evans Отговорено Ноември 27, 2005 Отговорено Ноември 27, 2005 @evans - Конкретизирай, моля те. Какви възможности с пеене има там? И... да знаеш че се пише изпит Всякакви база е добре, преподаватели по пеене са Алис Боварян,Стефка Оникян и Камелия Тодорова,но за класикическо пеене там ти трябва да си провериш Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 28, 2005 Автор Отговорено Ноември 28, 2005 (Редактирано) Благодаря. Беше убийствено конкретен... Редактирано Ноември 28, 2005 от CorvusCorax Цитирай
glezlata007 Отговорено Декември 7, 2005 Отговорено Декември 7, 2005 CorvusCorax, за преподавател мога да ти препоръчам една невероятна, възрастна женица ( при която ходят Стефка Оникян, Камелия Тодорова, една от дъщерите на Камелия, която миналата година влезе в консерваторията и т.н.) ! Повечето нейни ученици влизат в консервата, други са някъде из света...абе много е добра!!! За консултация пари не взима, иначе по 10 или 15лв. на урок! Ако те интересува,кажи, ще те свържа с нея,( мисля,че няма да откаже, особено ако и кажеш, че аз съм връзката )!!! Цитирай
CorvusCorax Отговорено Декември 7, 2005 Автор Отговорено Декември 7, 2005 Ами... Имаш лично съобщение Цитирай
glezlata007 Отговорено Декември 7, 2005 Отговорено Декември 7, 2005 Ами...и ти Дерзай и...умната! (Ако не умната-русата, нали) Цитирай
CorvusCorax Отговорено Декември 15, 2005 Автор Отговорено Декември 15, 2005 Умната, русата... Аз и с двете мога Цитирай
toshevski Отговорено Декември 18, 2005 Отговорено Декември 18, 2005 Аз малко късно се включвам, но все пак... Така първо да кажа- за един музикант, особенно вокалист или певец се изискват много неща и всичко е много комплексно- като започнеш от знанията по солфеж, минеш през микрофонна и озвучителна техника, познания по хармония, полифония, актъорско присъствие и всички останали дреболии, а тея истории за лекари, чистачи, учители и др., които стават някакви се замислете през какво преминават за да станат истински професионалисти- и не съм съгласен за разделянето на певците и певиците на поп/джаз и оперни- в смисъл и двете изискват много работа и рутина, просто в малко по- различни насоки. Аз уча в НБУ поп/джаз пеене и вече ми е ясен всеки един детайл относно тази сфера. А ако вие имате желание за развитие и професионализъм, не се оставяйте да ви казват неща от типа: "абе то ти си попявай по малко и си ходи на уроци, ама за кво ти е да учиш във университет..." Това са глупости и това е една от причините заради които не е дотам развита музиката в България... но това е друга и не много кратка тема. А аз имам в предвид всеки един стил- моя музикален кръгозор е огромен и във всеки един стил си има характерни и специфични неща, които изискват време, нерви и работа... аз малко се поотплеснах, но тези неща ги възприемам много вътрешно и за това така... дано не съм станал досаден. Та... доволен съм от НБУ и го препоръчвам на всеки, които е решил да мине в категория "ПРО"! Аз съм при Етиен Леви, за който мога да кажа, че е страхотен професионалист и човека си разбира от работата! Успех на хората, които дерзаят! Цитирай
CorvusCorax Отговорено Декември 19, 2005 Автор Отговорено Декември 19, 2005 Досаден ли?!?! Това е едно от най-смислените и полезни мнения в темата. Честно да ти кажа, нямах и на представа че Етиен е в НБУ - от тебе разбирам. Познавам дъщеря му и тя беше казала, че мога да ходя на уроци при него, но така и нищо не стана. За което не съжалявам - все пак успях да си намеря най-готината учителка по пеене, която някой може да има. Ти знаеш какво имам предвид След като си доволен от НБУ, може да раздуеш какви са изпитите, какви са нужните документи, има ли вероятност да не сформират клас догодина (Така стана с танците - Т.Бекирски направи страшен клас преди две години, но миналата година решиха, че не им трябва да правят нов и бая хора изгоряха ) и не на последно място - какви са цените (това май е най-плашещото в НБУ). Благодаря!!! Цитирай
