rubabon Публикувано Август 30, 2009 Публикувано Август 30, 2009 Как се проверява дали грифа на китарата е прав? (свиря на Jackson 24 прагчета ако е от значение) Надявам се тук да е мястото да си задам въпроса. Някъде из форума бях виждал как точно се проверяв,а но сега не мога да намеря темата и ми е спешно. Цитирай
Yves Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 За да видиш дали не е механично изкривен го погледни по дължината му срещу светлина. Ако не си кьорав и ако е крив ще го видиш сам. Иначе дъгата я провери като натиснеш на 1ви и 14ти праг...според това, което съм чел трябва да има място между струната и предполагам прагчето колкото кредитна карта, демек милиметър и малко отгоре. Можеш и да го провериш като просто просвириш прагчетата. Ако забележиш тенденция в някой сектор от грифа масово да бръждят значи нещо се е сдухало. Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 Иначе дъгата я провери като натиснеш на 1ви и 14ти праг...според това, което съм чел трябва да има място между струната и предполагам прагчето колкото кредитна карта, демек милиметър и малко отгореТова е много,но въпрос на удобство,важното е да има "просвет",иначе грифа е обърнат назад. Цитирай
Daniel_V Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 В най-добрия случай като погледнеш трябва има "просвет" както Hillbilly каза, но да не е повече от 1мм. При повечето китари тръс-родовете са различни следователно и центъра на дъгата. В твоя случай направи проверка на 1-14 и на 1-24. Гледай да е по-малко от 1мм. Поздрави! Данио Цитирай
rubabon Отговорено Август 30, 2009 Автор Отговорено Август 30, 2009 Дамм пробвах 1-14 и 1-24 (отначало беше направо допряна струната), врътнах малко и се оправи всичко. Даже след това успях и да я интонирам. Мерси за помощтта ! Цитирай
Recommended Posts