Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Ей - човк да не вземе да се залиса някъде другаде - два-три дни да не погледна тоя форум и веднага зад гърба ми изневиделица да го напълните с готини работи! :recourse:

 

Супер парче, браво! Има всички съставки за хит, хем толкова рокаджийски хит дето отдавна не е имало в поп класациите. Иска си, разбира се, още доста работа по вокалите, някои инструменти и цялостния микс - но като композиция, аранжимент и ней-вече - по дух - е по-монолитно и единно, по-'готово' парче от колаборацията с BlackBird (без хич да омаловажавам последната, но там има още да се мисли, а тука само да се кОпа).

 

Не го оставяйте, в това има страшно много хляб! (Че е и radio-friendly на всичкото отгоре, отсега го чувам да звучи от хорските коли и плажните уредби). Направете го 'като хората', отговорно и с мерак - и Силата да е с вас!

 

:surprise:

 

П.с.: И не чувам нищо руско в произношението на"mad". Който прави такива забележки май не е чувал как руснаци произнасят английските думи. тази дума, специално, изобщо не я казват "мйеко', защото си имат 'обратно е' (супер твърдо и по-отворено от нашето) и с него изговарят всички английски думи с този звук. (Но затова пък си имат ред други фонетични дефекти - от километър ги разпознавам, а Лондон е пълен с тях). Не намирам нищо неправилно или необичайно в тоя начин на изпяване на 'mad' (той и английския не е само един език, Стив Тайлър и Боно ще кажат коренно различно 'mad' например). Хайде да не се правим на по-католици от папата :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бицев,

 

Благодаря ти за този хубав коментар. :girl_witch:

На мене все ми се искаше (като че ли с някакво "щраусово движение") да избегна директна съпоставка с темата на Black Bird точно от гледна точка на композиционното единство, но сега съм ти ужасно задължена, защото това породи у мен едни размисли, които ще нахвърлям там.

 

От друга страна, и аз като теб, се радвам точно на тази характеристика на парчето. И все пак - то си беше замислено като песен, авторът дори ми прати текст и вокал, които аз... така и не чух. Чух само бектрака и мисълта ми буквално "се изля", дори текст не съм сваляла (и съответно не си го знам) :girl_witch:.

 

А за позицията на вокалите. Имах два ориентира - (1) онова "лирично отклонение" преди финала (защото първо измислих него) - та си казах, че спрямо него парчето трябва да звучи толкова различно, сякаш не го пее един човек; и (2) исках постановката на пеене да не е "научно обоснована", да няма пространни разпявания, височините да са "запушени", та и с лек хрип, да бъде семпло и рок като звучене и..., конкретно на mad, съм гонила вресливо произношение (малко тип Dolores O'Riordan/Cranberries - пълен кошмар! :)).

 

Очевидно е, че не всичко, което съм направила, е "в десетката", но се радвам, че макар и по-грубо дефинирана, целта на крайния замисъл си личи... :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мноо HARD,кефи! Запомнящо,комерсиално...но мисля,че ако нямате намерение да си го слушате у дома и пред приятели,ще трябва да му направите по-приличен запис както и на гласовете,така и на музиката -изцяло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво и на двама ви! Много добро творчество! :icon_shithappens:

 

Ангелинке, како, най-ниският глас от време на време нещо ме смущава подсъзнателно, все още се опитвам да осъзная с какво.

 

Иначе полифоничната вокална часта е много сладка! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за добрите думи. :)

Аз, щотооо съм нескопосан "миксатор", та реших да пусна само гласовете (както са си - с кретенската бленда и останалите шегички, но не с дължината на целия трак, отрязах паузите). Ако на места ви прозвучат като група кози, които врещят, подгонени от див звяр (примерно малтийска булонка), значи съм качила правилния трак. :D

 

MAD (goat panic medley)

 

Polyphone, какин!

По отношение на най-ниските ми партии писмено те упълномощавам да изпитваш не просто подсъзнателен смут, а открито възмущение (щото ти приляга и в ниските регистри си цар)!

А за Polyphone-ичната част, мерси... :)

Редактирано от Angelina
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле мноого добър хит си е тва парче.Не съм очаквал толкова комерсиално,но всъщото време ценителско парче!Супер е евала ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Само проверявам да не сте забравили за тая колаборация ;)

 

Ще е грехота и престъпление ако оставите тоя супер-хит да се забатачи и забрави преди да е видял заслужени овации и масова популярност.

 

Работите ли? Кога идва новата версия?

 

:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.