Jump to content
Българският форум за музиканти

Бръмчи ми ре струна.


Betrayer

Recommended Posts

Китарата е електроакустика Стаг,опитах да вдигна струната на двете мостчета и не се оправи,позапилих мостчето отзад да не е там проблема - не стана. Идеи? :thumbs_up:

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало пробвай да смениш струните. Старите струни бръждят повече от новите.

 

- Пиленето на магаренцето изобщо не е трябвало да го правиш, защото това сваля струната по-ниско до грифа, а на теб в случая ти е трябвало точно обратното.

 

- Може като цяло самата китара да има някакъв дефет.

 

- Може да не е setup-ната правилно, защото електроакустичните Stagg имат truss rod и с малко заигравка с него може да се оправи.

 

Проблемът само на четвърта (Ре) струна ли е, на всички прагчета ли е, или само на отделни?

 

Кажи как е като смениш струните.

 

Едит: Правопиииис :)

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоро е описал нещата доста добре като вероятности, причинили проблема ти. Имаш жив късмет, че си нямал и абрихт наблизо, защото можеше да пипнеш китарата с по-едър нож на вала... Недей да пилиш повече нищо по китарката. Тръс-а също не го върти на своя глава, защото можеш да направиш от китара лък с акустично тяло, което не е никак желано. Ако имаш приятел, който може да ти сетъпне китарата, обади му се, повикай го удома или излезте на по бира и си носи шестограми, за да оправите нещата, ако всичко опира до тръсрод. Ако не е от него и китарата е правилно сетъпната, то проблем може да е неизравнен(и) праг(ове), което също не трябва да се пили от неопитен, а също може и да е от височина на някое от двете магаренца(или от двата проблема накуп, което също е вероятно). В този втори случай ще ти препоръчам да си намериш лютиер, който да "удари" едно рамо(пила) на правилните места и то както се прави.

 

Успех,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми бръмчи Ми струна (6та) свободна или чат-пат на 1во прагче, но си мисля, че са ми прецакани пружините на тремолото (защото звука идва някак си изотвътре). Да речем, че не съм сменял струни от сътворението на света :offtopic-001: ама все пак така ми се струва. Затова провери откъде идва бръмченето :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Има шанс да ти се е изкривил грифът, щом само на 1-во прагче и отворена ако ти бръмчи. С тръсрод-а се оправя, но може да си прецакаш интонациите така. Питай и някой друг ако може да ти каже нещо повече. Не мисля, че е от струната принципно не би трябвало 6-тата да се износва преди останалите, най-вече 1,2 и 3, тези които са без релефна обвивка (така да кажем) по тях. Надявам се да си помогнал и пак повтарям преди да си направил това с грифът по-добре се консултирай с някой, който наистина разбира (аз не съм от тях, но мисля, че е заради грифа).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах този проблем с бръмченето при свободна 6-та струна, но при мен бяха 4, 5 и 6 Оправи се като съвсем малко отпуснах тръсрода, така че за да се появи лека дъга по посока струните. На английски е neck relief. Но бъди внимателен ако решиш да го правиш, не отпускай много, за да не се извие прекалено много. В повечето случаи съвсем малко врътване стига да се оправи подобен проблем. И също имай впредвид, че малко ще ти се вдигне action-a. ;)

Редактирано от LooneyToon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.