Calando Публикувано Август 23, 2009 Публикувано Август 23, 2009 На бас, че никога не сте чували за това произведение... George Gershwin - Second Rhapsody Повечето са чували Rhapsody in blue, но не и тази. Търся спешно ноти за пиано, две пиана, оркестър... каквото намерите, все ще ми е от полза. Не знам каква повече информация да дам. Благодаря! Цитирай
VSTi Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 А на бас, пък че даже съм я свирил (в оркестъра)... Мога да ти кажа, че всичко на Гершуин е под изключителни овторски права, оригиналните ноти се плащат, копията се наемат... бях няколко сезона на Порги и Бес - европейско турне. ако все пак откриеш нещо, ще е или адаптация , или транстрипция, или "нелегално" копие в пдф. Успех все пак! Цитирай
Ludwig Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Ами, в тараканов няма ли я? И аз съм я свирила, нямам ноти, обаче. В Народната Библиотека, ще я има - 100 процента. Това за правата е вярно, но не важи за бг. успех Цитирай
Calando Отговорено Август 29, 2009 Автор Отговорено Август 29, 2009 Тъй като смятам да участвам в прослушването за солисти на ОФД Пловдив през 2010 и искам да свиря това произведение, искам да намеря ноти за разучаване. За две пиана. И да се явя, като при записването е нужно да се напише къде се намира оркестровия материал. Та... знам, че е свирено в София от Тео Мусев, така че нотите трябва да ги има там. Какво трябва да направя, за да разбера? В библиотеката на Пловдив ги няма. Ако закупя тази транскрипция: http://www.music44.com/X/product/PS0166-D дали ще ми е от полза? И наистина... как стоят нещата с авторските права в България? @Ludwig, казваш че си я свирил, как така без ноти? Цитирай
Ludwig Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Тъй като смятам да участвам в прослушването за солисти на ОФД Пловдив през 2010 и искам да свиря това произведение, искам да намеря ноти за разучаване. За две пиана. И да се явя, като при записването е нужно да се напише къде се намира оркестровия материал. Та... знам, че е свирено в София от Тео Мусев, така че нотите трябва да ги има там. Какво трябва да направя, за да разбера? В библиотеката на Пловдив ги няма. Ако закупя тази транскрипция: http://www.music44.com/X/product/PS0166-D дали ще ми е от полза? И наистина... как стоят нещата с авторските права в България? @Ludwig, казваш че си я свирил, как така без ноти? Съжалявам, наистина в първия момент реших, че става дума за прелюдиите му. Имам и Рапсодия в синьо (защо не с нея...?), за другата не знам... В средата на месеца мога да видя в Софийската библиотека или в тази на Академията. Музикантите трудно дават по-редки ноти..., макар - Тео Мусев да е готин. Мисля, че ако успееш да се свържеш с него - ще те посъветва. Разгледах линка за нотите - изглежда читав. Все пак - май ще трябва преди всичко да попиташ в оркестъра дали ако се явиш с това, би имало проблем да бъде изсвирено. Мисля, че правата за Щатите бяха 75 години от смъртта на автора. Ако е така - може би трябва да минат още ... 3 години?... Иначе идеята е страхотна! Цитирай
Calando Отговорено Август 31, 2009 Автор Отговорено Август 31, 2009 The Gershwin estate continues to collect significant royalties from licensing the copyrights on Gershwin's work. The estate supported the Sonny Bono Copyright Term Extension Act because its 1923 cutoff date was shortly before Gershwin had begun to create his most popular works. The copyrights on those works expired at the end of 2007 in the European Union. They will expire between 2019 and 2027 in the United States. 70 години Аз имам Рапсодия в синьо, имам и I Got Rhythm Variations - мислех си за тях, хубави са. Но предпочитам втората рапсодия. Пратих и-мейл в София със запитване, ще видим какво ще ми отговорят. Иначе нотите вече са поръчани и ще ги донесат до месец Цитирай
Calando Отговорено Септември 1, 2009 Автор Отговорено Септември 1, 2009 Сега ще съм 10 клас. Смятам да уча в София след 12-ти Цитирай
Recommended Posts