цветина Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 като една певица завършила академията - мога само и единствено да те посъветвам да не си губиш времето там!по- доре ходи на частни уроци при доказани професионалисти - при Гюзелев ,при Калуди Калудов,при Александрина Милчева ,при Юлия Винер- но не стъпвай в академията- професорите ,които в момента преподават там - никога не са пяли - и не разбират от пеене- единственото ,което ще направят- е да ти развалят гласа и да си пропилееш най- хубавите години в мечти - повярвай ми - по добре ходи на частно при истински певци- пяли на най- големите сцени - това е - всички други са аматьори - които печелят на гърба на такива неориентирани младежи като вас ! Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 5, 2006 Автор Отговорено Януари 5, 2006 Много си мила, особено наричайки ни "неориентирани младежи". И, повярвай ми, аз ако имам пари за уроци при някой много голям певец, както препоръчваш, значи няма да имам и проблем да си платя да вляза където си реша. Все пак обществена тайна е как се влиза в българско учебно заведение. А иначе за разочарованието ти от преподавателите там - не си първата, която ми го казва, така че сигурно е вярно. Кофти е, имам все по-малко време, и все по-трудно ми е да реша какво ще правя нататък с образованието си. Отчайващо Цитирай
цветина Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 ами като нямаш пари - не се захващай- защото наистина трябват много пари ако искаш да направиш нещо качествено- тряват не само за уроците по пеене а и за корепетиция и ако искаш да се ямяваш на прослушвания в чужбина - още повече - а да не се лъжем ,че е трудно да се изкарват пари с музика !така че по- добре се преориентирай към нещо по- доходоносно и нещо което няма да гълта толкова пари и време , а пеенето наистина гълта много пари- дори да те приемат на държавна поръчка- никой няма да се занимава с тебе без пари- а и уроците в академията толкова ги намалиха ,че станаха недостатъчни особено ако си начинаещ певец - така чеееееее - извинявай че те нарекох неориентирен- но наистина си такъв - нямаш представа с какво се захващаш - да не говорим ,че специализации и стипендии се отпускат не за най- талантливите ,а за синовете и дъщерите на този и онзи професор !Това е жестоката реалност- която използа желанието на наивните младежи да печели пери на техен гръб- хубаво щеше да е ако наистина получаваха знание и умение в замяна - но уви! Цитирай
Николай Хаджиев Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 ами като нямаш пари - не се захващай- защото наистина трябват много пари ако искаш да направиш нещо качествено- тряват не само за уроците по пеене а и за корепетиция и ако искаш да се ямяваш на прослушвания в чужбина - още повече - а да не се лъжем ,че е трудно да се изкарват пари с музика !така че по- добре се преориентирай към нещо по- доходоносно и нещо което няма да гълта толкова пари и време , а пеенето наистина гълта много пари- дори да те приемат на държавна поръчка- никой няма да се занимава с тебе без пари- а и уроците в академията толкова ги намалиха ,че станаха недостатъчни особено ако си начинаещ певец - така чеееееее - извинявай че те нарекох неориентирен- но наистина си такъв - нямаш представа с какво се захващаш - да не говорим ,че специализации и стипендии се отпускат не за най- талантливите ,а за синовете и дъщерите на този и онзи професор !Това е жестоката реалност- която използа желанието на наивните младежи да печели пери на техен гръб- хубаво щеше да е ако наистина получаваха знание и умение в замяна - но уви! Цветито е права,наистина в академията само ти губят времето,аз съм в Пловдивската музикална академия и ме занимават само със теорий и солфежи,пеенето е един час седмично,което е нищо за мен.Добре,че всичко си правя вкъщи,защото ако се надявам да ме направят завършен певец само ще си мечтая... Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 6, 2006 Автор Отговорено Януари 6, 2006 Теорията и солфежа също са доста важни, не е ли така? Въпрос не по темата #1: Пловдивската музикална академия не е ли всъщност музикално-ТАНЦОВА? Въпрос не по темата#2: Формата за множествено число в българския език все още се образува с И а не с Й, нали? Или пак съм проспал някоя промяна на българската филология? Цитирай
цветина Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 ТЕ може да се важни - но не са толкова важни за един певец- какъв певец си ако знаеш перфектно теорията,а не можеш да свържеш два тона! И ако няма какво да кажеш по темата- няма защо да се заяждаш с младежа - понякога правописни грешки се получават от бързане - така че изказването ти не беше на място според мене ! Цитирай
цветина Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 И да добавя ,че аз говоря за Софийската- не за Пловдивската - така че не мога да ти отговоря на въпроса да ли Пловдивската е музикално- танцова. Цитирай
Recommended Posts