CorvusCorax Публикувано Ноември 19, 2005 Публикувано Ноември 19, 2005 Предстои ми кандидатстване и все още не съм много наясно къде може да се кандидатства с пеене. За консерваторията - ясно (но пък трудно се влиза). Напоследък чувам че и в СУ и в НБУ имало възможности с пеене. Някой има ли представа какви са точно изискванията, които трябва да се покрият? Мислите ли, че за да кандидатстваш в Консервата, например, трябва да познаваш някой вътрешен човек? И, в крайна сметка, мислите ли че един певец има нужда от висше образование - пеене? Цитирай
bulby Отговорено Ноември 19, 2005 Отговорено Ноември 19, 2005 И, в крайна сметка, мислите ли че един певец има нужда от висше образование - пеене? Оперен певец или такъв, занимаващ се професионално с народно пеене - определено ! За всички други, според мен, си е голяма загуба на време... Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 19, 2005 Автор Отговорено Ноември 19, 2005 А няма ли нещо вокално? Доколкото знам Нели от Ку-Ку бенд учи там някакво народно пеене, надявах се да има и поп/джаз :think: Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 19, 2005 Отговорено Ноември 19, 2005 ей тука кликаш и проверяваш виж на сайта,ако го има или се планува за догодина ,ще го пише,аз лично за пръв път чувам за такова,ма и аз толкова често го посещавам университета и едва ли може да ми се вярва,малко съм на "дистанционно" учене Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 19, 2005 Автор Отговорено Ноември 19, 2005 (Редактирано) Не, няма нищо свързано с музика. Ще проверявам пак. Мерси Кацко! А някой да знае нещо за НБУ? Редактирано Ноември 19, 2005 от CorvusCorax Цитирай
bulby Отговорено Ноември 19, 2005 Отговорено Ноември 19, 2005 Питай toshevski, той май кандидатства там с пеене... Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 19, 2005 Автор Отговорено Ноември 19, 2005 Да, даже влезе, ама нещо никакъв го няма да го питам Цитирай
evans Отговорено Ноември 25, 2005 Отговорено Ноември 25, 2005 (Редактирано) И, в крайна сметка, мислите ли че един певец има нужда от висше образование - пеене? Оперен певец или такъв, занимаващ се професионално с народно пеене - определено ! За всички други, според мен, си е голяма загуба на време... Глупости оперната певица ,която пя със Хосе Карерас в София е лекарка по професия,за да кандидатстваш за работа в Софийската опера не ти искат музикално образование.Имаш интервю и ти искат да испееш някакви работи на Верди и Пучини,момче недей да пишеш глупости и да объркваш хората Редактирано Ноември 25, 2005 от evans Цитирай
bulby Отговорено Ноември 25, 2005 Отговорено Ноември 25, 2005 Неграмотни приятелю, не знам какво се иска да "испееш" за да те вземат в операта, но за всеки бъдещ оперен певец такова образование е важна стъпка напред, защото точно този тип пеене изисква доста повече труд и познания от другите такива. Също така трябва да си наистина изключителен талант (какъвто доста рядко се среща) за да те пусне някой на голямата сцена без почти да имаш опит, а 4-5 години в Консерваторията малко или много ще ти дадат нужната школовка. "Момче" можеш да викаш на личният си манаф, който се грижи дупарата ти да ти е достатъчно разхлабена, но не и на мен. Айде у лево ! :hello: Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 26, 2005 Автор Отговорено Ноември 26, 2005 Е, хайде да не се караме. Мисля, че стана пределно ясно още в първия ми пост в тази тема, че съм преценил че имам нужда от вокално образование (неслучайно съм писал "ПРЕДСТОИ ми кандидатсване"), затова и я пуснах. Така че не мисля, че е много градивно да спорим - има много самородни таланти (?!) които може и да нямат нужда от това, но аз нямам претенции да съм от тях, а мисля че и повечето от нормалните хора тук нямат такива. Така че, ша ва замола, да говорим по темата. В този ред на мисли - нека ако някой има представа как протича изпита в Консервата, какви са изискванията и т.н., да сподели. Мислите, че е задължително да взимам уроци при някой от преподавателите там - казват, че ако не те познава някой от тях предварително, нямаш никакъв шанс да влезеш. И ако Тошевски или някой друг компетент се появи, моля да раздуе и за НБУ. Цитирай
evans Отговорено Ноември 26, 2005 Отговорено Ноември 26, 2005 Е, хайде да не се караме. Мисля, че стана пределно ясно още в първия ми пост в тази тема, че съм преценил че имам нужда от вокално образование (неслучайно съм писал "ПРЕДСТОИ ми кандидатсване"), затова и я пуснах. Така че не мисля, че е много градивно да спорим - има много самородни таланти (?!) които може и да нямат нужда от това, но аз нямам претенции да съм от тях, а мисля че и повечето от нормалните хора тук нямат такива. Така че, ша ва замола, да говорим по темата. В този ред на мисли - нека ако някой има представа как протича изпита в Консервата, какви са изискванията и т.н., да сподели. Мислите, че е задължително да взимам уроци при някой от преподавателите там - казват, че ако не те познава някой от тях предварително, нямаш никакъв шанс да влезеш. И ако Тошевски или някой друг компетент се появи, моля да раздуе и за НБУ. Да аз уча в НБУ музика ,преподавателите са добри даже повечето преподават и в консерваторията .Испита за влизане не е труден,и цялото ти убочение си зависи от теб . Цитирай
Benny_Exclusive Отговорено Ноември 27, 2005 Отговорено Ноември 27, 2005 (Редактирано) Аз кандидатствах тази година в Консерваторията с оперно пеене и се класирах втора в графата за мецосопрани... До тук добре, ама не... не ме приеха... влезна само 1 мецосопранка... Тази година май са намалили държавните бройки и за това... кофти. Хубавото на Академията е, че си спестяваш доста парички, които иначе трябва да даваш за частни уроци отвън... Относно "тъпията", наистина тя не е жизнено важна, защото като кандидатстваш за работа някъде искат да те чуят как пееш... има някои, дето излизат от Академията, обаче хич не могат да пеят... Хубаво е да ходиш на уроци при някой от Академията, а още по-хубаво е ако този някой е в комисията... Обаче това пак не ти гарантира 100%, че ще влезнеш... познавам много, които са били при преподаватели от комисията и не са ги приели, обаче процентът на хората, който влизат влагодарение на връзки също не е малък... сега, аз не съм чак толкова навътре в нещата, но не смятам, че за да се научиш да пееш наистина хубаво трябва да ходиш при някой от гореспоменатите преподаватели... Даже не е гаранция, че ТЕ ще те научат... Моят съвет е : първо иди при някой страничен, но обективен преподавател - той ще ти каже честно дали наистина имаш данните за певец, независимо оперен или естраден... после ако се потвърди твоя талант, отиваш в Академията, записваш подготвителен при желан преподавател, ходиш малко и на частно и може и да влезнеш... успех Редактирано Ноември 27, 2005 от Benny_Exclusive Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 27, 2005 Автор Отговорено Ноември 27, 2005 @evans - Конкретизирай, моля те. Какви възможности с пеене има там? И... да знаеш че се пише изпит @Benny_Exclusive - Това беше и моята мисъл. Успех и на тебе на следващото кандидатстване! И този път - първа в графата Цитирай
Benny_Exclusive Отговорено Ноември 27, 2005 Отговорено Ноември 27, 2005 (Редактирано) мерси за пожеланието Дано! Редактирано Ноември 27, 2005 от Benny_Exclusive Цитирай
Recommended Posts