 1, 2009 http://www.horo.bg/index.php?menunode=322&...materialid=1158 Цитирай
luppo3 Отговорено Септември 3, 2009 Отговорено Септември 3, 2009 За двоянката какъв е проблема? Викаш две Янки (малко шега да става) Цитирай
lordivan Отговорено Септември 12, 2009 Автор Отговорено Септември 12, 2009 Някой може ли да предостави някакви инструментали с въпросните двоянка и дудук. Някакви клипчета, записи и т.н. Цитирай
Recommended Posts