Amentis Публикувано Август 26, 2009 Публикувано Август 26, 2009 (Редактирано) Имам китара чиито струнник е в много куцо състояние и за да не бият струните в грифа е вдигат под ъгъл with the power of два болта което е грозно и няам голяма файда от тоя струнник. Интересува ме дали мога да запълня дупката на тремолото с стърготини смоли и т.н. и да стане екстремно готино и секси тка: . Ще стане ли тва и кво лошо може да стане, как ще влияе стагоподобното уплътнение(казвам стагоподобно защото на стаг повечето са шперплат) на звука и ако всичко тфа е наред от де мога да зема бриджа и....тея каналчета през които трябва да минават струните? Редактирано Август 26, 2009 от Amentis Цитирай
metalhammer Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Моите 5 стотинки : Купи си нова китара с такъв бридж.... (спести си всички главоболия) Цитирай
IgniteAll Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 ^ Напълно подкрепям това мнение. Запълването със смоли и стърготини може да се случи, но само ще развалиш китарата ако го правиш самоинициативно. Ако отидеш при лютиер ще оставиш добра сума за интервенцията и може да няма нужния ефект, защото с тези смоли и стърготини ще измениш плътността на дървото в този участък и това ще се отрази на резонанса му, което респективно ще промени и звука. Казвам го леко на посоки, разсъждавайки логично от слабите си познания по дървообработка и лакове. Ако греша, нека някой ме поправи или допълни. Цитирай
Amentis Отговорено Август 26, 2009 Автор Отговорено Август 26, 2009 Е не съм казал че АЗ ще запълвам дупките, идеята е някой разбирач да го направи а инак причината да не си вземам нова китара не е само че нямам нужните пари а и че тази е красива уникална с история и т.н. Цитирай
badValue Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 трябват ти String-thru Top Ferrules Guitar String Ferrules и ТОМ бридж - (само в musicjam съм го виждал в БГ онлайн - 20-60лв в зависимост от модела може и да има и по- скъпи, но не съм задълбавал) разглеждал съм за "задните" заради теле, което не беше стрингТру и мислех да му отварям "моста" и да монтирам такива неща отдолу. така че освен работа, замотавка и т.н ще ти отнеме и 50-100лв да си направиш китарата "секси" все още не съм се отказал да си купувам онлайн такива неща .. та ако намериш тук/или искаш може да направим обща поръчка/ обади ми се(ЛС) Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 (Редактирано) Интересува ме дали мога да запълня дупката на тремолото с стърготини смоли и т.н. и да стане екстремно готино и секси Пробвай с цимент и мозайка. Много по-здраво ще е и резонанса ще кърти. После боядисваш с фасаген. Майтап бе...! Разбира се, че е възможно да се запълни само с дърво и подходящо лепило. А за сметката - няма да е кой знае колко скъпо. Що не вземеш да пуснеш едно лично съобщение на BassTraffic Той ще те ориентира в цената за изработка и ще ти го направи кадърно. ПП.Тва с биенето на струните...абе нещо ме съмнява тая твоя китара, че има лош сет-ъп. Редактирано Август 26, 2009 от EAmechaniX Цитирай
Amentis Отговорено Август 26, 2009 Автор Отговорено Август 26, 2009 (Редактирано) На китарата на сетъпа и има само 2 лоши неща- "високия" гриф и тъпия метъляга. Първото се оправя с малко по-високо бридже, при ТОМ бриджовете предполагам няма да е мъка....нали? А за второто вече кофти работа. Редактирано Август 26, 2009 от Amentis Цитирай
Amentis Отговорено Август 27, 2009 Автор Отговорено Август 27, 2009 А някой от Русе който да я направи няма ли? Цитирай
vlex Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Том бриджове принципно имат и РФ. Иначе ще влияе до определена степен тапата на тремолото на резонанса и оттам на състейна и тона, доколко е друга тема. Откъде си? Иначе вдигането и свалянето както при останалите така и при том бриджовете не е безкрайно - има други методи за регулация: тръс род, фрезоване на нек покета, смяна на грифа... Дай най-добре точни снимки и ще умуваме Поздрави, Влад Цитирай
Amentis Отговорено Август 27, 2009 Автор Отговорено Август 27, 2009 Ми то при тялото грифа стърчи точно с един сантиметър което ми се струва нормално. Инак съм от Русе. Цитирай
vlex Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 (Редактирано) Некпокета обикновено се фрезова под ъгъл от порядъка на 3-7°, за да може заедно с кривата на грифа да се осигури оптимална интонация на китарата. Ако пък е прекалено дълбок покета може да се сложи подложка от същото или сходно дърво - методи много. Дай най-добре детайлни снимки на нек джойнта, бриджа и една на грифа отстрани, която да показва екшъна по дължината на грифа. Поздрави, Влад Редактирано Август 27, 2009 от vlex Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 (Редактирано) Иначе ще влияе до определена степен тапата на тремолото на резонанса и оттам на състейна и тона, доколко е друга тема. Да, и то в положителна посока. Например китари с mahogany tone block конструкция намиращ се точно под/на бриджа... и не само... Некпокета обикновено се фрезова под ъгъл от порядъка на 3-7°, за да може заедно с кривата на грифа да се осигури оптимална интонация на китарата. Това изречение нещо не мога да го схвана. Би ли бил по обстоятелтвен? Редактирано Август 27, 2009 от EAmechaniX Цитирай
vlex Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Дъното на некпокета обикновено не е успоредно на горната равнина на тялото. Демек не е еднакво дълбок. Това ми беше идеята Има и друг вариант - некпокетът да е еднакво дълбок навсякъде, но мъжката част на некджойнта да е с наклон - крайният резултат е все същият Поздрави, Влад Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 И т'ва к'о общо има с интонацията? Цитирай
vlex Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Ми ако не е спазен тоя момент няма да бъде абсолютно вярна... Все едно да си отпуснал тръсрода с два оборота примерно - мани ти че екшъна ще е като на далекопровод жиците, ами и ще фалшивее с определени центове на 90% от позициите... Поздрави, Влад Цитирай
Recommended Posts