Betrayer Публикувано Август 8, 2009 Share Публикувано Август 8, 2009 Китарата е електроакустика Стаг,опитах да вдигна струната на двете мостчета и не се оправи,позапилих мостчето отзад да не е там проблема - не стана. Идеи? Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Август 8, 2009 Share Отговорено Август 8, 2009 (Редактирано) Като за начало пробвай да смениш струните. Старите струни бръждят повече от новите. - Пиленето на магаренцето изобщо не е трябвало да го правиш, защото това сваля струната по-ниско до грифа, а на теб в случая ти е трябвало точно обратното. - Може като цяло самата китара да има някакъв дефет. - Може да не е setup-ната правилно, защото електроакустичните Stagg имат truss rod и с малко заигравка с него може да се оправи. Проблемът само на четвърта (Ре) струна ли е, на всички прагчета ли е, или само на отделни? Кажи как е като смениш струните. Едит: Правопиииис Редактирано Август 8, 2009 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Август 10, 2009 Share Отговорено Август 10, 2009 Жоро е описал нещата доста добре като вероятности, причинили проблема ти. Имаш жив късмет, че си нямал и абрихт наблизо, защото можеше да пипнеш китарата с по-едър нож на вала... Недей да пилиш повече нищо по китарката. Тръс-а също не го върти на своя глава, защото можеш да направиш от китара лък с акустично тяло, което не е никак желано. Ако имаш приятел, който може да ти сетъпне китарата, обади му се, повикай го удома или излезте на по бира и си носи шестограми, за да оправите нещата, ако всичко опира до тръсрод. Ако не е от него и китарата е правилно сетъпната, то проблем може да е неизравнен(и) праг(ове), което също не трябва да се пили от неопитен, а също може и да е от височина на някое от двете магаренца(или от двата проблема накуп, което също е вероятно). В този втори случай ще ти препоръчам да си намериш лютиер, който да "удари" едно рамо(пила) на правилните места и то както се прави. Успех, Виктор Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Betrayer Отговорено Август 11, 2009 Автор Share Отговорено Август 11, 2009 Благодаря за мненията,ще последвам съветите ви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hand_of_doom Отговорено Август 13, 2009 Share Отговорено Август 13, 2009 На мен пък ми бръмчи Ми струна (6та) свободна или чат-пат на 1во прагче, но си мисля, че са ми прецакани пружините на тремолото (защото звука идва някак си изотвътре). Да речем, че не съм сменял струни от сътворението на света ама все пак така ми се струва. Затова провери откъде идва бръмченето Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
djbnz Отговорено Август 14, 2009 Share Отговорено Август 14, 2009 ^Има шанс да ти се е изкривил грифът, щом само на 1-во прагче и отворена ако ти бръмчи. С тръсрод-а се оправя, но може да си прецакаш интонациите така. Питай и някой друг ако може да ти каже нещо повече. Не мисля, че е от струната принципно не би трябвало 6-тата да се износва преди останалите, най-вече 1,2 и 3, тези които са без релефна обвивка (така да кажем) по тях. Надявам се да си помогнал и пак повтарям преди да си направил това с грифът по-добре се консултирай с някой, който наистина разбира (аз не съм от тях, но мисля, че е заради грифа). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LooneyToon Отговорено Август 15, 2009 Share Отговорено Август 15, 2009 (Редактирано) И аз имах този проблем с бръмченето при свободна 6-та струна, но при мен бяха 4, 5 и 6 Оправи се като съвсем малко отпуснах тръсрода, така че за да се появи лека дъга по посока струните. На английски е neck relief. Но бъди внимателен ако решиш да го правиш, не отпускай много, за да не се извие прекалено много. В повечето случаи съвсем малко врътване стига да се оправи подобен проблем. И също имай впредвид, че малко ще ти се вдигне action-a. Редактирано Август 15, 2009 от LooneyToon Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts