PureEvil Публикувано Август 27, 2009 Публикувано Август 27, 2009 Здравейте, ще бъда благодарен ако оставите мнението си по въпроса Двуомя се между тези 2 китари на ESP, които са доста близки като клас, но все пак имат някои разлики. В крайна сметка не знам дали това ще е най-добрият избор за мен, но това са ми фаворитите за сега Мерси предварително ! Цитирай
tednet Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 f-50 има 24 прагчета, другата 22. Иначе са напълно еднакви. Взимай тая която те кефи повече като визия. Цитирай
AXE Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Съгласен съм с горното мнение. Бих ти препоръчал малко повече F-ката, понеже е по-удобна за свирене седнал, а ти вероятно си начинаещ и това си е от значение. Ако ще солираш, двете прагчета отгоре също не са за изхвърляне Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Аз съм за F50. Виж ей тук, не гледай че се заядох на автора, беше по невнимание... Цитирай
Dball Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Което и да вземеш няма да сбъркаш.В 1 и същи клас са.Ако искаш да имаш ,,необикновенна китара"си вземи EX ако искаш да правиш повече сола си вземи Ф-50. Цитирай
badValue Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 нещо което забелязах, а другите не са споменали: ех-> 24.75" Ф ->25.5" различна дълижина на мензурата, късата е тип "джипсън", а дългата "фендер" доколкото това може да се нарече така ... иначе това след себе си води: условно слагаш и на 2те еднакви струни 9-42 , в МИ първа струна ще ти бъде съответно 24.75 - 5.61кг, а 25.5 - 5.96кг ... което на пръв поглед е малка разлика, но при по дебели се усеща повече че късата мензура е "по-мека" другото нещо обаче е, че в реда на мисли формаНаКитара, марката и т.н. ще свириш по- тежички неща и вероятно в ниска настройка, което според мен ще наклони везната към дългатаМензура(неслучайно БаритонКитарите са с още по- дълга 27") дано съм да достатъчно правилна насока Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 Фендерите са 22 прага при 25,5 мензура, F-50 e с 24. Късата наистина е тип "Джипсон" ( ), даже е грозен репликат на "Експлорер". Цитирай
Kalmar Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 Наред с "БлЯкмУр" се нарежда на първо място в класацията и "ДЖипсОн". Ох ще падна от стола! Цитирай
badValue Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 (Редактирано) @Jorko_Beliata виждам си много наясно коя китара с колко прагчета я правят .... тук идеше реч за дължина ..... но като искаш да видиш фендер-24 ... .. може би той свири с "копие" защото няма пари .. или е сменил марката ???? но както казах идеята ми беше за дължина, а не брой прагчета(дори никъде не съм го коментирал този въпрос) .. да не споменаваме, че "по- класическия" фендер е с 21 Редактирано Август 28, 2009 от badValue Цитирай
zeratuL_x Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 Дискусията пак отиде в друга насока.Относно самата тема аз бях решил да си взема Ex-a,но се отказах и си взех М-100FM.Имам предвид китарите наистина са от един клас и от теб вече зависи коя ще избереш според нуждите ти. Успех с избора Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 (Редактирано) badValue, ти без никакво си много по - голям разбирач от мен. Това, което ми прави впечатление в пропорциите на стандартния "Фендер", за разлика от "Джипсон" репликатите (22 прага, 24,75" мензура), които съм хващал, както и стандартните "Уизард 2" и "Уизард 3" (24 прага, 25,5") грифове е, че прагчетата към "нът"-а са доста по - разчекнати при "Фендерите", като че разстоянието между прагове 1-7 е по - голямо отколкото на други модели китари. Може да съм кьоорав и да е оптична измама, знам ли... Доста порових из Гугъл, но не можах да намеря нищо за пропорциите на фретборда бри различна мензура. Ако някой се включи или даде линк ще ми е интересно. О, и 24-праговия "Фендер" е много интересен, не съм предполагал че правят такива модели. Калмар, пише се "Джипсон" в чест на тази китара Редактирано Август 28, 2009 от Jorko_Beliata Цитирай
badValue Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 (Редактирано) съвсем прав си ... точно там е разликата .. застоянието м/у нът и всяко прагче е различно за разлДължини мензури... fretCalculator - и още много други такива "програмки" има, но правят едно и също... нът -> 1прагче 25.5"(647.70мм) --- 36.35мм 24.75"(628.65mm) --- 35.28мм не е оптична измамата, затова зависи и кой на какво е свикнал.... а "купувача" да опита и 2те и да реши дали има някакви предпочитания към някоя от 2те конкретно (ПРС --- 25") извинявам се .. излъгал съм за баритона --27.67" = 702.82mm Редактирано Август 28, 2009 от badValue Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 ^ 10х, това ми разясни ситуацията с "Фендерските" грифове и пропорциите на фретборда. Цитирай
PureEvil Отговорено Август 30, 2009 Автор Отговорено Август 30, 2009 Пичове, мерси много за всичко, взех си вече китара - заложих на EX-50 Цитирай
Recommended Posts