Бицев Отговорено Август 21, 2009 Отговорено Август 21, 2009 Ей - човк да не вземе да се залиса някъде другаде - два-три дни да не погледна тоя форум и веднага зад гърба ми изневиделица да го напълните с готини работи! Супер парче, браво! Има всички съставки за хит, хем толкова рокаджийски хит дето отдавна не е имало в поп класациите. Иска си, разбира се, още доста работа по вокалите, някои инструменти и цялостния микс - но като композиция, аранжимент и ней-вече - по дух - е по-монолитно и единно, по-'готово' парче от колаборацията с BlackBird (без хич да омаловажавам последната, но там има още да се мисли, а тука само да се кОпа). Не го оставяйте, в това има страшно много хляб! (Че е и radio-friendly на всичкото отгоре, отсега го чувам да звучи от хорските коли и плажните уредби). Направете го 'като хората', отговорно и с мерак - и Силата да е с вас! П.с.: И не чувам нищо руско в произношението на"mad". Който прави такива забележки май не е чувал как руснаци произнасят английските думи. тази дума, специално, изобщо не я казват "мйеко', защото си имат 'обратно е' (супер твърдо и по-отворено от нашето) и с него изговарят всички английски думи с този звук. (Но затова пък си имат ред други фонетични дефекти - от километър ги разпознавам, а Лондон е пълен с тях). Не намирам нищо неправилно или необичайно в тоя начин на изпяване на 'mad' (той и английския не е само един език, Стив Тайлър и Боно ще кажат коренно различно 'mad' например). Хайде да не се правим на по-католици от папата Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Август 22, 2009 Автор Отговорено Август 22, 2009 Бицев, Благодаря ти за този хубав коментар. На мене все ми се искаше (като че ли с някакво "щраусово движение") да избегна директна съпоставка с темата на Black Bird точно от гледна точка на композиционното единство, но сега съм ти ужасно задължена, защото това породи у мен едни размисли, които ще нахвърлям там. От друга страна, и аз като теб, се радвам точно на тази характеристика на парчето. И все пак - то си беше замислено като песен, авторът дори ми прати текст и вокал, които аз... така и не чух. Чух само бектрака и мисълта ми буквално "се изля", дори текст не съм сваляла (и съответно не си го знам) . А за позицията на вокалите. Имах два ориентира - (1) онова "лирично отклонение" преди финала (защото първо измислих него) - та си казах, че спрямо него парчето трябва да звучи толкова различно, сякаш не го пее един човек; и (2) исках постановката на пеене да не е "научно обоснована", да няма пространни разпявания, височините да са "запушени", та и с лек хрип, да бъде семпло и рок като звучене и..., конкретно на mad, съм гонила вресливо произношение (малко тип Dolores O'Riordan/Cranberries - пълен кошмар! ). Очевидно е, че не всичко, което съм направила, е "в десетката", но се радвам, че макар и по-грубо дефинирана, целта на крайния замисъл си личи... Цитирай
fildi Отговорено Август 24, 2009 Отговорено Август 24, 2009 супер е парчето и много запомнящо се! БРАВИССИМО и на двамата Цитирай
vanboy Отговорено Август 24, 2009 Отговорено Август 24, 2009 Мноо HARD,кефи! Запомнящо,комерсиално...но мисля,че ако нямате намерение да си го слушате у дома и пред приятели,ще трябва да му направите по-приличен запис както и на гласовете,така и на музиката -изцяло. Цитирай
Polyphone Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Браво и на двама ви! Много добро творчество! Ангелинке, како, най-ниският глас от време на време нещо ме смущава подсъзнателно, все още се опитвам да осъзная с какво. Иначе полифоничната вокална часта е много сладка! Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Август 27, 2009 Автор Отговорено Август 27, 2009 (Редактирано) Благодаря на всички за добрите думи. Аз, щотооо съм нескопосан "миксатор", та реших да пусна само гласовете (както са си - с кретенската бленда и останалите шегички, но не с дължината на целия трак, отрязах паузите). Ако на места ви прозвучат като група кози, които врещят, подгонени от див звяр (примерно малтийска булонка), значи съм качила правилния трак. MAD (goat panic medley) Polyphone, какин! По отношение на най-ниските ми партии писмено те упълномощавам да изпитваш не просто подсъзнателен смут, а открито възмущение (щото ти приляга и в ниските регистри си цар)! А за Polyphone-ичната част, мерси... Редактирано Август 27, 2009 от Angelina Цитирай
Heartman Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Леле мноого добър хит си е тва парче.Не съм очаквал толкова комерсиално,но всъщото време ценителско парче!Супер е евала Цитирай
Бицев Отговорено Септември 12, 2009 Отговорено Септември 12, 2009 Само проверявам да не сте забравили за тая колаборация Ще е грехота и престъпление ако оставите тоя супер-хит да се забатачи и забрави преди да е видял заслужени овации и масова популярност. Работите ли? Кога идва новата версия? Цитирай
Recommended Posts