Aquarelle Публикувано Август 7, 2009 Публикувано Август 7, 2009 Имам намерение да си оправя цигулката и да започна пак да свиря на нея (макар, че то след толкова години пауза...), обаче има един известен проблем с нея и той е, че нещо е започнала да се поразлепва, та се питах има ли тук хора, които да се занимават с такива неща? Също така, бихте ли могли да ме ориентирате в цените за подобен тип манипулации - разлепването не е нищо сериозно, но една приятелка ми каза, че по-добре да я занеса на лютиер, преди да е станало по-лошо, пък аз тази цигулка много си я харесвам и искам да си я опазя safe & sound Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 7, 2009 Отговорено Август 7, 2009 BassTraffic (К.Димитров) е твоят човек.Виждал съм как оправя цигулки, голям фен им е. цъкни за координатите Цитирай
Aquarelle Отговорено Август 7, 2009 Автор Отговорено Август 7, 2009 Според това, което е на сайта, изглежда, че човека си разбира от работата. Ще му се обадя, макар че днес установих, че проблема всъщност е малко по-различен и може да се окаже, че ремонта ще ми струва повече отколкото да си купя нова цигулка...което ще е жалко, защото аз тази много си я обичам Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 7, 2009 Отговорено Август 7, 2009 защото аз тази много си я обичам ...значи няма да се окаже така. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 7, 2009 Отговорено Август 7, 2009 (Редактирано) Виждам, че си от София - силно ти препоръчвам Пепи Цветанов Първо - той е тясно специализиран в щрайховете и второ - и транспортът на една цигулка също е доста деликатно нещо, а и имайки предвид родните куриери, дори да я опаковаш в сандък, пълен с пух, пак няма да е сигурно, че ще пристигне невредима. Носил съм два пъти контрабаса при него - за основен ремонт и за козметични процедури, а тези дни ще го нося пак за "ъпгрейд". Колеги, щрайхисти също са безкрайно доволни - мога да разказвам и преразказвам истории, но няма нужда, тъй като почти всеки щрайхист също би ти го препоръчал Разгледай http://petartzvetanov.com/bg/aboutus.html Редактирано Август 7, 2009 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Aquarelle Отговорено Август 8, 2009 Автор Отговорено Август 8, 2009 Благодаря за помощта и информацията Като останат малко парички, ще се заема с въпроса...че сега с тия пукнатини ще ми излезе по-солено отколкото очаквах. Цитирай
naymov Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Здравейте , Занесохте ли си цигулката и - как мина? Аз също извадих моята от прахта и си искарваме добре от време на време. Искам да занеса една друга цигулка за оглед и мнение. Трябва ми някоя "стара пушка". Инструментът е нападнат от дървояди. На него пише Hopf и си личи, че е ръчна изработка. Има прекрасен мек звук и мирише на дърво, прекрасна е. Икам компетентно мнение, както и леко да се позакърпи, или стабилизира, за да не стане по-лошо. Съвет? Цитирай
vlex Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 По стечение на обстоятелствата и аз имам Hopf нападната от дървояди, обаче нещо не ми се инвестира в поправки. След като я занесеш на съответния човек кажи какво се е получило и какви пари са излезли интервенциите, защото за цигулка без сантиментална стойност не ми се дават много пари и предпочитам да си развия псевдо-лютиерските наклонности и към лъковите, отколкото да давам пари за две цигулки за поправката на неособено читав инструмент... Поздрави, Влад Цитирай
Aquarelle Отговорено Август 31, 2009 Автор Отговорено Август 31, 2009 Не съм я занесла още...за съжаление... На този етап не ми е възможно да заделя финансов ресурс за това...дано да не е задълго. Цитирай
naymov Отговорено Септември 2, 2009 Отговорено Септември 2, 2009 По стечение на обстоятелствата и аз имам Hopf нападната от дървояди, обаче нещо не ми се инвестира в поправки. След като я занесеш на съответния човек кажи какво се е получило и какви пари са излезли интервенциите, защото за цигулка без сантиментална стойност не ми се дават много пари и предпочитам да си развия псевдо-лютиерските наклонности и към лъковите, отколкото да давам пари за две цигулки за поправката на неособено читав инструмент... Поздрави, Влад Вчера ходих до един лютиер но не работеше - явно си боядисва работилничката. Искаш ли да си обменим снимки, така ще е по-добре и за двамата. Аз специално ще бъда доволен, имам три цигулки. А ако си в София може да се видим. Цитирай
naymov Отговорено Септември 2, 2009 Отговорено Септември 2, 2009 Не съм я занесла още...за съжаление... На този етап не ми е възможно да заделя финансов ресурс за това...дано да не е задълго. Не сте я занесла, вероятно защото не Ви е изсъхнал лака за нокти :-) Цитирай
Aquarelle Отговорено Септември 2, 2009 Автор Отговорено Септември 2, 2009 Не се лакирам толкова често Цитирай
naymov Отговорено Септември 3, 2009 Отговорено Септември 3, 2009 А трябва! има жени, които са природно красиви, не им трабво химия, мда. Цитирай
Ивелин Отговорено Септември 3, 2009 Отговорено Септември 3, 2009 (Редактирано) Е тя Aquarelle не е от тях! С'я да ни ма 'земити на сирьозну? Редактирано Септември 3, 2009 от Ивелин Цитирай
Recommended Posts