Свилен Бас Отговорено Август 18, 2009 Автор Отговорено Август 18, 2009 ^Този от линка има симетрична задница, по-скоро е на това - Jaguar Jazz Bass Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 1, 2010 Автор Отговорено Януари 1, 2010 (Редактирано) Намерих пич, който е стигнал до края - http://www.tw-profitzone.com/guitar-pickup-report.htm От три адаптера изкарва 35 бленди, без да копае дървото, че даже и патент е изкарал Ето снимчици от сайта: Относно настоящия проект - половината бленди ги махам, сменям единия адаптер и прибавям пресижън-тип адаптер, като комбинациите от 3 и 4 адаптера ще липсват Един друг, подобен "проект", сглобих преди малко - с едно въртящо ключе на жаз баса (пак без копаене на дървото) превключвам 6 бленди като отново се използват само различните възможни свързвания - успоредно, последователно, дефазирани и самостоятелни, като ми останаха 5 свободни позиции и там ще наблъскам или филтри, или и на него ще сложа един пресижън адаптер, тъй като все още не мога да си позволя Fender Stu Hamm Urge Bass II... Редактирано Януари 1, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Февруари 4, 2010 Автор Отговорено Февруари 4, 2010 Ето ги и от Айбънез с подобна идея: Има общ волюм и тон, плюс три он-оф-ключета за всеки адаптер. Моделът е jtkb300 Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 Виждам че има заемки и от китари,но се чудя каква е целта на този бас,да е уникален или ненормално версателен,така че да звучи с различни бленди в комбинации от даптери или да симулира рзлични струни или да става за всякакви стилове музика?! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Февруари 5, 2010 Автор Отговорено Февруари 5, 2010 (Редактирано) ^По-скоро е евтин прототип, служещ за проверка и оценка на идеи и хрумки, които по-късно биха намерили приложение и развитие в истински инсрумент. Споменал съм и за основното си вдъхновение - Буци Колинс Трабен Стар-бас, но там нещата са с малко по-различна реализация. П.П.: Писал съм за "заемките", но бих ги нарекъл такава само ключето за превключване на бридж и мидъл адаптерите от успоредно в последователно свързване. Останалото са съвпадения Редактирано Февруари 5, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 14, 2010 Автор Отговорено Септември 14, 2010 (Редактирано) Появил се е отговор от Скуайер: http://www.squierguitars.com/products/sear...rtno=0327900506 Разбира се, не може да се мери с моята машина, нито пък има нещо общо с фендерския Ягуар, но са вкарали нещо изключително нетипично за фендерските модели- отделен волум и тон за всеки адаптер, единият от които е П-тип (точно този вариант не го бях срещал до сега). ... но пък, даже едно ключе си нямат за "пик-ъп суич". Явно и от Скуайер четат форума и сега очаквам връзка с мен, за да им обясня някои неща и да се разберем "и сега к'о пра'им?"... Сигничър ?! Редактирано Септември 14, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 ^ много гаден голям пикгард, за какво са го сложили... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 15, 2010 Автор Отговорено Септември 15, 2010 (Редактирано) ^ Заради фенредския Ягуар, който има малко повече копчета и врътки и там такъв пик-гард е по-лесното решение: При Скуйер само формата и опростеният пик-гард съвпадат като идея (и името, разбира се - кофти изцепка) - иначе, нищо общо. Редактирано Септември 15, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Recommended Posts